Voorselectie NK zuid - Strand Zoutelande Kustlicht - Zaterdag 29 maart 2014

Bij veel wedstrijdvissers uit het zuiden van het land stond deze dag dik onderstreept in de agenda. Vandaag was de voorselectie zuid voor het NK en moest het gebeuren! Sportvisserij Nederland had gekozen om te vissen naar hoogwater toe op de stek Kustlicht bij Zoutelande. En dat is niet het beste getijde. Je vist dan in ondiep water waar (bijna) geen vis te vangen is. Maar goed, dat is voor iedere deelnemer met zo moeilijk.

Ik wilde goed voorbereid zijn dus ben ik vrijdagochtend gaan voorvissen. Nou ik was niet alleen. Er stond zeker een man of 20 te vissen. Als snel bleek dat in begin het diepe water nog bereikt kon worden en dat daar ook vis zit. Maar zodra het hoger wordt is het diepe water niet meer te bereiken en vang je ook geen staart meer. Ik heb ook verschillende onderlijnen geprobeerd dus ik was klaar voor Zaterdag.

Vrijdagavond ons visteam Zeevissport via de mail uitgebreid op de hoogte gebracht en de laatste voorbereidingen getroffen voor zaterdag. Eric en Steve zorgden voor aas dus alles was geregeld. Was eerste klas aas mannen! Om kwart voor 7 zaterdagochtend was heel ons zeevisteam aanwezig in Meliskerke voor een bakje koffie en de laatste info. Veel bekende gezichten! altijd gezellig. Als captain heb ik de enveloppe opgehaald en de kaarten verdeeld. Vak A Harm, vak B Eric, vak C Jan, vak D Bram en vak E Eelco. Een sterk team dacht ik zo! Steve Morrison was vandaag voor ons controleur en daar waren we zeer blij mee! Nog bedankt Steve!

Om 9 uur gingen er ruim 200 loodjes richting de horizon... zo ver mogelijk want daar zat de vis. Maar in diep water stroomt het ook altijd dus geankerd vissen en hopen dat je er uit kan komen. Bij mij was het eerste half uur tobben! 2 lijnen afgetrokken en geen vis. Gelukkig na 3 kwartier een botje van 14 cm! De nul is weg. Ook Harm en Eelco hadden al vis.. Mooi ons team is goed bezig. Maar het getob bleef het eerste uur bij mij en na nog 2 onderlijnen te hebben verspeeld ging de stroom er een beetje uit. Ik had ondertussen van Harm en Eelco nog een berichtje gekregen dat er nog meer vis bij gevangen was... Bij mij lukte het niet om met laagwater nog vis bij te vangen, terwijl gisteren met het voorvissen wel lukte.

Het moest nu snel gebeuren want het diepe water was bijna buiten bereik. Rechts naast mij stond John Muis van de Nationale Selectie met 1 bot van 20 cm. en ander kant Dennis van Vossen en die stond nog op nul. Er werd nergens nog een visje gevangen... en 1 visje is echt niet genoeg voor kwalificatie NK! Dennis naast mij draait geheel onverwachts 2 mooie scharren binnen... gelijk daarna draaide ook John aan de andere kant 2 mooie scharren binnen?? moet niet gekker worden. Ik ga ook maar opdraaien, en het gaat erg zwaar. Ook vis?? de lijn komt het strand op en ik zie 2 gulletjes,,, yes! in een draai 51cm. erbij op de kaart! Dat had ik nodig. Dit was wel een klein wondertje..

Daarna het laatste anderhalf uur alleen maar achteruit gehold om het opkomende water voor te blijven en geen staart meer gevangen. Ook de rest in mijn vak niks meer. Ik heb goede hoop dat de 3 vissen genoeg zijn voor kwalificatie. Na een bel rondje blijkt dat Harm ook 3 vissen heeft, Eelco zelfs 5 vissen! een helaas Eric en Bram hebben een nul. Marco (van Drongelen) viste individueel ook mee en had ook 3 visjes.. Nu maar afwachten.

Na afloop met het zeevisteam nog gezellig wat wezen drinken en een hapje eten om alles nog eens de revue te laten passeren. Eelco is wel zeker van zijn zaak, Ik heb goede hoop en Harm is bang dat zijn 3 visjes niet genoeg zijn voor NK. Effe afwachten dus. Om 14.30 uur huiswaarts gekeerd na een mooie dag met fantastisch weer en voor sommige goede hoop op deelname NK. Zaterdagavond om 23 uur kwam ik thuis van een BBQ bij de buurtjes met een slok 43 in mijn kraag en ben ik toch maar even achter de labtop gekropen. Op facebook zie ik berichtjes dat ik het gehaald heb.. Yes! en ging ik snel op zoek naar de andere uitslagen. Na enig zoekwerk vind ik de uitslagen en zie ik dat ook Harm en Eelco zich geplaatst hebben hartstikke mooi! Ook Marco heeft het goed gedaan en zich geplaatst voor het NK.


Uitslagen Zeevisteam Zeevissport:
Vak A: Harm 3 vissen - 51cm
Vak B: Eric 0
Vak C: Jan 3 vissen - 65cm
Vak D: Bram 0
Vak E: Eelco 5 vissen - 97cm

Individueel: Marco van Drongelen: Vak D: 3 vissen - 57cm


Een prachtig resultaat voor Zeevissport! 4 van de 6 deelnemers zijn gekwalificeerd voor het NK. Helaas hebben we ons als zeevisteam niet gekwalificeerd.
Het Nederlandse Kampioenschap is op zaterdag 1 november en wordt gehouden op het strand van Domburg! Dit is bekend terrein voor ons en daar kunnen we dus een mooi resultaat wegzetten. Verder Eric nog dank voor je opkomst en het maken van deze mooi plaatjes, Steve ook bedankt voor je werk als controleur!

Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:09