1 / 20
2 / 20
3 / 20
4 / 20
5 / 20
6 / 20
7 / 20
8 / 20
9 / 20
10 / 20
11 / 20
12 / 20
14 / 20
15 / 20
16 / 20
17 / 20
18 / 20
19 / 20Je bent vrij om ons elke descipline van recreatieve visserij verslagen te posten.
You are free to send us any kind of recreational fishing reports

 
Vrijdag 9 september 2016


Heilbotvissen 2016

Zie hier het verslag van de familie Vercammen,alweer voor de16 de keer op Soroya. Om te beginnen hadden we besloten om het dit jaar anders aan te pakken. We hebben namelijk besloten om de heen rit te verlengen en voor het eerst 3 overnachtingen in te plannen. Onderweg in viskampen. Zo, dit gedaan te hebben viel dat ons heel goed mee: ten eerste de gastvrijheid, de netheid en de service. Bij gevolg kwamen we uitgerust aan in de Oksfjord. Waar we maar 1 uurtje moesten wachten op de ferry. Na een rustige oversteek kwamen we nogmaals aan op Soroya, alwaar alles goed geregeld was door vriend en visgids Marc van roie en zijn vrouwtje Vera. Na ons geïnstalleerd te hebben en de boot te water gelaten hadden konden wij aan vissen denken, en dit jaar zou het voornamelijk Heilbotvissen worden.

Zo gezegd zo gedaan,we vingen namelijk alle dagen uit de 2 visboten verschillende Heilbotten met gewichten tussen 8 en 60kg. De kampioene van deze sessie was mijn schoonzus die uit mijn boot viste,na een dril van 40 minuten verscheen er een Botje van ongeveer 60 kg en was 1m 54 groot naast de boot en hij was zo zwaar dat ik hem niet over de rand van de boot kreeg. Ik moet hierbij vermelden dat met die lange dril (geen stroming geen wind,potdichte mist)de boot 3,5km weg gedrift was van ons startpunt we konden het zigzaggen zien op de plotter en dat alles staat mooi op film(amateurfilm). Zowel bij ons in de boot als bij mijn broer met zijn zoon werden op een dag na alle dagen wel enkele Botten gevangen,op een gegeven moment kreeg Brent een aanbeet en er volgde een dril van ongeveer 20 minuten die abrupt onderbroken werd toen de haak loste waarvan we zeker zijn dat het ook om een hele grote moest geweest zijn. In totaal vingen we 25 Heilbotten van diverse grote en gewicht daarnaast ook kapitale :kabeljauwen, schelvis, zeewolven, koolvis en lommen.

Wanneer we na een lange visdag gedoucht en gegeten hadden gingen mijn broer en Brent naar de steiger waar men in België 50 tot 100 euro per dag moet geven om op een charterboot mee te gaan makrelen vingen zij deze vissen tot 2kg plus zwaar als ook mooie koolvissen in de haven vanaf de kant met een lichte spinhengel. Zo kregen we elke avond bezoek van Marc van roie om te horen dat alles goed verlopen was. Plus de nodige tips voor een goede vangst zo werden we de 6de dag uitgenodigd om aan een krabbenpotenfestijn mee te doen, lekker en ambiance verzekerd. Als ook de uitreiking van de 50kg badge aan Sandra en de nodige Heildronken (schollekes hé). Nadat de laatste visdag verstreken was en de boot getrailerd was hebbe we terug geboekt voor het volgende jaar (wat had je gedacht). In totaliteit hebben we 1 uur en 40 minuten film opgenomen, waarvan we een heel jaar nagenieten. Zo, dit geschreven zijnde geniet van de bijbehorende stukjes
YouTube filmpje en foto’s.

De groeten van: Sandra, Brent, Wilfried en Ronny
Met dank aan: Marc van Roie, Vera en Darius

Einde
Dinsdag 17 mei 2016


Heilbotvissen 2016

Ik ben maandag 16 mei 2016 ook eens gaan proberen een geepje te verschalken en dit bij Neeltje Jans. Reeds zeer vroeg vertrokken met het gedacht een mooie plaats te vinden. Om 5u30 reeds aan de waterkant. Nadat ik er al een 3-tal had gevangen kwamen er nog meerdere vissers aan, waaronder onze aller Patrick van Boom met zijn gezellige bende. Heb gevist tot 13u en had er toen 31 in mijn emmer zitten. Dit was echt een topdag voor de geep.

Gustaaf Vermosen

Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 12 mei 2018 17:36