Eric de Keuster

Beste sportvissers,

Vroeger ging ik regelmatig naar het Schelde-Rijn Kanaal vissen over de Zandvlietsluis en dit nog met de oude bamboe vaste hengel met dobber en dit vooral op paling, ja u leest dit correct! Je zou dit nu niet meer zo veel zien. Toch vingen we 14 tot 17 palingen de man en dat op een voormiddag niet slecht voor een kleine kerel. Ook viste ik veel met de huurbootjes te Yerseke "van Dixhoorn" en vingen we scharen bij de vleet, maar nu is het beduidend minder door de komst van de kering en andere invloeden. Later ging ik vaak met werk collega's vissen op kabeljauw en makreel vanuit Scheveningen en altijd goed gevangen met deze grote zeekotters. Nog later ben ik dan zelf richting Oosterschelde getrokken en dit vooral op de geep, zeebaars en platvis, maar dan meestal van op het strand of strekdam. En op heden strek ik er ook op uit met de Hobie Kayak voor het vissen op zout en zoet water. En trek er ook eens opuit met de vlieghengel wat een zeer intensieve sport is en ook graag doe.

Maar mijn passie reikt nog veel verder dan dit. Mits ik al jaren ervaring heb in sites bouwen en grafische foto bewerking en ook al van kleins af ga vissen is het voor mij ook een uitgelezen kaart om een site op te starten over Zeevissen. En dit om nog effectiever mijn passie in hengelsport te kunnen uitoefenen en zo met andere sportvissers te kunnen delen.

Verder is het vissen als een virus voor mij het laat me niet los en andersom ook niet. Ik verheug me telkens als ik richting Zee uit ga de frisse zeelucht het zoute water de meeuwen niet te beschrijven gewoon weg prachtig! Het frist een mens toch telkens maal op na een drukke werkweek.

Vissen in Noorwegen, zelf kijk ik er steeds ook weer naar uit voor zulke Noorwegen reis, omdat de natuur daar gewoon prachtig is en over de visserij is er zeker geen klagen zo ving ik in Noorwegen een Belgisch Record Pollak van 9.3kg en 98cm die ik achter men naam mocht zetten.

Laatste jaren breiden onze evenementen steeds uit, wat natuurlijk ten goede komt van de leden en de sportvisser. Hier geven we ook een ieder de kans en mogelijkheid zich in onze hobby te ontplooien.

Zijn jullie ook sportieve hengelaars surf dan gerust eens rond op onze site met een zeer uitgebreid aanbod aan Zeevissport informatie en zin om met ons een event bij te wonen kijk dan beslist op onze online Agenda!

Zeevissport vzw
'The site of Sportfishing'

Voorzitter
Eric de Keuster,
eric[at]zeevissport.com