Langeland Hobie Kayak Visvakantie 2017 - Vikings Beyond The Legend - Denmark

Om alles ter plaatse goed voor te bereiden gaan we als organisatie een dagje vroeger naar onze reisbestemming. En deze is voor een derde jaar na elkaar Lohals - Langeland - Denemarken. De organisatie bestaat uit Ronny Helaars, Mark van Dijk, Ron Smits en Eric de Keuster en samen zetten zij de "International Hobie Kayak Fishing Week" op. Zodoende komt er dit jaar een groep van vijftien deelnemer + drie organiserende leden en één man die de veiligheidsboot voor zijn rekening neemt maakt dat we met 19 man met de Hobie Kayak naar Denemarken vertrekken voor weer een nieuw avontuur. Als organiserende leden rijden we al vast voorop met de twee kajak trailers, de dag nadien zal Ronny en Mark aansluiten vanwege enkele leuke familiale aangelegenheden.

Na een lange rit van 14uur en 930km met daarbij een 1:30u durende file bij de brug van Flensburg komen we op de avond aan in een leuk B&B aan, en dit nabij Lohals. Niets speciaals maar toch goed voor een verdiende nachtrust. Lekker kunnen uitslapen en na een opfrissing rijden we verder richting de 20 personen Chalet van Novasol te Lohals, daar maken we alles klaar om onze gasten zo goed mogelijk te verwelkomen. Leonard kwam nog even goede dag zeggen hij was de twee jaren voordien paraat met zijn motorboot als bijstandboot. Stapsgewijs komen de eerste gasten aan en zij ontkomen ook niet aan de lang durende files. Sommigen deden er zelf 3 uur over om over de brug van Flensburg te komen. Laatste gasten die arriveerden was rond de klok van 18:00u en hierbij was uiteindelijk onze groep compleet. Maar goed, alvast starten we met de introductie van deze kajak-visvakantie rond de klok van 20u met een woordje uitleg over enkele veiligheidsaspecten met groep op het water, en dit onder het genot van een hapje en drankje. Voor één ieder was een leuke Goodie Bag samengesteld met best aardig wat gadgets van Hobie Kayak Europe en Zeevissport deed er een minimummaatlat vissoorten Denemarken "Limit Edition" bij.

De eerste dag 1 oktober bleek een schot in de roos te zijn, dank aan men engeltje hier boven deze wondermooi dag, het is tenslotte ook haar verjaardag! THANKS! Mooie vangsten van platvis over alle deelnemers. Er werden diverse vissoorten gescoord; forel, geep, schar, platvis, bot, tarbot, wijting, gul en pitvis. de wijting en gul waren echter aan de kleine kant, maar de platvis is hier mooi van formaat.

De tweede dag was er veel wind voorspeld wat het kayakvissen niet mogelijk maakte, dus lasten we gelijk een rustdag in zodat de deelnemers nog even konden bekomen van de zware autorit. En ging men die dag benutten om een hengeltje van de kant af te werpen op platvis of forel. Mark ving op deze wijze een mooie forel van haast 50cm langst de kant.

Op dag drie kon er weer vanuit de Hobie Kayaks gevist worden, de vangsten waren minder dan de eerste dag, "ma hoow zeg" de netjes waren weer goed vol!

Dag vier voorspelden ze veel wind dus dat werd, helaas weer vanaf de kant vissen wat toch ook met uitzondering van enkele een mooie forel konden landen. Ik ging samen met Mark even een toertje van 600km maken naar de bestemmingsplaats voor 2018 zodat we zelf alvast een beeld kunnen scheppen van deze mooie omgeving te Ärhus - Denemarken.

Dag vijf was er minder wind en zou het ons toelaten om op het water te gaan vissen met de Hobie's, maar we kregen wel heel de dag regen op ons dak en op de lange duur werd het afzien, en gingen de deelnemers rond de klok van 14u terug naar het strand en was het welletjes geweest. Toch ving Ronny hier ook een mooi forel van formaat. Op de morgend werd er een bruinvis gespot vlak naast men kayak, maar hij was te snel weg om op de plaat vast te zetten. Heb er toch nog eentje kunnen maken, maar hij was al een eindje weg. Mark was samen met Ron op de veiligheidsboot en kon hem van dichter bij vastleggen.

Dag zes zou volgens de voorspellingen wel eens een mooie dag kunnen zijn, en dat was ook zo. Mooi zon op het water wat toch aangenamer is dan een Rainy Day. Er werd weer leuk wat platte gevangen, maar de forel besliste ditmaal om zijn duim met een big smill op zijn neus te zetten! De stroming was deze dag wel hevig en dan is het uitkijken dat men niet te ver uit de kant gaat vissen, want de verleiding is soms wel groot vanwege de grotere vissen op die plaats!

Zo, dit was het weer in een notendopje probeer ik weer een beeld te scheppen van deze derde editie.


Volgend jaar starten we met een nieuwe locatie in Denemarken en dit onder een nieuwe Event naam van Zeevissport met de "Hobie Kayak Fishing Tour". Inschrijving kunnen dan aangemeld worden via events@zeevissport.com. Mark van Dijk, Ronny Helaars, Cindy en Eric de Keuster zullen deze viskajakreis verder uitbouwen zodat jullie steeds weer kunnen genieten van nieuwe avonturen met een leuke groep van kajakvissers!
B&B Locatie + aankomst deelnemers bij Lohals Challet

1 Linda's Day on the 1e October at Botofte Beach2 Oktober bij de vuurtoren van Botofte

3 oktober bij Botofte strand5 oktober bij Botofte strand7 oktober bij Botofte strand
Foto's Mark van Dijk Yachting bij Botofte strand


Foto's van Michel en Berry bij de vuurtoren van Botofte

Tot onze volgende trip naar Ärhus in 2018
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:34