Graskarper Catch vanuit een Hobie Kayak

Zaterdag 24 juni 2017 hadden we een vistrip uitgestippeld met Team Mark van Dijk en Zeevissport om naar de Maaplassen gaan vissen met de Hobie Kayaks, maar die werd omgebogen naar een kajakvistrip te Drimmelen. We vertrekken dan daar vanuit de Jachthaven bij een van de trailerhellingen. We spraken zeer vroeg af want het is daar best altijd druk, pascal zou een twee uurtjes later zijn. Dus op apel waren Ronny en Harm van Team Mark van Dijk en Jan, Harm, Cindy en ondergetekende.

Het weer was tamelijk goed een beetje warmer, minder wind en minder regen, zou beter geweest zijn. Maar goed, we gaan ervoor de wereld is voor de durvers zeggen we dan maar. We varen de haven uit richting ingang Biesbosch het nationaal park van Nederland. Maar eer we daar waren was het toch zoeken naar vis. Een paar baarsjes werden er geland door Harm en Pascal als ook Ronny ving er drie van die stekels. Eenmaal in de Biesbosch was er weinig vis te bespeuren en zijn we maar terug gekeerd. Opkop varen Cindy en Eric, ik wilde een woelige terug trip uitsparen door naar de overkant van de oever te varen en dan ten einde recht over te steken. Maar voor we daar waren zag ik nog een leuke binnenweg even kijken of de doorgang wel effectief mogelijk was en ja, dat was ook zo. Een leuk zandstrandje komt dan plots te voorschijn, geweldig! Daar even aanmeren voor een kleine pauze, de ander sloten zich daarbij aan.

Na de rustpauze vertrekken we door het kleine binnenpasje naar de Domel daar zouden we wat rustiger uit de wind kunnen vissen en misschien zit er wat vis? Hehe, eindelijk rustig vissen hier en na een uurtje gebeurde er daar iets vreemd, zo kon ik een Graskarper landen in men schepnet en al goed koos ik bij vertrek voor de grootste net en Cindy de kleine ;-) Man, man, man wat is dat een kanjer, nog nooit gezien! na drie poging lukte het dan toch, he, he. Nu effe bedenken om welke soort dat dit gaat, Ik dacht aan een karper soort, Harm dacht aan een Fint, maar Ronny ging effe op de app van SVN 'vind je vissoort'. En daar vond hij de gelijkenis terug van de Graskarper. Geweldige vangst, na enkel kiekjes is deze prachtige vis weer netjes terug geplaatst en kan hij de bodem weer gaan betasten. Kleine schatting van gewicht en lengte is zo tussen de 8 en 10kg met een lengte van om de 90cm tot 1m. We hebben deze niet echt gemeten omwille dat we dit mooie exemblaar zo snel mogelijk willen terugzetten.

De regen kwam weer opzetten en we besloten dan maar naar deze speciale vangst terug te keren. Jan ving op de terug weg nog een baarsje en dat was het voor deze dag. Toch weer leuk zo dat kayakvissen met een kleine groep wat we beslist nog gaan opzetten met Team Mark van Dijk en Team Zeevissport. Mijn dank aan iedereen het was best weer een gezellige sfeer zo onder elkaar wat de dag weer goed maak! Ronny nog dank voor de mooie plaatjes, Top!
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:38