Na storm komt er vis aan de kant - Koppelvissen Team Zeevissport

Start 2017 van Zeevisteam Zeevissport

Zaterdag 14 januari de eerste bijeenkomst van het zeevisteam van Zeevissport dit jaar. 's Middags met het team onder het genot van een drankje allerlei zaken besproken die we het komende visjaar gaan doen. Welke wedstrijden, welke evenementen etc. Komend jaar gaan we veel leuke dingen doen en organiseren. Hou onze site/agenda in de gaten!


Daarna gezellig een hapje eten en natuurlijk met het team nog een hengeltje uitgooien. Vanwege de windverwachting en buien hadden we gekozen voor de Boulevard in Vlissingen. Goede keuze kan ik nu zeggen! We hadden een koppelwedstrijd georganiseerd met ons wedstrijdteam. Door loting waren de volgende Teamers gekoppeld: Jan en Eric, Dennis en Eelco, Bram en Leon en Erik (alleen). Om half 8 gingen we van start, de een dichtbij (Eric de Keuster :-) en de ander ver weg. Kijken waar de vis zat. Mijn koppelmaat Eric begon met een full pull. 3 ondermaatse wijtingen! dat was nog eens een goede start, en gaf de burger moed. Zou het zo een avond worden? Ik kan nu volmondig Ja zeggen.. vanaf de eerste tot de laatste worp vis. Eric (de Keuster) heeft geen enkele draai zonder vis gehad! Uitzonderlijk. Goed gevist Eric!! De hoofdmoot was wel ondermaatse wijting, maar ook mooie scharren. De bijzonder vangsten deze avond waren enkele meunen en een zeebaars(je) van 29cm.


Degene die het snelst visten konden het verschil maken, want zeepieren, zagertjes, uithouders, kraaltjes, rode- gele lijntjes, alles werkte goed! Om 22:00 uur kregen we enorme hagelbui op onze nek. Ik heb 5 minuten bij de hengels gestaan om alles te stutten en vast te houden. maar behalve die bui was het aangenaam visweer.


Naast ons stonden Dennis en Eelco. 2 Klasbakken die dit kunstje goed beheersen en direct in de gaten hadden waar de meeste vis aastte. Maar ook wij waren op dreef en de ene doublet en triplet kwamen uit het water. Na een rondje buurten bleek dat we allemaal dichtbij elkaar zaten! We visten natuurlijk om de eer en eeuwige roem, dus op het scherps van de snede! Om 23:00 uur was het gebeurt. Spullen opruimen, kaarten inleveren en napraten.

 
Na het optellen van alle viskaarten bleken de verschillen minimaal. Gemiddeld 37 visjes de man in 3,5 uur tijd. Dat maak je niet vaak mee. Uitslag koppels:


Eerste plaats en winnaars: Dennis en Eelco: 16,30 mtr
Tweede plaats: Erik (vd) Dries: 16,14 mtr.
Derde plaats: Jan en Eric (de Keuster): 15,46 mtr
Vierde plaats: Leon en Bram: 15,16 mtr.

Proficiat Dennis en Eelco! Wederom een gezellige avond met onze verenging, en veel vis. Wat wil een mens nog meer..
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:37