Leon van Westen

Hallo Sportvissers,

Hier Leon van Westen (alias de Beer van Borssele).

Ik ben in Borssele geboren en daar altijd blijven wonen tot op de dag van vandaag. Ik ben getrouwd met Coby en heb 2 kinderen Anouk van 16 jaar en Arno van 13 jaar. De dames geven totaal niets om vissen, echter vind Arno het heel best leuk om een keertje mee te gaan, maar zijn grootste hobby is toch voetbal.

Zelf vis ik al vanaf mijn 6de jaar en er gaan niet veel weken voorbij dat de hengels niet uit de foudraal komen. Toch ben ik geen viseter dus het is puur hobby, en daar doe ik echt wel veel voor om hem zo goed mogelijk te beoefenen. Mijn visstekken zijn vaak in het delta gebied, dus als er iemand vragen heeft die zijn altijd welkom en ik zal ze dan ook zo goed mogelijk beantwoorden.

Ook ben ik 1 keer naar Ierland geweest wat ik een geweldige happening vond, want je vangt er toch andere en grotere vissen dan in Zeeland. Mijn wens is om naar Noorwegen te gaan vissen en hoop dat die dit jaar in vervulling kan gaan. Ik ben nog lid van HSV de Zandkreek uit Wolphaartsdijk en ben daar in 2002 terecht gekomen en in die 4 jaar ben ik 3 maal kampioen geweest, dus eigenlijk ben ik een visser vanaf de dijk.

Het mooie aan het vissen is ook dat je heel veel mensen leert kennen en ik vind het ontzettend leuk om andere vissers op weg te helpen zodat zij ook een visje kunnen vangen, want het is niet zoals de leken zeggen “je gooit je hengel uit en je moet maar geluk hebben dat er een visje aan komt”. Er komt best veel bij kijken wat betreft materiaal en ervaring. Mochten er vragen zijn dan kan je mij altijd mailen en dan zal ik proberen om je op weg te helpen.

Groeten,
Leon van Westen
De Beer uit Borssele
leon[at]zeevissport.com