PowerBait worms
Geschreven door Mick P.

 
 
 

De laatste 2-3 zeebaarsseizoenen heb ik met veel regelmaat de Berkley PowerBait 7" power worm getest tijdens het zeebaarzen vanaf de kant aan de Oosterschelde. Deze wormen zijn zeker geen nieuwigheid maar bestaan toch al een jaar of twintig in Amerika waar ze veelal gebruikt worden op het zoete water voor bass, blackbass, bigmouthbass enz. Tegenover twintig jaar geleden zijn deze wormen ook niet meer exact hetzelfde net als vele andere producten van Berkley, vooral de PowerBait geurstoffen die in de wormen zijn getrokken veranderd om de zoveel jaar wat tot een betere aantrekkingkracht moet leiden en tot het langer vast houden van het kunstaas in de bek van de vis door de smaak/geurstoffen.

De nieuwe PowerBait formule zou aanleiding geven dat de vis de worm bij een aanbeet tot wel 18 seconden in de bek houd ? hierover ga ik me niet uit spreken. Amerika is een ander continent met andere viswaters en vissoorten dan hier bij ons in Europa !! Met een goede kleur op het juiste moment en een mooie actie van het kunstaas kan je overal ter wereld wel een vis mee verleiden met of zonder geurstof !!

Met de PowerBait worms op het zoete heb ik ook een aantal keren geprobeerd en kan zeggen dat het me niet veel baars, snoekbaarzen heeft opgeleverd tegenover mijn andere favoriete shads/wormen die ik hiervoor gebruik. toen ik ergens vernam via het internet dat deze wormen ook wel bij sommige Europese boot(jes) zeebaarsvissers een gewillig stukje kunstaas was waar zeebaars verzot op was ben ik ze ook gaan testen op het zoute met alle gevolgen aandien. Tijdens de daguren was het net als op het zoete niet veel soeps, maar tijdens die eerste nachtelijke uren dat ik deze ging testen was onvoorstelbaar!

Beet op beet verkreeg ik meestendeels kleine zeebaars met tussendoor ook grotere stekelridders er tussen die deze worm niet voorbij lieten gaan zonder er in te happen. Het eerste zakje worms werd al snel verdeeld onder de vismaten zoals het in ons groepje altijd wel gaat als iemand iets nieuws bij heeft dat al dan niet werkt om uit te testen. Of het nu de kleur de geur of de actie van de worm is die de zeebaarzen aantrekt laat ik in het midden we kunnen met zekerheid zeggen dat deze worms naar behoren werken !!We stonden allen te genieten van de vele aanbeten en de wormen vlogen erdoor, zo kapot getrokken dat je om de paar worpjes een ander worm op je jigkop moest zetten dit is wel het nadeel van de powerworms ze zijn nogal snel kapot getrokken wat je op een nacht soms meer dan één zakje kan kosten, maar gelukkig zijn ze niet zo duur !! De daarna volgende zeebaarsnachten bewees dit stukje kunstaas zich weer van zijn sterkste kant de ene nacht wat beter dan de andere tot ja...ik (Mick) Jack, Hans, Sjaak of Mario weer met andere of nieuwe stukjes kunstaas beginnen te testen en de voorgaande geteste kunstaasjes in de viskoffer blijven zitten tot ? Echter kan ik jullie zeggen dat dit stukje kunstaas tot één van mijn favorieten is geworden en wordt door meerdere vismaten wel zo goed als iedere stekelnacht wel even boven gehaald of de zeebaars er nu dik of dun aanwezig is op onze stekken het brengt me één tot meerdere stekelridders per nacht op (als ze er zitten natuurlijk) en met geluk kan je er ook wel een mooie harder mee vangen....De Berkley PowerBait worms zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en minstens 36 verschillende kleuren echter niet allemaal in europa verkrijgbaar, maar de kleur " blue fleck/firetail" is een echte aanrader voor de nachtelijke visuren.

Nog een tip! Als je een nachtje hebt met redelijk wat missers ? Gewoon de worm een stukje inkorten en bij het minste contact dat je voelt meteen aanslaan !!

Verder wens ik jullie veel succes en visplezier met dit stukje kunstaas voor diegene die het nog niet moesten kennen...
Groetjes, Mick
 

 
 

 

 
     


Jouw zeehengel techniek op deze rubriek: info[at]zeevissport.comDisclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 12 mei 2018 18:02