Vissen met feederhengel
Hoe vissen met feederhengel? Geschreven door Marco van Drongelen

 
 
 

Het vissen met een feeder is zeker de laatste jaren op zee in volle opmars. Het is ook een erg mooie tak van zeevissen en ook efficiŽnt. Omdat een feeder een mooie soepele hengel is voelt de vis bijna geen weerstand en zal veel vlugger doorbijten. U kunt voor een nog beter resultaat een molen met een baitrunner nemen dan voelt de vis helemaal geen weerstand en zal het aas veel vlugger meenemen.
 

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een feederhengel?

Er zijn heel veel binnenwater feeders in de omloop en deze wil ik je zeker afraden omdat er vaak heel weinig werpgewicht aan kan en dat kan, zeker als de vis iets verder zit of bij veel stroming als je met wat zwaarder lood moet vissen, een problemen opleveren. Daarom moet je opletten dat er minstens 160 gram lood aan de feeder mag, waar je niet vaak mee zult vissen, maar je kan dan ook met 100 gram lekker door gooien. Zelf vis ik met de Shimano Beach Master feeder en daar mag 200 gram aan. Ik ben heel tevreden over deze feeder die 4.25 meter is en met een handig tussenstukje verlengbaar naar 4.50 meter.
 

De molen voor de feeder
Het beste kan men voor een molen met een bait runner kiezen, want dan voelt de vis het minste weerstand. En het geeft een mooi geluid als er een vis mee vandoor gaat. Je kunt er het beste gevlochten lijn op zetten van 10/110. Een voorslag is hier overbodig, want een knoopje is voor de ogen van een feeder niet zo 'n een goed idee. Dus let goed op de trekkracht van de gevlochten lijn, want hier kunt je veel mee winnen!

Het vissen met de feederhengel
Het beste resultaat met de feeder is in het donker te halen. Je kunt het beste met kleine haken vissen en dicht bij de kant, het liefst aast de vis onder de stenen en kun je ze het beste daar ook dicht achter vangen! Zo tussen 1 meter achter de stenen tot zoín 40 meter. Ook wanneer men vanaf het strand vist kun je in de branding leuke tongetjes, zeebaars en zelfs in de winter wijting vangen. Het beste kun je er een klein stukje aas aandoen voor kleine en wat grotere vissen te vangen en er is echt niks leuker dan 1 of 2 mooie vissen tegelijk aan een feeder te vangen, dan zit de top ongeveer op het achter stuk dat is echt een leuke sport. Zelf vis ik erg graag met de feeder en vang er bijna altijd vis aan en vaak meer dan aan de gewone strandhengel. Het beste kunt u kiezen voor lood tussen de 20 en 60 gram daar heb je de mooiste sport mee.


Tot slot wens ik jullie nog succesvolle haringvangsten die je steeds kan melden op onze vangsten rubriek "Kant vangsten of Boot vangsten" !


Vriendelijke groeten,
Marco van Drongelen

 

 


Jouw zeehengel techniek op deze rubriek: info[at]zeevissport.comDisclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 12 mei 2018 18:03