Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2015 - Harm Deiman Winner of the first Round..!

Op zaterdag dertien juni hadden we een eerste wedstrijd met vissen vanuit een Hobie Kayak of andere site-on-top kajaks en deze zou op het zoute gevist worden, maar het weerbeeld besliste hier anders over. Met 4 ŗ 5 Beaufort is het geen pretje om op de Oosterschelde te vissen met een kajak. Daarmee hebben beslist om de wedstrijd op het zoete te houden en dit op locatie van De Heen. Deze locatie heeft alles in petto voor een Event als deze en hebben we snel een goedkeuring aangevraagd bij Sportvisserij Zuidwest Nederland waarvoor hun dank voor deze aanvraag.

Om 5:15u richting De Heen bij Steenbergen waarbij we halverwege het bordje tegen komen met "schakel uw GPS uit" dus de GPS even negeren en gewoon rechtdoor blijven rijden. Echter stond er geen bord met De Heen wel Steenbergen? Maar Steenbergen ligt recht en De Heen recht voor in de route dus dacht ik nog effe rechtdoor en klaar. Toch niet, de weg draait verder op naar rechts met gevolg een ommetje autostrade. Volgende maal zal ik maar best de afrit Steenbergen nemen of misschien wordt het een tijd voor een up-date van men GPS?

Om 6:20u aangekomen konden we gelijk beginnen met te instaleren Mark van Dijk had al het tentje met tafel opgesteld. Ondertussen komen met mondjesmaat alle deelnemers toe en is het een leuk weerzien van bekende gezicht en ook enkele nieuwkomers waaronder ťťn jeugd deelnemer.

Ondertussen komt harm aan en laat ons enkele nieuwe spullen zien van Pesca Baits waar al veel goed van gehoord is zou het voor hem vandaag iets betere vangsten mee opleveren? Hij schenkt alvast voor elke Over All winnaar op de derde Competitie een waarde bon weg van een mooie Ä50 waar je op zijn on-line site spullen mee kan bestellen van Pesca Baits!

We blijken mooi op schema te staan zowat iedereen is klaar met zijn kajak op te tuigen al dan niet met Raymarine Fish Finder, hengelsteuntjes op gemonteerd. De Briefing kan beginnen zodat een ieder weet wat hun te wachten staat en waar ze moeten opletten! Na de Briefing konden alle kajaks te water en afspraak op het einde van die kleine kanaaltje da naar de Steenbergsevliet leid. Met et een kleine vertraging kon Ronny om 9:10u het startsein geven. Iedereen vaart zijn richting uit onder een klein miezerige buitje, maar die bui was na een half uur voorbij. En maar goed ook! Na verloop van tijd brak de zon door en werd het lekker warm en het was dan zeer aangenaam op het water, toch stond er een strak windje en werd je soms verast dat je tegen het riet aan wordt gedreven. Zo heb ik met men Hobie Kayak Revolution nog een drietal meisjes die met hun houten kano in het riet waren verzeild naar de overzijde van het kanaal gesleept. Ze waren een beetje in paniek maar na het verslepen vaarden ze weer moedig mee. De ouders waren er ook gelukkig mee en kreeg een leuk bedankje!

Een tijdje terug werd er in het Rivierenhof te Deurne een zwarte zwaan gespot en vertoefde zich bij de Spiegelvijver aan het kasteel van het park. Nu, zou de zwarte zwaan de biezen genomen hebben en hier een beter oord gevonden te hebben? Deze zwarte zwaan was alvast geen mensen schuw. Cindy eerste vrouwelijke deelnemer kreeg er zelf een beetje schrik van, maar beef hoogstens toch een klein metertje van de kajak weg. Zelf kon ik enkel mooie close-ups maken.

We zijn al enkele uurtje later en er bleken al enkele snoeken en baarsjes beland in de meetgoot die tot ťťn meter gaan alles wat er niet inpast zijn 15 extra punten. Harm ving zowat de grootste vissen een snoek van 62cm en een baars van 38cm, zou die Pesca sullen toch zo geweldig zijn?. Maar er waren nog grotere kapers op de kust, want bij Pascal en Kevin kwamen enkele monsters aan de lijn die ook monsterlijk uithaalden. Want ja, helaas telkens na een korte dril loste ze, dat is natuurlijk balen! Pascal had er zo al drie na elkaar gelost tot zelf eentje die uit de hand glipte, daar wordt je even niet vrolijk van, maar bleef toch moedig doorvissen waardoor hij uiteindelijk nog hoog in de punten telling kwam te staan. Het was dus al bij al best moeilijk vissen, want iedereen onderving dat ze snel lossen. Misschien beschermen nog enkele hun late kroost? Mark was ditmaal de Ober te water en vaarde met het menu kaart de hele vliet af om bestellingen op te nemen voor deze avond. deze zou plaats vinden in het nabij gelegen restaurant 't Goeleven. Het eten is er super, een echte aanrader voor wie er een keertje in de buurt is.

