Mrarc van Roie

Hallo Zeevissporters,

Bij deze wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Marc Van Roie, woonachtig op Sørøya in het hoge noorden. Gezien Eric , Leo en ik reeds lang vrienden zijn moest het er vroeg of laat van komen dat ook ik lid van het Zeevissport Team zou worden.

Vissen doe ik al vanaf mijn zesde levensjaar. Samen met mijn oom viste ik toen in de kleine nete op snoek. Deze was in die tijd nog zeer goed vertegenwoordigd. Waarschijnlijk lagen de snoeken welke ik als klein manneke stond te drillen aan de basis van het feit dat ik steeds ben blijven vissen. Later begon ik meer en meer op zee te vissen. Eerst van de kant en nadien met charter boten van uit de diverse kuststeden, zowel in Nederland als in België.

Toen ik in 1972 mijn eerste auto kocht duurde het niet lang of ik was onderweg voor mijn eerste vistrip naar Noorwegen. De eerste kennismaking met dit prachtige en visrijke land had als gevolg dat ik er direct aan verslaafd was. De drang naar het vangen van grote vissen dreven me steeds meer naar het noorden en al snel verbleef ik de ganse zomer in Noorwegen ipv de gebruikelijke 2 a 3 weekjes. Gelukkig had ik destijds een goede werkgever welke mij deze vrijheid gunde ( bedankt Paul).

32 Jaar heb ik in Noorwegen rondgezworven, viste er op haast alle mogelijke en onmogelijke stekken tot ik me in 2005 op Sørøya vestigde en van mijn hobby mijn beroep maakte en Sørøya Fishing oprichte. Nu vis ik samen met de gasten vanaf maart tot september dagelijks met de Stella Polaris in het visrijkste water van Europa. Door de jaren heen heb ik diverse Belgische records gevangen. Ook ving ik in 2009 het Europees record kabeljauw met een kabeljauw van 39kg. Gezien mijn jarenlange ervaring in het noorden kunnen we wel stellen dat ik de visserij hier op mijn duimpje ken. Deze kennis deel ik dan ook met plezier met alle bezoekers van Zeevissport.

Zit je met vragen betreffende het vissen in het hoge noorden kan je bij mij terecht ook al ben je misschien geen klant van Sørøya Fishing zal ik steeds proberen om je zo goed mogelijk te informeren. Tenslotte delen we allen dezelfde hobby en voor mij persoonlijk bestaat er niets mooier als het drillen van een grote vis. Zeker als dit op licht materiaal gebeurt.

Sportieve groetjes,
Marc van Roie
marc[at]zeevissport.com