Kajak & BellyBoat vissen op Kempisch Kanaal te Brecht

Het Kajak- en Bellyboat vissen te Brecht zou eerst doorgaan op 14 oktober, maar vanwege de verkiezingen hebben we deze kunnen verleggen naar zondag 21 oktober. We verkregen ook van de Provinciale Visserijcommissie van Antwerpen een vrijstelling van visvergunning voor alle deelnemers, en dit is vast een goede stimulans naar de sportvisser toe.


Een leuke opkomst van 10 deelnemers op een eerste editie is dit best mooi te noemen! Allen zijn kajakvissers met uitzondering van 2 Bellyboat vissers die het kajakvissen ook wel eens wilden mee beleven. En dat kon ook, want onze vereniging stelt steeds enkel kajaks ter beschikken voor zij die deze beleving met het vissen vanuit een kajak eens willen meemaken.


We plande de start rond 8u op de morgend, maar op een zondag mag je dat niet al te letterlijk nemen. Gert en Danny arriveerde als eerste en het zijn zij die als een eerste maal met een Hobie Kayak gaan vissen op dit schilderachtig stukje kanaal bij Brecht. Het traject dat ze konden bevissen is in vogelvlucht vanaf het ponton waar de nieuwe Brug 10 Sint Leenaarts komt tot sluis 2 bij “De Merel” Brecht en is goed voor een afstand van 5km.


Rond 8:45u na het optuigen van alle kajaks houden we nog een korte briefing, hierna konden we de kajaks te water laten en zo vertrok ze uiteindelijk iedereen om 9:30u. De inzet is om zoveel mogelijk vissoorten te bevissen en de gevangen vis te noteren op soort en lengte, tevens wordt er ook gevist op basis van Catch en Release. We zetten ook hier op dit Event de zodiac in zodat onze fotograaf Cindy weer mooi beeldmateriaal kon aanmaken die we zoals al onze events publiceren op onze verenigingswebsite zeevissport.com rubriek “Whats’ Up”.


De hele groep verplaatste zich richting ponton, daar ving men leuk wat baarsjes, de ene vist al trollen met de kajak de andere blijven op een plekje liggen en werpen dan een eindje weg. Als aas gebruikte men verschillende technieken en aas soorten, dropshot, werpen met shads, twistertjes, en diverse kunstaas visjes tot kunst wormpje op een mini shad kopje toe.


Rond de klok van 12u hadden we afgesproken in de jachthaven voor een leuk middagmaal, de klassieke Hot Dog werd ter plaatse opgewarmd met verse broodjes van de lokale bakker. Onder het genot van de broodjes konden de vangst verhalen gedeeld worden. Het weer was uitzonderlijk warm voor deze tijd van het jaar en dat maakt deze dag weer eens zo aangenaam. Nog twee kajakvissers vader en zoon sloten zich aan de groep aan en vissen van uit een duo Oasis Hobie Kayak, dus met twee vissen vanuit één kajak kan ook. Na deze aangename middag pauze kon men de vangsten weer verder zetten met de Hobie Kayaks.


De tweede ronde gaat van start en nu vaart heel de groep richting “De Merel” wat toch een behoorlijk eindje trappen is, toch slaagde er twee kajakkers er in om tot sluis 2 te trollen. Een kunstaas visje word dan een 14 meter achter de kajak gehouden met de vislijn en vaart men in een goed tempo voort. Het kunst aasvisje maakt dan korte bewegingen en produceert tevens wat geluid en trillingen onder water wat de vis aanlokt. Op deze wijze wist men enkele baarsjes te vangen, de snoeken bleven helaas op non actief, en dit was over de hele lijn van de dag zo. Toch zitten ze hier op het kanaal, want enkele meters voor mij kolkte het water door een snoek die aan het jagen was op een baarsje. De Bellyboat vissers die voor dit Event kozen om met de Hobie Kayak vissen wisten er wel met een speciale techniek er enkel grondels te landen, en van een is er nog een leuke foto van gemaakt.


Over heel de dag is er meermalen baarsjes gevangen ze waren op deze dag goed in de meerderheid 24 stuks werden er geland en twee grondels, alle visjes zwemen weer. Een deelnemer formuleerde deze dag als volgt “Dit Event is echt een aanrader voor iedereen die zich eens een dagje kajak eigenaar wil noemen, en voor de ervaren kajak eigenaar. Toffe sfeer, super vriendelijk en heel behulpzame organisatie!”.


Mark van Dijk dealer van deze Hobie Kayaks presenteerde nog de nieuw Hobie Outback helemaal gerestyled met tal van verbeteringen en je mag dit model wel een topper noemen onder de viskajaks!


Nog dank aan alle deelnemers voor hun sportieve inzet en sportiviteit! Tevens dank aan Cindy voor de mooi beelden en Mark van Dijk voor zijn hulp aan dit nieuwe Event. Ook dank aan de mensen van de Brechtse Yacht Club en de Provinciale Visserijcommissie van Antwerpen! We gaan dit volgend jaar zeker weer verder zetten!
Tot een volgend Event van Zeevissport vzw
Klik hier onder op een foto om alle foto's per actie's te bekijken!

Kajaks gaan te water...
Vistrip richting Sint-LenaartsDe nieuwe Hobie OUTBACK KajakHot-Dogs op de middag...Vistrip richting Sint-Job...Enkele vangst foto's...
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 24 dec 2018 11:59