Hoe je zager bewaren voor later...?
Geschreven door Kris K.

 
 
 


 

Veel van onze sportvissers hebben na een dagje vissen nog een poosje zagers over en het is soms wel zonde om dit steeds duurder zeeaas aan de meeuwen te voederen! Daarom dit handig bewaar trucje voor jullie.


Benodigdheden

Een bakje met water
Zeezout of keukenzout
Oude kranten
Plastiek potje of oud botervlootje
Vershoudfolie


Hoe gaan we te werk?

Vul een pakje met water en strooi wat zout op tot de bodem bedekt is, roer dit alles goed door elkaar tot het zout opgelost is. Neem je overschot aan zagers en deponeer deze in het bakje waterzout oplossing en laat ze gedurende een twee tal minuutjes zwemmen. Daarna laat je ze uitlekken op een oude krant en bestooi ze met wat zout en je zal merken dat ze na een tijdje niet meer actief zijn. En dit is het moment dat je de zagers languit in een plastiek potje of botervlootje legt mooi naast elkaar. Zorg er tevens voor dat de zagers goed onder het zout zitten en leg na een eerste laagje en velletje vershoudfolie waarna je een nieuw laagje zagers aanbrengt tot het potje vol is of je zagers op zijn. Sluit het potje en stop het in je vriezer met desnoods nog een plastiek zakje er omheen om het allemaal proper te houden.

De dag dat je weer gaat vissen neem je het potje zagers mee en tegen de tijd dat je aan de waterkant bent op op de boot kan je er weer mee vissen en je zal merken bij het aan rijgen aan je haak dat er de sappen er nog evengoed uitvloeien als voorheen.

Nog een leuke tip! Dit zelfde recept kan u ook met mesheften uitvoeren.
 

Allen nog zeer grote vangsten toegewenst !
Kris KindersHieronder een foto voorstelling van hoe je te werk gaat, succes!


Benodigdheden
Water en zout oplossingZagers toevoegenZagers laten uitlekkenZagers bestrooien met zoutPotje opvullen met zagersLaagje zagers bestrooien met zout en afdekken met vershoudfolieEen laatste laagje zout toevoegenAfdekken en klaar voor de vriezer


 

 


Jouw zeehengel techniek op deze rubriek: info[at]zeevissport.comDisclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 12 mei 2018 18:00