Harm  Deiman

Hi ik ben Harm Deiman,

Ik ben op 13 oktober 1966 geboren in Hulst en als klein mannetje ging ik regelmatig vissen aan de Westerschelde. Vooral Perkpolder, Walsoorden en Baalhoek zijn voor mij bekende plekken. Mijn oom Frans van Kruijssen heeft mij de fijne kneepjes bijgebracht. Dat was nog in de periode van enorme hoeveelheden paling in de zomer (op de slikken van Perkpolder), maar ook van botten met enorme zweren (het water was in die tijd niet echt fris te noemen).

Toen ik ging studeren in Brabant, heb ik de hengels ergens in de schuur van mijn ouders achter gelaten en toen brak er een periode van “visstilte” aan.

Toen ik 40 werd ging het weer kriebelen. Een tripje met een charterboot (de Festijn vanuit Breskens omdat het Vaderdag was) en een keer wat praatjes op het strand van Cadzand, zorgden ervoor dat ik twee hengelsetjes kocht en weer de stranden opzocht. Dat was dan vooral in de vakanties, omdat het vanuit Westerhoven (ligt onder Eindhoven) niet echt eenvoudig is om snel bij het strand te komen.

Zo ben ik ook weer gestart met vissen in Spanje, heerlijk om een hele nacht door te vissen in je korte broek en T-shirt (ja ook in de herfstvakantie!!).

Regelmatig ging ik met een collega richting de Zeeuwse kust, maar omdat die afhaakte zette ik een oproep op Zeevissport. Daar was ik inmiddels lid van was geworden en dan vooral omdat ik dan online een zeevisakte kon bestellen waardoor ook het spitten van pieren weer legaal mocht.

Op de oproep om samen met iemand anders te gaan vissen, werd onder andere gereageerd door Eelco. Samen hebben we gevist op Zwarte Polder en bespraken we dat ik ook wel weer aan wedstrijden zou willen meedoen.

Niet veel later kwam er een plekje vrij in het team en mocht ik invallen. Het jaar later werd ik vast teamlid.

Om veel ervaring op te doen, ga ik regelmatig oefenen met onder andere Jan, Kees, Eric en Eelco.

De hele Zeeuwse, zuid en noord Hollandse kust struinen we af om nieuwe stekken te ontdekken. Alleen zo doen we de nodige ervaring op en hopen we dat onze resultaten verbeteren, maar het gaat ons vooral om de lol.

Iets nieuws wat ik ga uitproberen is het vissen vanuit een viskayak. Lekker op de Middellandse Zee. Maar hierover later meer.

Harm Deiman,
harm[at]zeevissport.com