Finale Zeevissport Hobie Kayak Fishing Trophy 2016 - Harm Deiman Overall Winner..!

Evolutie in het “wedstrijd kajakvissen deel 2”.

Op zaterdag 25 juni 2016 houden we de 2e "Zeevissport Hobie Kayak Fishing Trophy". We vissen met dezelfde formule als de eerste, maar deze met de meeste vissoorten op beide wedstrijden zal de grote Trophy in de wacht slepen. Dus voor deze finale wedstrijd gaan er vier mooie Trophy's verdeeld worden; een voor de grootste vis, meeste vissoorten, kleinste vis en de overall winnaar van de meeste vissoorten. De locatie is "De Heen" deze heeft een handige kayak steiger, groot en laag tegen het water oppervlak.


We starten met een aangenaam weertje een beetje motregen maar het klaarde snel op. Een ieder kon zijn kayak op alle rust opbouw, voor de laatkomers is het dan weer even een tandje bij steken om de hi-tec Kayak op te bouwen. Zo zagen we diverse Fish Finders monteren van Raymarine en Lowrance, twee merken die hier toch het beste van zich laten zien. Tijden de opbouw kwam er nog even een oudere man aanmeren met zijn kano met zeilmast opgebouwd aanmeren vergezeld met een leuk hondje met z'n strikje in het haar.


Nog een kleine briefing om 8:40 uur maar de meeste kenden de regels al vrij goed van onze voorgaande wedstrijden. Juist de nieuwe score indeling is nog nieuw, en toch ook best ludieke voor een ieder gezien de leuke reacties. Een ieder werd er nog op gewezen om collega kayak vissers te helpen met waar nodig, dat kan zijn door een lijn uit het roer te halen of het wisselen van een plug, tot bijstaan van een verwonding door een haak en daar konden onze deelnemers zich wel in vinden wat een wedstrijd ook aangenamer maakt.


Zo, het bedelen van de officiële Zeevissport meetgoten nog en dan konden de Hobie Kayaks te water en dan de haven geul uitvaren tot aan de Heen daar zal om 9u de hoorn weerklinken over het zoete water. Zo iedereen zijn visplekje gaan opzoeken waar ze gelijk vis kunnen landen. Onder tussen vaar ik even terug om in de nieuwe haven "De Schapenput" eens te verkennen en voor jullie even in beeld te brengen. En plots, een monster draaikolk voor mijn kayak en kon nog snel er een beeld van maken op de digitale SD kaart. Wat een kanjer moet dit geweest zijn, pffff mooi, mooi... Leuk en mooi haventje en aan de kinderen is ook gedacht, gezien centraal een leuk speelterreintje met een echt houten zeeroverschip van kapitein haak.


Zo, terug naar de Heen kijken of er al z'n monster vissen op de digitale plaat zijn gezet. Er werden al heel wat vangsten gemeld zoals; snoek snoekbaars en baars. Benieuwd wat de eindscore zal zijn. Ondertussen nog wat natuurelementen in beeld brengen en hopen op enkele mooie vangst foto's te kunnen maken. zo, omstreeks 15:30u kont ook aan deze zoete editie een einde en beëindigde hiermee de tweede finale wedstrijd.


De SD kaartjes konden ingezamelde worden om zo een score te bekomen voor het uitreiken van de drie Zeevissport Hobie Kayak trofee ’s. Samen met Ronny maken we een eindbalans op en er was een gelijke aantal vissoorten gevangen door Harm en Peter, dus geld de volgende regel wie de grootste vis van beide heeft is winnaar. Harm zijn grootste vis was een snoek van 59cm en Peter zijn grootste vis was ook een snoek, maar wel een van 65cm, dus de winnaar van deze tweede wedstrijd is Peter Ebers. De grootste vis werd ditmaal verzilverd door Mark van Dijk Team Member Pascal Rosseau.

Maar als we de twee scores samentellen komt Harm Deiman eruit als de Overall Winnaar, Proficiat Harm ...!


Volgende trofee’s werden uitgereikt:

Kleinste vis => Peter Eberz (grondel 6cm)

Grootste vis => Pascal Rosseau (snoek 76cm)

Meeste vissoorten => Peter Ebers (4 vissoorten; snoek, voorn, brasem en grondel)

Wedsrtijd is gebaseert volgens CPR = Catch Picture Release.

Volgend jaar in 2017 zijn we er weer met dezelfde formule en zijn jullie ook weer van harte welkom op deze feervolle wedstrijden!

Een ieder heeft er ten volle van genoten te sfeer was top, na afloop kon men nog mee doen aan een gezamenlijk etentje in de nabijgelegen eetcafé.

Onderaan vind je nog diverse sfeer foto’s en een eindscore van deze zoete ronde.

Nog een speciale dank aan volgende sponsoren:

Mark van Dijk Yachting (Dealer van Hobie Kayaks), Zeevissport vzw (Organiserende Hengelsport vereniging), Mega-Fish Merksem (Grootste hengelsport winkel van Merksem) en Arca-Bifa (Producent van Hengelsport materialen), Buys Hengelsport  (Grootste hengelsport winkel van Grobendonk).

Nog dank aan alle sportieve deelnemers die telkens tot het uiterste gaan om hun vis te belagen en waar de beleving van het kajakvissen voorop staat!

Gone Fishing - Catch you later...
Klaar maken van de Hobie Kayak & actie beelden van de wedstrijd


Finale uitslag 25 juni

Zeevissport Hobie Kayak Fishing Trophy 2016
Tag n° Land Naam wedstrijd 1 competition 1   11-06-2016 Uitslag
11 juni
Meeste vissoorten
wedstrijd 2 competition 2   25-06-2016 Finale uitslag
25 juni
Meeste vissoorten
Kajak / eigen / huur
1 Sil Huismans     X   Hobie Outback
2 Cindy de Keuster     X   Hobie Outback
3 Harm Deiman X 4 + kleinste vis 7cm X 4 Hobie Outback
4 Michel Raets X 2 X 1 Hobie Pro Angler 12
5 Peter Eberz X 3 X 4 + kleinste vis Hobie Pro Angler 12
6 Philippe Eberz X 1 X 1 Hobie Outback
7 Pascal Rosseau X 1 X 3 Hobie Pro Angler 12
8 Steven de Metds         Hobie Sport
9 Daan van Grimbergen X   X 1 Bic Bilbao
10 Rubben van Dijk X   X   Hobie Sport
11 Vidal Limbourg X 1 X 3 Hobie Outback
12 Alain Jeunion X   X 0 Hobie iS11
14 Mario de Smedt X 1 X 1 Huur Hobie Outback
15 Stijn Troch X 1 X 2 Huur Hobie Outback
16 Louis de Vos     X 0 Hobie Outback
17 Jan Oostindie     X 2 Hobie Outback
18 Bryan Wintjes X   X 0 Hobie Outback
19 Mike Overloop X 2 + grootste vis 66cm X 2 Hobie Outback
20              
21              Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:31