Lauren's Visdag 2017, bij de forelvijver te Cothem

Zondag 4 juni 2017 Eindelijk is het dan zover, na maanden van voorbereidingen. Vandaag herdenken wij Lauren met de 5de editie van Lauren’s Visdag 2017. De mannen en vrouwen van de LVV, hebben de afgelopen weken diverse kinderen uitgenodigd om deze speciale visdag te mogen meebeleven. Elke donderdag avond komen de mannen en de vrouwen van de LVV bij elkaar om deze dag voor te bereiden. Op deze avond word o.a. besproken hoe de dag moet gaan verlopen, wat er nog gedaan moet worden en nog veel meer. En na vele maanden van voorbereiden is het dan zover.

Zondagochtend om 11.00 uur zijn alle mannen en hun partners aanwezig bij Forelvijver ’t Groenewoud te Cothen. Dit is de plaats waar de 5de editie van de Visdag voor de 4de keer wordt gehouden. Hier wordt alles opgebouwd voor deze speciale dag. De kinderen druppelen vanaf 12.00 uur één voor één binnen.

En dan om 12.30 uur roept Jonnie alle kinderen en de mannen en vrouwen van de LVV bij elkaar. Jonnie begint met zijn speech en verteld de kinderen waarom zij zijn uitgenodigd. Tevens verteld Jonnie tegen de ouders/verzorgers dat de kinderen deze middag even niet van hun zijn maar van alle begeleider van de LVV. De ouders/verzorgers mogen deze middag slechts toekijken, genieten en vooral foto’s maken. De kinderen zitten gespannen te kijken. En dan ontvangen zij hun eerste twee cadeaus. Namelijk een pet van Zeevissport en een zonnebril van Goldman Optiek. Wat een mooi begin van deze vismiddag.

Alle kinderen krijgen een begeleider toegewezen (dit is iemand van de LVV groep) en samen pakken zij de hengels en zoeken zij een plekje rond de vijver. Al snel worden de eerste forellen gevangen door de kinderen. Het is een groot feest aan de waterkant waar zowel de kinderen als de lvv-ers aan het genieten zijn. Halverwege de vismiddag worden de kinderen getrakteerd op poffertjes en sate met stokbrood. Iedereen smult ervan tijdens het vissen. Alle kinderen hebben diverse forellen gevangen. Om half 5 stoppen de kinderen met vissen en lopen zij richting de kantine. Daar krijgen de kinderen iets te drinken en een patatje met een snack. Wat een leuke afsluiter van deze geweldige dag.

Maar het is nog niet voorbij. De kinderen ontvangen na het eten van hun eigen begeleider een goed gevulde goodiebag met o.a. een visvergunning, bidon, keykoord en wat lekkernijen. Ook deelt elke begeleider een medaille uit, want alle kinderen zijn natuurlijk toppers. Als laatste verrassing ontvangt elke kind de hengel waar hij/zij die middag mee hebben gevist. Alle kinderen zijn super verwend deze middag. Er is goed gevangen en het weer was perfect. Lauren’s Visdag 2017 is geslaagd. Iedereen gaat voldaan naar huis. Spoedig zullen de lvv-ers weer bij elkaar komen om te starten met de voorbereidingen voor Lauren’s visdag 2018.

Verslag van Lauren's Visvrienden

Zeevissport ondersteun graag dit goede initiatief, de inzet van deze mensen is top en de kinderen hebben hier een zeer fijne visdag beleeft.


 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:37