Mario Vercruyssen pakt de haak - Memorial Linda Delvaux Cup - Geepvissen 2017
SponsorsOp zaterdag 3 juni ging de geepwedstrijd van start van de Memorial Linda Delvaux Cup 2017. Ook dit jaar kozen we voor onze vertrouwde locatie van Levensstrijd te Zierikzee. De dijk is er tegenover andere jaren beter te bewandelen en dit vinden we uiteraard een prima gegeven. Elcoo en Eric vd Dries nam dit jaar de uitzetting van het parcours op hun rekening, want Leon en Bram hadden een avondvissen wedstrijd en stonden beide aan top van dat klassement. Kees ging normaal mee vissen, maar melde zich ziek. Dennis viste wel mee van het Team. Zo komen we aan een 35 deelnemer waar er nog eigenlijk 15 bij mochten zijn.

Eenmaal aangekomen om 7 uur in de ochtend stond de Mitte met zijn zoon al op de parking. Kon er dus met de trailer van de autodaktenten van Mark van Dijk netjes naast staan. Bedankt Mark was best handig! Ja trailer, want er waren weer heel wat prijzen en gratis visemmer van ARCA te bedelen en die kunnen allemaal niet in de auto.

Het weerbeeld was voor het geepvissen zag er vrij goed uit maar er zou een onweersbui overkomen op het tijdstip dat we van start zouden gaan, dus besloten we om de start met een half uurtje uit te stellen. In België scheen het zonnetje hier was er bewolking op komst en na het onweer trok de zon zich moeilijk door de mist heen. De inschrijvingen verliepen vlotjes, en er waren zelfs een drietal toeschouwers die ook wilde mee vissen maar hadden geen aas voorzien. Volgende maal best even op onze on-line Agenda kijken welke steeds up-to-date is.

Bijna stond iedereen aan de waterkant en het voorspelde onweer brak los, Cindy kon op de app van onweersvoorspellingen netjes zien in een curve hoe hevig de buien zelfs zijn en dus ook wanneer ze over is, mooi is dat die nieuwe technologie!

 Om 9 uur klonk de toeter en gingen 35 lijnen en dobbers het sop in. Al snel kwamen de eerste gepen aan de kant. Zo kon er door Elcoo en Eric al gelijk geep worden opgemeten. Er werd redelijk goed gevangen, maar 2 weekjes terug stond ik hier zelf ook met 14 man en vingen best goed geep. Maar goed het weer was toen ook iets aangenamer. Nu hadden we ook wind op de Face en dat is best moeilijk, maar moeilijk gaat ook zeggen de Belgen! Halverwege kwamen er nog enkele belangstellende een kijkje nemen en deed met hen een gesprekje ivm de vangsten op zee.

Ondertussen klingelt er in de verte een fietsbel, een viertal wielertoeristen reden met vier naast elkaar en deden nogal breed. De Toeschouwers waren ook met de fiets, dus er was nog een halve weg vrij, toch bleven ze aanhouden en zoefde ons rakelings voorbij*!?#@ Tja, beetje sociaal overkomen is toch moeilijk voor sommige wielertoeristen! Maar goed, er word hier op zijn mist sportief voort gevist de beelden hier onder spreken voor zich. Op het laatste uurtje kreeg ik nog een bezoekje van Wilfried en Ronny met zijn zoon je kent deze heren wel, ze vissen al jaren bij Soroya Fishing in het hoge noorden en dat is waar je, je droomvis kan vangen van 30kg+. Leuk deze gasten hier te mogen verwelkomen en komen hier alvast de gezellige sfeer mee opsnuiven. Heb ze voorgesteld om volgend jaar een keertje mee te gepen, want gepen is ook best een leuke hengsport discipline!

Om de klok van 12u weerklok de toeter over het zilte water helaas einde van de wedstrijd, waar toch een ieder van genoten heeft. Een einde is het nog echt nog niet want er vallen nog heel prijzen uit te delen. Waaronder niet 1 maar twee Geephengels van ARCA de Commander 360 en top hengel voor het geepvissen en zier licht in gewicht zelf Teamer Dennis was onder de indruk! verder nog enkele strandsteunen, boothengels en molens met baitrunner die ook goed is voor het geepvissen. Voor zij die het wensten hadden we nog de nieuwe Zeevissport sport polo's bij, de Mitte geeft je hier onder bij de foto's alvast een presentatie.

Elcoo maakte de score op en kon ik na het uitstallen van de prijzen de winnaar bekend maken. Dus we starten gelijk met de winnaar in de bloemetjes te zetten en zakken dan zo af naar de laagste score. De Geep trofee gaat dit jaar naar Mario Vercruyssen hij wist met 8 gepen 405cm neer te leggen op de meetlat, dit gevolgd door Carl van Oevelen met 5 gepen en 268cm en op de derde plaats hebben we van Wagemans ook met vijf gepen en 240cm. De ander deelnemers met hun plaats kan je helemaal onderaan bekijken.

Proficiat Mario een mooi vangst!

Nog dank aan Mark van dijk voor het uitlenen van zijn auto tenten trailer en ARCA-BIFA, North Sea Charters, Hielkema Hengelsport voor hun bijdragen!
We zien jullie allen nog graag terug op de volgende reeks met het strandvissen op 11 november en het proefvissen op 28 oktober "Be there"!
Deelnemers op wedstrijd parcours Zierikzee / Levensstrijd

Special Pictures

Prijsuitreiking MLDC geepvissen 2017

Winnaar is Mario Vercruyssen, Proficiat Mario...!

Uitslag Memorial Linda Delvaux Cup - Geepvissen 2017

Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:35