Jan  Overbeeke

Ik ben geboren op 26 mei 1965 en opgegroeid in Poortvliet in Zeeland. We woonden ongeveer 1,5 km van de Oosterschelde en daar was ik als klein ventje vaak met mijn vriendjes te vinden. Het zeevissen zat er al vroeg in. In de weekenden en vakanties s'morgens op de fiets naar de zee. Alles mee! viskoffertje op de rug, hengel en riek onder de stang gebonden en gaan. Met laag water eerst zagers en pieren steken en dan met opkomend water vissen. We visten aan de zeedijk van Tholen tot aan Stavenisse en vingen voornamelijk bot, schol en schar, soms baars en wijting.

Later, als tiener, ben ik met mijn vader veel op pad geweest. Met de boot de Oosterschelde op, of langs de dijk bij Sint Maartensdijk achter het gemaal. Mooie tijden meegemaakt. Helaas is mijn vader veel te vroeg overleden. Het vissen is er toen verschillende jaren niet van gekomen. Via mijn vrouw kwam ik later in contact met Kees (Overweel). Dat is inmiddels al weer meer dan 10 jaar geleden. Samen met Kees zijn we de havens en de Europoort gaan ontdekken, met mooie vangsten in de Yanghtzee haven en aan de Stenen Glooiing.

Op een gegeven moment ben ik ook in contact gekomen met Eric (de Keuster) en dus Zeevissport. Dat voelde goed en vertrouwd. Vandaar is het avontuur met Zeevissport begonnen. Steeds meer wedstrijden gaan vissen en steeds luxere hengels en molens aanschaffen. Ik denk nog wel eens wat mijn vader zou denken. Een hengel van € 350,= oftewel fl 700,= gulden!! Mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf. Toen Eric een berichtje rondstuurde aan de leden van Zeevissport met de vraag of er vissers bij waren die ook in het wedstrijdteam wilde vissen was ik geïnteresseerd. En zo geschiedde....Ik zit nu inmiddels alweer een paar jaar in het Zeevisteam van Zeevissport en dat bevalt me prima! Een leuk gezellig team met veel mogelijkheden!

Groeten van Jan Overbeeke,
jan[at]zeevissport.com