"Thumbs High" voor Colijnsplaat Club bootwedstrijd 2016

3 September weer tijd voor een heus watersport festijn bij de leden van de Watersportvereniging Noord-Beveland, Colijnsplaat. Er is een feesttent opgesteld waar diverse activiteiten gehouden met onder andere op zaterdag een bootvissen en zeilwedstrijd, tekenwedstrijd voor de jeugd, ruilbeur, etc... Ondertussen zijn wij als Zeevissport de helpende hand met de organisatie van deze Club boot wedstrijd van onze Colijnsplaat bootvissers. Zeevissport lid Willy of "Stille Willy" mocht met uitzondering op de regel mee aan boord van een van de deelnemers. Willy zorgt daarbij ook voor de inschrijvingen ter plaatse en de notering van de te wegen vissen. En ikzelf vaar weer mee met de RIB (Redding Interventie Boot) het zilte water op voor de veiligheid te garanderen en een oogje in het zeil te houden of één ieder zich aan het wedstrijd reglement houd. Schipper van de RIB is Tom die ook de RIB inzet voor onze Hobie Kayak Events. De organisatie had de koffie en broodjes klaarliggen natuurlijk verzorgd door Bob die de keuken aanstuurt en zelf nog met 101 dingen bezig is, petje af voor deze Master Chef! Mensen konden zich ondertussen inschrijven en het parcours en reglement doornemen dat René had opgemaakt, is tevens ook de organisator van deze bootwedstrijd. Uiteindelijk kwamen 13 schippers met vismaat opdagen voor deze Club bootwedstrijd 4 minder dan vorig jaar, maar toch een leuke opkomst. Om 9:00u gaat de wedstrijd van start tot 15:00u dat geeft ze dus een ieder 6 uur de tijd om een leuk potje vis te landen.

De eerste vangst die we registreerden was een bot en een mooie schar verder ook veel kleine wijtingen. Het was ditmaal niet eenvoudig om wat vis aan de haak te slaan door diverse reden: water te warm, water te helder, te wijnig garnaal, gesleept door een kotter dagen voordien. Maar goed, het is altijd wat en dus gaan we er gewoon voor het gaat om de sport en weer een gezellig samen zijn met de leden van de club. En tevens moeten we toch bewondering hebben voor deze leden, want de vismaat van de boot "ZUT" hielp zijn vismaat welke minder goed te been is. En tevens voor de persoon 'zie foto hierboven de man met rode en groene mouwen' kon door de steun en hulp van zijn vismaat weer een leuke visdag beleven op het zilte water! Petje af voor beide heren van de DELTA 1613!!!

Gelijktijdig met deze bood wedstrijd is er ook een Zeilwedstrijd aan de gang. Er stond een niet te felle wind dus ideaal voor beide wedstrijden. Start van de zeilwedstrijd was om 11 uur. Om gelijk te starten moet ze rondjes varen voor de startlijn voor de haven van Colijnsplaat (groen boei), dus ze moet goed uitrekenen om daar dus net voor de start daar close in de beurd te zijn. Geen eenvoudige klus dacht ik zo, maar mooi om te zien, toch!

Het weer was in zijn totaliteid best goed te noemen, we hadden in de voormiddag wat laaghangende bewolking maar het klaarde rond 11u al gouw op en werden overgoten met een straalende zon.

15:00 uur tijd om binnen te varen en de vis te laten wegen. Niet alle 13 boten hebben vis gevangen, 5 onthielden zich aan een portie vis. Op het einde konden we een balans opmaken en de eerste negen in toplijst hadden dus vis, maar helaas kwam het gewicht amper boven een kilo.


Eenmaal na de weging overhandigen we de uitslag aan René die op zijn beurt de uitslag kon bekent maken. René nam het voorwoord dus, en liet ons kennis maken met een mooie prijzentafel met diverse waardebonnen, boot- en vismaterialen geschonken door lokale sponsors. Mooi gedaan René, hier heb je veel energie ingestoken!

Winnaar van deze Colijnsplaat Club bootwedstrijd werd uiteindelijk; Marc Vanderdonck en Olivier Minsart van de boot "De Peet" zij vingen samen in totaal 4.475kg aan vis en hiermee kapen zij de mooiste prijzen weg uiteraard. Via loting werden na de eerste, grootste en langste vis de prijzen verder bedeeld en een ieder had dus een prijsje in de pocket.

Even de bootwinnaars op een rijtje:

1_ De Peet
2_ Bleu Pearl
3_ Benji
4_ Jinny
5_ Zut
6_ Delta 627
7_ Key West
8_ Le Suvivant
9_ Batory
9_ Roleca
9_ Stephanie
9_ Franel
9_ Shalimar


Veder nog even René en Bob te bedanken voor hun gastvrijheid en petje af aan heel de organisatie van Colijnsplaat Club zeker alle vrijwilligers hebben hier hun beste beentje bijgedragen en voor ons allen een mooie dag bezorgd. Ook de deelnemers hartelijk dank voor jullie sportieve opkomst. En we kijken er vast naar uit voor de editie van 2017!
Sfeerbeelden Colijnsplaat boot- en zeilwedstrijd


Uitslag viswedstrijd  clubweekend 2016
Plaats Visser Vismaat Bootnaam Gewicht
1 De Winter Peter De Coninck Jan De Peet 1520 g
2 Sandermann Andreas Marissen Blue Pearl 555 g
3 Lembrechts Patrick Lembrechts Steve Benji 345 g
4 Vanderdonckt Marc Mathieux Patrick Jinny 315 g
5 Collignon Georges De Waal Jef Zut 255 g
6 Lennart Fokke Zuidhof Jaak Delta 627 245 g
7 Raaymakers Kees Verdonck Jef Key West 175 g
8 Da Cruz Albert Peeters Josseline Le Survivant 140 g
9 Sebregts René Verhaeren Dirk Batory 0 g
9 Van Oevelen Roland Van Oevelen Carl Roleca 0 g
9 Aerden Eric Van Dorst Geert Stephanie 0 g
9 Kemps Frank Honcoop Arie Franel 0 g
9 Janssens René Huijps Jacqueline Temptation 0 g
         
zwaarste vis => De Winter Peter De Coninck Jan De Peet 580 gVoeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:32