Kajakvissen op Haring bij Brouwersdam

Een eerste Kajakvissen Event voor Zeevissport dit jaar is kajakvissen op haring bij Brouwersdam. Een moeilijk uit te kiezen periode, want je moet hier rekening houden met de getijden waar dan nog eens een vertraging bij doordat het zilte water door de Brouwerdam sluis heen moet. Je kan dit ter plaatsen controleren door de drie rode lampen te zien op de afbeelding hier naast. Als de pijl naar onder wijst komt het zeewater naar binnen toe, naar boven gaat het water weer terug naar de Zee.


De haring gedijd zich best in een water temperatuur van 6 tot 15 en komt via de Oostzee en Skagerrak naar de Noordzee en zoekt zijn natuurlijke trek onder andere naar het Grevelingen Meer toe. Momenteel is het water nog iets te koud voor deze Haring, want op onze trip hadden we een water temperatuur van 5°C en mag het best nog iets opwarmen.


Met onze klein beperkte groep gingen we toch al eens op verkenning. via een openbare trailerhelling van Brouwersdam konden we via een kleine bootsteiger het water op en tevens toch een zeer verzorgde locatie!. Nederland is en blijft bij uitstek een waterland waar men tracht rekening te houden met ieders behoeftes. België hinkt hier helaas nog steeds achterop op gebied van bereikbaarheid. Nu eenmaal alles opgetuigd varen we richting Brouwersdam om daar al eens een eerste worpje te proberen. De rode pijl stond nog naar boven er was nog een ligt stroming naar buiten. Dus besloten we eerst wat te gaan vissen in de diepe put van de Grevelingen en dat is tussen de vier gele boeien voor Scharendijke. Daar vertoefden ook enkele zeehonden, dus vis zat er wel. Berry ving hier een zeebaars die net bij het boven water komen er weer afviel, mits te terugzet plicht in deze periode van de zeebaars is dit gelijk een Catch & Release. Vismaat Mark ving hier vermoedelijk wel een overwinterde haring en ging ook gelijk terug op de zelfde manier als de zeebaars.


Ondertussen was het reeds 1 uur op de middag en besloten we stilletjes terug koers te zetten naar de Brouwerssluis om alsnog te proberen met vers binnenstromend water en dit was rond 2u / 2:30u hier een 2 uurtjes blijven vissen, maar het lukte maar niet. De haring is er dus nog niet! We zullen nog even geduld moeten uitoefenen voor de eerste haring op het bord kan. Misschien goed voor een volgende sessie..!


Op dit Event kon ik gelijk de nieuw Hobie Kayak Outback testen en deze was voorzien van een turbo roer en -drive system, tevens is het Drive System wisselbaar zodat ik ook achteruit kon varen en dat kwam hier wel goed tot zijn uiting.


Wist u verder dat je met ons kan mee vissen ook al heb je geen viskajak, je kan deze bij ons dan huren met alles erop en eraan, zodat jij ook kan mee genieten van het kajakvissen!!

Mijn dank nog voor de opkomst van onze vervende kajakvissers..!


 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 24 dec 2018 11:56