Strandvissen Event te Domburg 2015

Op zaterdag 24 oktober hadden we een oefenwedstrijd ter voorbereiding van komende strandwedstrijd van de Linda Delvaux Memorial Cup die op 7 november zal plaatsvinden. Aantal deelnemer was ditmaal iets meer dan andere jaren en dat is best goed. Het weerbeeld zag er dan ook subliem uit bijna geen wind en een klein spatje regen die haast nog niet op te merken was. De locatie was dit maal Domburg nabij het golfterrein en de LDMC zal ook hier ook vervist worden. Er is hier ook een ruime parking en er is tweemaal een dijkovergang aanwezig, helaas is deze deel met treden en is het voor een strandkar minder toegankelijk. Maar met wat geduld lukt het wel, en dan nog een stukje door het mulle zand heen kortom neem juist mee wat je echt nodig hebt.

Willy en Jef keken er naar uit op deze dag want ze stonden al om 13:30 aan het strand. Terwijl ik samen met Mark de pieren en zager bij Hielkema Hengelsport hadden opgehaald. De weg door Stabroek heen naar de A12 toe is nog steeds onderbroken en is toch al een jaar zo, tipi’s Belgisch zeker “de werken blijven maar duren”!

Eenmaal aangekomen op de parking voor de Trommelweg kwamen al tal van deelnemer aan. Ook Ron Smits van Total Fishing vergezelde ons bij deze toch vriendschappelijke wedstrijd. Hij had zeer licht materiaal bij en wilde de techniek die hij gebruikt in Denemarken ook hier op de stranden van Domburg toepassen. Een visser kwam naast ons staan en had niet door dat er een wedstrijd was, maar et wat overleg wilde hij graag aan dit leuke Event deel te neme. Hij was na een hengelstop van 24 jaar weer een klein jaartje terug aan de slag met het strandvissen.

Rond 15:30u was een ieder op zijn stekje die vrij uit te kiezen is, zoals ook hun vangsten zal men zelf kunnen noteren op een deelnemers blad dat men zelf online thuis kon afprinten. Om 16u kon ik op de toeter drukken, die ook zijn beste tijd heeft gehad. Alle lijnen richting het zilte en na een kwartiertje lande de eerste vissen aan ’t strand. Meren deel werd er bot gevangen gevolgd door schar, zeebaars, tarbot 2 stuks en wijting. Minimummaat voor onze wedstrijden staat op 15cm alles eronder telt dus niet mee, en ook word er onder deze maat geen punt aangerekend. Verder geld ook de Nederlandse terugzetplicht voor de wettelijke minimummaat van de vis.

Onderlijnen, lood, hengels en molen werden hier weer uitbundig op de proef gesteld en met deze ervaren kan men op 7 november weer wat verbeteringen toepassen. Lijntjes zonder hefboom zijn hier favoriet ze geven dan ook minder weerstand bij het inwerpen en zo kom je dan ook een eind verder. En net dat kan meestal het verschil maken want de vis zat weer verweg.

Zo tot hier deze proefsessie iedereen heeft van deze dag weer genoten de sfeer was ook top zo ook als het weer en de vangsten mogen er ook best zijn. Zie uitslag nog hier onder het verslag. Grootste vis was een Bot van 44cm gevangen door Geert en Sjaak Komt al winnaar van deze oefen sessie met 15 vissen voor zo een 338cm! Proficiat voor deze twee heren!

Aan alle deelnemers nog dank voor hun sportieve opkomst en tot volgend weekend alvast want dan staan we op de Utrecht beurs waar je terecht kan op onze stand voor allerlei informatie van onze Events.
Deelnemers op wedstrijd parcours DomburgPlaats Deelnemer Aantal vissen Total cm
1 Sjaak Kersten 15 338
2 Eelco van Westen 13 302
3 Dennis van den Dries 12 297
4 Hans Uitzetter 8 207
5 Geert Fonteyne 7 176
6 Gustaaf Vermoesen 7 174
7 Rob R. 7 172
8 Frans Boudewijns 5 124
8 Willy van Hove 5 124
10 Harm Deiman 5 122
11 Ron Smits 4 97
12 Jo Simons 3 85
13 Eric de Keuster 3 76
14 Mark Laumen 3 72
15 Eric van den Dries 2 45
16 Joszef Verreijken 1 32
17 Vismaat Gustaaf 0 0
18 Eddy B. 0 0
19 Sjaak de Bel 0 0
Grootst vis = Bot 44cm gevangen door Geert FonteyneVoeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:19