Dure en pijnlijke les...!
Je weet het, en toch...


 
 
 

Nu mijn vakantie ten einde is gelopen, heb ik een totaal verslag gemaakt gezien mijn vele sessie vissen langs de kust van Schouwen en Duiveland. Al heel lang vis ik met plezier met kunstaas op de zeebaars. Zo ook nu ben ik in mijn vakantie veel op pad geweest om deze prachtige vissen te belagen met zowel hard plastic als zacht plastic en glimmend staal. Leuke vangsten heb ik zeer zeker kunnen boeken, maar ook vele keren voor de kat zijn viool. Wat er gewoon bij hoort als je specifiek op de zeebaars gaat vissen. Nu een van de laatste keren dat ik ging, ving ik echt redelijk. Kon mooie maatse baarzen landen en ik wist dat er die dag gewoon meer zaten als anders op deze stek. Snelheid is dan geboden om elke keer er te voorzorgen dat de plug mits geen aanbeet weer snel te water wordt gelaten. Meteen dat ik het kunstaas en wel de Sammy liet dansen op het water, zag ik de baars er achter komen en in de aanval ging op Uncle Sam. Deze is gelukkig tot de tanden gewapend met eerste klas dreggen, die scherper zijn dan scherp.


Na een fikse dril en mijn adrenaline gehalte tot het kookpunt was gerezen, was het zover dat de vis geland moest worden. Eigenwijs zo als ik ben, heb ik nooit een landingsnet bij me en waar ik al meerdere malen voor gestraft ben door de vis te verliezen. Ditmaal werd ik anders gestraft en wat ik niet snel meer zal vergeten. De vis kon ik nauwelijks aan de kant trekken maar wat wel lukte, snel en gespannen zoals elke visser is die zij buit aan de kant wil halen, pakte ik Uncle Sam bij zijn kladden. Doordat ik de plug in mijn hand had waaraan de vis nog aan zat verbonden tilde ik deze uit het water. Nu gebeurde het, want ook de vis zal deze scherpe dreggen best voelen en deze reageerde fel door heen en weer te gaan schudden. Waardoor de plug uit mijn handen gleed en een van de dreggen mijn klavieren in schoot. Gloeiende, gloeiende, een pijn scheut bevestigde dat ook je handen in verbinding staan met je ogen, want deze kneep ik zeker half dicht. De vis werd ontdaan van de haak na enige kamikaze stunten, maar de grootste vis van 104 kg en met het kapsel badmuts, kon de haak niet meer verwijderen uit zijn hand. Wel geprobeerd door aan de dreg te trekken, waardoor je al heel snel een natte broek krijgt.


Een ding was ik eens met mezelf, het verwijderen van deze dreg zal gedaan moeten worden door een dokter. Mijn maatje ging op mijn aandringen nog even door met vissen en verspeelde er nog een aantal, maar ook voor hem was het vissen na het incident eigenlijk gedaan waar ik best van baalde. Dus een ieder raad ik aan, neem een landingsnet mee, dat doe ik in ieder geval voortaan wel na jaren eigenwijs te zijn geweest, heb ik nu mijn dure les geleerd.

Zie foto's, want dit kan ook een ander gebeuren.

 

Disclaimer

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 09 aug 2013 19:45