Dikkebusvijver in de Mist

Zaterdag 12 april zijn we uitgenodigd door voorzitter van de Roofvis Federatie om een keertje met onze Hobie Kayaks te vissen op de Dikkebusvijver te Dikkebus-Ieper. Voor ons een behoorlijke rit maar voor te vissen gaan we ver. Zo gezegd zo gedaan met een ploegje van drie man en tevens het Belgium Hobie Kayak Team zijn we af gesproken om samen en met de andere deelnemers een leuk visdag van te maken. Bij het vertrek rond 4:45u op de ochtend was het nog vrij donker, maar naar gelang we de Pinten passeerden begon er mist op te komen en hoe meer we richting Dikkebus rijden hoe dikker de mist werd. Maar goed, Ex co-rally piloot Klaus bracht ons als kopman veilig op bestemming.

Eenmaal aangekomen werden we alvast goed ontvangen door Danny Geysen en Peter Coene organisators die het mogelijk makten om n dag op het jaar te kunnen vissen met boot, Belly boot en kajaks en tevens zijn enkel Electro motoren toegestaan.

We kregen de dag voordien nog een kaart met diepte relif op en konden dus ook zien hoe groot en welke vorm deze vijver heeft. Een klein voordeel, want en deze mist zag je amper 10 15 meter ver. Eenmaal de grotere boten in het water lagen konden we onze Hobie's in de mist leggen. Toch eerst een steile helling op en dan weer een stukje omlaag. Voor we op rooftocht gaan nog eerst een kleine briefing voor visregistratie en dan konden we vertrekken. Tussentijds wilde er een gans er van doorgaan met men Hobie Kayak, Cindy heeft dit nog optijd kunnen beletten en zette deze actie alvast op de digitale SD plaat. Verder was er ook een camera man van Jacht en Visvangst TV voor een nieuwe leuke reportage van deze gelegenheid. Dit zullen alvast mooie beelden worden in deze mistige omgeving.

Voor mij was het duidelijk eerst even de zichtbare kant afvaren als verkenning, want die zag je nog door de mist heen. Na een tijdje zag ik vis jagen aan de oppervlakte sprongen steeds vissen boven water. Daar maar even op concentreren. Klaus en Ronny hadden nog niet veel beweging gezien. Maar plots kreeg ik een harde beet aan de lijn een kleinere snoek van een 60cm vermoed ik, plots "bang" los! Jammer, maar goed de dag is nog lang en er kan nog veel gebeuren. Zo ving ik nog een vis welke niet kon uitmaken welke soort het was maar na een tweede vangst zag ik een braasem nog net aan de oppervlakte waar deze ook uiteindelijk loste. Met de vliegenhengel ook nog enkele pogingen ondernomen maar helaas ook geen vangst hiermee. Wie trouwens nog een mooie locatie kan bezorgen om met een vlieghengel te vissen vanuit een Hobie Kayak op forel mag dit altijd aan me melden!

Cindy mocht mee op de boot van Jef en kon zo ook prachtige beelden maken waar ze weer goed in geslaag is. Een vismaat ook op de boot van Jef lande zijn Angry Bird plug in de boom nabij de kantine, en liet zo nog een geschenkje van de paashaas achter voor zij die een lange arm hebben.

Ondertussen werd er ook een snoek gemeld nabij de steiger van een 126cm en dat is al best mooi! Later op de dag volgde nog enkele snoek vangst meldingen, maar het was niet zo denderend veel. Dit is nu eenmaal vissen want vorige week ving men hier beduiden meer vis en het water was toen ook veel helderder dan nu het geval is. Niets aan te doen dat is nu eenmaal vissen. Voornaamst is dat we ons goed vermaakt hebben en ja toch het zonnetje brak door rond 11u dat was ook best te genieten! Op de bodem krioelt het van de muggenlarven, je zag ze ook met grote getallen ontpoppen op het wateroppervlak en lande ook veelal in de kajak.

Nog dankt aan Danny en Peter voor het organiseren voor deze speciale gelegenheid! Ook dank aan een sportieve opkomst van een leuk groepje sportvisser, en een ieder kreeg nog een leuk pakje shads van Westin van de Westin verdeler van Belgi.

Wie een volgende maal een keertje met ons mee wil met de Hobie mag dit altijd melden en heb je geen Hobie Kayak kan je deze altijd bij onze vereniging huren voor een dagje.
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:12