Afspraak is om 15:30 stoppen met vissen en om 16u ten laatste de SD kaar met de vangsten afleveren bij de organisatie en dit werd keurig opgevolgd. Zo kon Ron en ondergetekende de score en balans opmaken en krijgen we het volgende resultaat.

1 Harm Deiman met 195cm aan vis, 5 vissen en grootste vis 62cm
2 Pascal Rosseau met 158cm aan vis, 4 vissen en grootste vis 62cm (61.8cm)
3 Steve de Medts met 121cm aan vis, 3 vissen en grootste vis 56cm
4 Kevin van Puyvelde met 62cm aan vis, 1 vis van 62cm (61.7cm)
5 Vidal Limbourg met 52cm aan vis, 1 vis van 52cm


Deze met de grootste vis ontving nog een leuk prijsje, gezien er drie met 62cm in aanmerking komen moesten we nog even de foto's onder de loep nemen om elke mm te laten gelden, zo stak Harm er met op de kop 62cm er boven uit van de andere twee die ook dicht tegen elkaar lagen. Maar de eerste die een prijsje in ontvangst mocht nemen was Jan Oostindie hij had 1,82m aan de lijn? Jawel 1 meter 82cm... had in zijn vinger gehaakt, Dokter Ron heeft de vinger keurig onthaakt en bleef de schade nog zeer beperkt door twee gaatjes in de vinger. Toch goed voor een leuke kleinigheid zoals een Zeevissport Cap om de tanden bij elkaar te zetten bij Dokter Ron. Een bezoekje aan een echte arts werd wel aanbevolen voor een prikje.
Vervolgens hadden we nog enkele prijsjes voor de 3 eerste in rij en Harm Mister Pesca Baits ging met de eerste Kleine trofee van een reeks van 3 aan de haal. Proficiat Harm mooie prestatie!

Dank aan alle sportieve deelnemers en op naar de volgende twee rondes die op een volledig weekend vallen van de 27ste en 28ste juli. Zie jullie daar allen weer graag op locatie van 't Goeleven ;-)

Met dank aan volgende sponsors die dit mogelijk maakten:

Arca-Bifa - Zeehengelsport - Mega-Fish Merksem - Hielkema Hengelsport - Dierenwinkel Wemeldinge - PescaBaits - Birger Sport Bornem - Hobie Kayak Europe - Raymarine - Mark van Dijk Yachting en Zeevissport vzw

Foto's op gemaakt op locatie Steenbergsevliet; Eric de Keuster, op de parking en kanosteiger; Cindy de Keuster.


Lees ook het stukje in de online
Gazet van Deurne
Klaar maken van Hobie Kayaks op de parking


Leuke Goodies en prijzen
Hobie Kayaks zijn opgetuigd

Bedeling Goodie Bags

Opweg naar het verzamelpuntTijdens de wedstrijd


Omgeving De Heen - Steenbergsevliet + de zwarte zwaan uit Deurne gespot
Vangsten nagemeten met de OfficieŽle meetgoten

Prijsuitreiking - Harm Dieman Winnaar 1e Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Competition

Firste Competition of the Belgium & Open Hobie Kayak Trophy 2015
Score Cm'ters Fish Quata Land Naam
1 195 5 Nederland Harm Deiman
2 158 4 BelgiŽ Pascal Rousau
3 121 3 BelgiŽ Steven de Metds
4 62 1 BelgiŽ Kevin van Puyvelde
5 52 1 BelgiŽ Vidal Limbourg
6   0 BelgiŽ Mike van Overloop
6   0 Nederland Fjorre Oostindie
6   0 Nederland Jan Oostindie
6   0 BelgiŽ Rudi van Doninck
6   0 BelgiŽ Michel Raets
6   0 BelgiŽ Cindy de Keuster
  Geen deelname   BelgiŽ Marc Laumen
  Geen deelname   BelgiŽ Stijn Troch
  Geen deelname   Nederland Jan Overbeeke
  Geen deelname   BelgiŽ Toon Vereije
  Geen deelname   BelgiŽ Cornť van Nijnatten
Firste Competition of the Belgium Hobie Kayak Trophy 2015
Score Cm'ters Fish Quata Land Naam
1 158 4 BelgiŽ Pascal Rousau
2 121 3 BelgiŽ Steven de Metds
3 62 1 BelgiŽ Kevin van Puyvelde
4 52 1 BelgiŽ Vidal Limbourg
5   0 BelgiŽ Mike van Overloop
5   0 BelgiŽ Rudi van Doninck
5   0 BelgiŽ Michel Raets
5   0 BelgiŽ Cindy de Keuster
  Geen deelname   BelgiŽ Marc Laumen
  Geen deelname   BelgiŽ Stijn Troch
  Geen deelname   BelgiŽ Toon Vereije
  Geen deelname   BelgiŽ Cornť van Nijnatten
Firste Competition of the Open Hobie Kayak Trophy 2015
Score Cm'ters Fish Quata Land Naam
1 195 5 Nederland Harm Deiman
2   0 Nederland Fjorre Oostindie
2   0 Nederland Jan Oostindie
  Geen deelname   Nederland Jan OverbeekeVoeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:28