Kees Overweel

Mijn naam is Kees Overweel, ik ben 51 jaar, werkzaam als coördinator Handhaving bij de gemeente Goeree-Overflakkee en al sinds mijn geboorte woonachtig in Middelharnis.

Als klein ventje ging ik het liefst ’s avonds en ’s nachts met mijn vader mee vissen in de winter op het strand van Ouddorp. Bekende stekken als de Vuurtoren, de Vrijheid of het “Hoge Duin”, kenden toen-tertijd bijna landelijke bekendheid. Op goede winteravonden liefst enkele dagen na een noordwester-storm en twee uur voor en na laag water was het heel normaal dat er tussen de 10 en 15 stuks mooie kabeljauwen werden gevangen. Mede als gevolg van de aanleg van de Brouwersdam en Haringvliet-dam is het kustwater voor de Kop van Goeree echter helemaal dichtgeslibd, met als gevolg dat er eigenlijk geen water meer staat. Het lijkt nu meer op de Waddenzee: vele zandbanken met daartussen relatief ondiep water. Voor de natuur wellicht heel waardevol, maar de doodsteek voor de sportvisserij. Betekent dit nu dat de sportvisser Goeree-Overflakkee links moet laten liggen? Het antwoord hierop luidt naar mijn mening ontkennend. Het eiland is namelijk omgeven door mooie visrijke wateren als het Haringvliet, de Krammer, het Volkerak en het Grevelingenmeer. Op het eiland zelf liggen ook prachtige kreken, zoals de Vliegers en het Zuiderdiep.

Na het overlijden van mijn vader in 1996 heb ik mijn hengels een aantal jaren aan de wilgen gehangen, totdat een collega van mij kennis kreeg aan (en later ook getrouwd is met!) mijn huidige vismaatje Jan Overbeeke. Ook Jan was een fanatieke zeevisser die door omstandigheden een tijdje uit de running was geweest. Uiteindelijk hebben we besloten samen de hengels weer op te pakken. En daar heb ik tot op heden absoluut geen spijt van. De jaren daarna hebben we met z’n tweetjes diverse zoute wateren rondom de Europoort, Botlekgebied, Maasvlakte, Schouwen-Duiveland en Walcheren af-gevist.

Eind 2007 heb ik mijn eerste wedstrijd meegedaan met Zeevissport op het strand van Renesse. En tot mijn verbazing wist ik hier een 2e plaats te bemachtigen. Ik was gelijk verkocht en vanaf die tijd een trouwe aanhanger van Zeevissport. Vanaf 2012 ben ik lid van het Zeevissport Zeevisteam met als hoogtepunt een 1e plaats met ons team tijdens de laatste wedstrijd van de PENN Korpscompetitie d.d. 7 december 2013 op het strand van Hoek van Holland.

Ik hoop de komende jaren een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan alle leden en het team van Zeevissport.

De hartelijke (vis)groeten,
Kees Overweel
Zeevisteam Zeevissport vzw,
kees[at]zeevissport.com