Eindejaar boottrip op de Grevelingen met Ms. Marjoes vanuit Den Osse

Op 29 december hadden we onze eindejaar boottrip met Ms. Marjoes op de Grevelingen. Het weer was van veranderlijke aard maar toch bleef het redelijk goed met op de middag een straaltje zon en dat was best aangenaam. Om 8u vaarden we uit met een voltallige opkomst van 23 man en om te ankervissen. Enkele Leden uit Zierikzee maakten zelf van deze trip gebruik als oefening voor de Grevelingen Cup die over twee weken zal plaatsvinden. Het was best weer fijn om deze trouwe kern van actieve leden terug te zien en tevens ook een paar nieuwe enthousiaste leden.

De vangsten waren voornamelijk wijting en haring, af en toe nog een schar, maar de meeste vissen lagen op de bodem te degusteren en staken hun tong uit en met de duim op de neus. We hebben een 25 tal van deze rakkers kunnen landen waaronder toch Chris als koploper met zes stuks. Helaas de grote vangsten bleven nagenoeg die dag uit. Toch heb ik alvast genoten van deze boottrip op de Grevelingen het is een dag om lekker te genieten!

Toch op de fishfinder kon je grote plukken vis zien, dus ze zaten er wel degelijk. Er wordt wel eens gezegd dat de Grevelingen dood is, maar dat is niet helemaal zo. Het stuk van Den Osse tot de Brouwerssluis is nog redelijk goed. Plannen zijn er toch om op vier plaatsen openingen van 12 meter te voorzien in de dam weliswaar afsluitbaar. Op die manier zou er meer vers zeewater en maritime leven terug komen in het Grevelingen Meer. Ook zou men dit willen combineren met energie winning of getijdencentrale zie hier. Er Zou hiermee dus een getij van een schappelijke halve meter ontstaan.

Van op de Grevelingen gezien staat rechts een grote constructie opgesteld en men vroeg zich af wat zou dit kunnen zijn? Wel, men is hier momenteel hard aan het werk om een sluis te bouwen om zo watersporters doorgang te beiden om van de zee naar het Grevelingen meer te kunnen varen.

Nog mijn dank aan alle opstappers van deze eindejaar boottrip met Ms. Marjoes voor hun sportieve opkomst en deelname! Ook de schipper Henk een grote dank om de goede zorgen en verleggen van de boot!


Wens ik jullie veel visplezier en een mooi eindejaar toe!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:12