Nederlands Kampioenschap Kustvissen 2014 - Zaterdag 1 november

Zaterdag 1 november moest het gebeuren. Het Nederlandse kampioenschap kustvissen stond op het programma. Voor dit kampioenschap hadden Harm Deiman, Eelco van Westen, Marco van Drongelen en Jan Overbeeke (ondergetekende) van Zeevisteam Zeevissport zich gekwalificeerd. Op zich al een goede prestatie!

Voor een optimale voorbereiding hadden Harm en ik al op vrijdag afgesproken om gezamenlijk pieren en zagers te gaan steken en wellicht ook nog de laatste hand leggen aan nieuwe onderlijnen. Van dat laatste is weinig terecht gekomen... Want toen we eenmaal na het steken van het aas vermoeid aan de keukentafel van www.bijelles.nl zijn beland is het bij het praten over onderlijnen gebleven.... :-). Was wel heeeel gezellig!! en heerlijk gegeten!

Zaterdag 1 november ging om half 8 de wekker. Na een stevige ontbijt en een bak koffie zijn we op tijd vertrokken naar de Couberg in Koudekerke. Om 10 uur werden de enveloppen met daarin de plaatnummers van de deelnemers uitgedeeld. Namens onze vereniging was Steve controleur en die was al vroeg paraat. Nog bedankt Steve!! super. Steve stond in vak C als controleur. Eerst maar eens een bakkie doen en praatje maken over de te volgen tactiek. Dan de loting: Marco stond op E4, Harm B12, Eelco A40 en ik stond op C2. Daar moest het gebeuren. Vak E was moeilijk bereikbaar omdat er weinig parkeervakken beschikbaar waren en daardoor moest Marco ver lopen. De andere stekken waren goed bereikbaar. Op tijd vertrekken dus, want om 12.30 uur ging het feest beginnen. Ik was mooi op tijd om alles gereed te maken en kennis te maken met mijn buurmannen. Links Rob Koster en rechts Kees Kleinjan allebei van hsv de Slufter.

Door de vele voorvissers was al duidelijk dat er vis zat, maar wel ver weg! En dat is nou net niet mijn sterkste kant... Maar goed gewoon knallen en hopen op vis voor de deur. Om 12.30 uur ging de toeter en vlogen er 225 onderlijnen richting de horizon. Ik had gekozen voor een standaard onderlijn met blanke dwarrellijnen met daarop een klein haakje en als aas een piertje en een slikje. En nu wachten op de eerste mooie aanbeet, maar er gebeurde niets..Dat viel tegen! geen beetje en geen vis. Ook bij mijn buren niet. Na een uurtje dan toch een mooie beet en een bot van 26 cm in de emmer. Het begin was er. Mijn buurman links en rechts vingen ook een paar visjes maar veel was het niet. Behalve bij Maurits Keur. Hij stond 3 plaatsen verderop en kan echt belachelijk ver gooien! Hij ving regelmatig een visje dus dat verwerpen loont toch! Daar ga ik de komende periode aan werken!

Via Steve (die controleur was bij Harm) kreeg ik regelmatig vangstmeldingen door van Harm. Die was lekker bezig. Van Eelco ook af en toe een berichtje en ook vis bij Eelco. Na het tweede uur vissen was het laag en toen bleek dat ik een grote zandbank van 60 - 70 meter voor mijn neus had met ondiep water... Daar zit geen vis in natuurlijk. Maar blijven knallen en hopen op vis. Links en rechts kwam er regelmatig vis boven, behalve bij mij..... Het laatste half uur ging mijn buurman Rob, op 25 meter in een zwinnetje (naast de palenrij) voor zijn neus vissen en ving direct een scholenbaarsje. Dat ga ik ook doen... gewoon een beetje, "per ongeluk" schuin gooien richting de palen rij en hopen op vis. Gelijk een beetje! maar nog geen vis. Nog maar een paar keer proberen maar nog geen geluk. Dan toch nog met het gaan van de toeter een mooie beet! Op de valreep nog een bot van 24 cm. Dat bracht mijn totaal op 50 cm. Helaas veel te weinig voor een goed resultaat in de einduitslag. Het zat er voor mij vandaag niet in. Moeilijke stek, te weinig vermogen om 170 of 180 meter te gooien en te weinig vis in nabijheid... Jammer maar helaas.

Harm had regelmatig last van lijnbreuk en daardoor al 3 onderlijnen verspeeld. Bij controle van het materiaal bleek dat het topoog gescheurd was. Dan maar verder met de Feeder dacht Harm en dat bracht nog 3 vissen in de emmer! Ook Eelco is goed blijven door vissen en ving ook nog een paar visjes erbij. Eelco en Harm en zijn daardoor op een respectievelijke 125 ste en 126 ste plaats geëindigd ! En dat is gewoon een mooi resultaat! Ik moest genoegen nemen met een 186ste plaats, wat ik erg teleurstellend vond.. Ik had op een betere klassering gerekend. Ook Marco was er niet in geslaagd een topklassering te bereiken en moest genoegen nemen met een 173 ste plaats in de einduitslag. Jammer maar helaas. Zeevisteam Zeevissport heeft op het NK geen potten kunnen breken, maar we waren wel met 4 man vertegenwoordigd en dat is ook een prestatie!
Na afloop met Steve, Harm en Eelco nog een gezellig biertje gedronken en nagepraat. Vandaag vooral de slag verloren met het niet kunnen bereiken van de vis. Hier moeten we aan gaan werken! Maar desondanks heb ik een fijne dag beleefd met sympathieke buren en mooi weer.

De individuele winnaar was Arjan Rijnberg van HSV de Edelkarper met 732cm (29 ex.), het zilver werd voor Hendrik Jan Polhuijs van WSV 's Gravenzande met 648cm en 25 ex. En Mike Lubbers van HSV Westkapelle pakte het brons met 562cm en 24 vissen.

Zaterdag 15 november staat voor het zeevisteam de laatste PKC competitie wedstrijd op het programma in Hoek van Holland. Daar gaan we excelleren en sluipen we stiekem de top 20 binnen richting de 15de plaats! Net als vorig jaar!! We houden jullie op de hoogte!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:10