Strandvissen Team Zeevissport te Vlissingen Boulevard

Vrijdagavond 26 oktober 2018 een avondje wezen vissen c.q. onderling wedstrijdje gevist met een aantal jongens van het Team Zeevissport, te weten Leon van Westen, Eric de Keuster, Jan Overbeeke, Eelco van Westen en ondergetekende. Jammer genoeg waren Bram, Eric vd Dries en Harm deze keer niet van de partij vanwege andere verplichtingen. Het strijdtoneel van vandaag was de Boulevard Evertsen te Vlissingen.

Mede omdat Eelco erg vroeg aanwezig was, werden al om 20.15 uur vijf professionele onderlijnen richting Zeeuws-Vlaanderen gelanceerd. Allemaal ver weg in de hoop op schar of wijting, met tussendoor misschien nog een mooie najaarsbaars. En verder hopen dat het weer een beetje rustig zou blijven, want de verwachting was veel regen en een stevige noordwestenwind.

Deze avond gekozen voor mijn oude-vertrouwde strandonderlijnen: relatief korte haaklijnen van rode amnesia 5,6 kg., haak Gamakatsu LS-5013F maat 6 en lichtgevende kraal.

Al binnen enkele minuten wist ik een scholenbaarsje van 24 cm te vangen, dus dat geeft de burger moed. En dat was ook zo, want vrij snel daarna ving ik ook mijn 2e en 3e baars, allebei net iets groter dan de eerste. En dat allemaal aan de zeepier in plaats van zagers.

Aan mijn rechterkant stond Eric en Jan links, maar bij allebei was het nog stil qua vangsten. Na een uur of twee wist Eric echter vrij snel drie vissen achter elkaar te vangen. Ook allemaal scholenbaars(jes). En uiteindelijk had ook Jan een baarsje van 25 cm. Halverwege de avond is Leon verkast, want hij zat constant vast achter de stenen in het water. En direct na zijn verhuizing ving ook Leon een baars van 34 cm. Eelco bleef volhouden op zijn stek en pakte regelmatig zijn visje, waaronder zelfs drie wijtingen.

Nadat het bij mij een tijdje rustig bleef, wist ik het laatste uur toch nog drie vissen te vangen. Twee mooie scholenbaarzen van 35 en 36 cm (bleek later de grootste vis van de avond) en een schar van 25 cm. Na het eindsignaal alles ingepakt en terug naar de boulevard. Vervolgens snel de vangsten opgeteld en daaruit bleek dat onze junior van vanavond de onderlinge strijd had gewonnen. Eric had voor iedereen nog een lekkere fles bubbels meegenomen en voor onze winnaar van vanavond nog wat leuke spulletjes voor in de viskist.

De eindresultaten:
1. Eelco: 8 vissen met een totale lengte van 219 cm.
2. Kees: 6 vissen met een totale lengte van 174 cm.
3. Eric: 4 vissen met een totale lengte van 108 cm.
4. Leon: 2 vissen met een totale lengte van 60 cm.
5. Jan: 1 vis met een totale lengte van 25 cm.

Eelco proficiat!!!


Ondanks de enigszins tegenvallende vangsten toch een gezellige visavond gehad! 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 24 dec 2018 12:23