Colijnsplaat Club bootwedstrijd 2014

Elk jaar op het eerste weekend van september heeft de Watersportvereniging Noord-Beveland - Colijnsplaat een Club feest. Hierbij wordt een heuse feesttent opgesteld en er diverse activiteiten gehouden met onder andere op zaterdag 6 september een bootvissen en zeilwedstrijd. zijn. Via een clublid Eugene hebben we 4 jaar terug de vraag gekregen om hun bootwedstrijd verder te zetten, want de vroegere organisator had te veel om handen en zo kwam Eugene bij Zeevissport terecht. Eugene is helaas niet meer onder ons, maar ter ere van Eugene zetten we deze samenwerking elk jaar voort. En zodoende steken wij als Zeevissport vereniging een handje toe bij deze organisatie. Zeevissport lid Willy kon lekker van de dijk vissen en ikzelf vaar weer mee met de RIB (Redding Interventie Boot) het zilte water op voor de veiligheid te garanderen en een oogje in het zeil te houden of één ieder zich aan het wedstrijd reglement houd. Schipper van de RIB is Tom en al eerder gezien op onze eigen Events. Tevens kunnen de deelnemers Tom oproepen via de marifoon als ze een haai hebben gevangen zodat we deze kunnen opmeten, wegen een foto maken, daarna kan de haai weer terug het water in. Zo hebben we op deze dag vijf haaitjes kunnen registreren, dat is er net eentje meer als vorig jaar. Toch vorig jaar waren ze allen boven de 80 nu zat er een bij van 61, 75, 84, 88 en de grootste haai was 92cm met een gewicht van 2.93kg net geen drie kilo.

Half acht in de morgend er hing nog wat mist in de lucht en verder bijna geen wind ideaal misschien voor een bootwedstrijd. De organisatie had de koffie en broodjes klaarliggen natuurlijk verzorgd door Bob die de keuken aanstuurt en zelf nog met 101 dingen bezig is, petje af voor deze gozer! Mensen konden zich ondertussen inschrijven en het parcours en reglement doornemen dat René had opgemaakt, is tevens ook de organisator van deze bootwedstrijd. Uiteindelijk kwamen 17 schippers met vismaat opdagen voor deze Club bootwedstrijd 2 minder dan vorig jaar, maar toch een leuke opkomst. Om 9:00u gaat de wedstrijd van start tot 15:00u dat maakt zes uurtjes de tijd om wat vis te landen.

De eerste vangsten waren schol en schar en veel kleine steenblokjes. Dan kregen we om half elf de eerste oproep om een haaitje te meten bij de Barracuda. Francois ving de eerste haai van 0.915kg met een lengte van 61cm. Niet mis ze zitten er wel degelijk dus de haaitjes. Nog vier haaitjes werden er bij gevangen en zelf een tweede op de Barracuda. Dat zou nog eens spannend worden voor de uitslag.

Gelijktijdig met deze bood wedstrijd is er ook een Zeilwedstrijd aan de gang en Tom vertelde me dat deze zeilboot met blauw en witte zeilen aan kop stond en waarschijnlijk wel ging winnen, en dat was ook zo. Dus even deze mooi in het vizier van de Canon geplaatst om het even voor eeuwig vast te leggen op de digitale plaat.

Het weer was best goed, we hebben maar zelden de zon gezien tot helemaal niet. Toch was het best lekker warm, en weinig wind op het Oosterschelde water. Een zeehond komt plots even kijken wat er gaande is en verdwijnt dan weer.

17:00 tijd om binnen te varen en de vis te wegen. Alle 17 boten hebben vis gevangen. Op het einde konden we een balans opmaken en de eerste zes in toplijst hadden vis boven 1kg tot 4.5kg gevangen. dan liep het zachtjes naar de 0.350kg bij de laatste deelnemer.

Eenmaal na de weging de uitslag aan René overhandigd kon de uitslag bekend gemaakt worden. René nam het voorwoord en liet ons een ongeziene prijzentafel zien. mooi gedaan René hier heb je veel energie ingestoken!

Winnaar van deze Colijnsplaat Club bootwedstrijd werd uiteindelijk; Marc Vanderdonck en Olivier Minsart van de boot Jimmy zij vingen samen in totaal 4.475kg aan vis waaronder een grootste haai op deze wedstrijd van 2.93kg en teven ook de langste vis van 92cm. Hiermee kapen zij hiermee de mooiste prijzen weg uiteraard. Tweede plaats met 4,225kg is voor de winaars met de boot Barracuda. Derde plaats met 2.64kg is voor het duo Peter de Winter en Jan de Koninck.

Via loting werden na de eerste, grootste en langste vis de prijzen verder bedeeld en een ieder had dus een prijsje in de pocket.


Even de bootwinnaars op een rijtje:

1_ Jimmy 2_ Barracuda 3_ De Peet, 4_ Roleca, 5_ Gudrun, 6_ Key West, 7_ Rover, 8_ Temptation, 9_ Kokomo, 10_ Sam Sam, 11_ Discovery, 12_ Benji, 13_ Shalimar, 14_ Stephanie, 15_ Le Suvivant, 16_ Marie- Anne, 17_ Batory.


Veder nog even René en Bob te bedanken voor hun gastvrijheid en petje af aan heel de organisatie van Colijnsplaat Club zeker alle vrijwilliger hebben hier hun beste beentje bijgedragen voor ons allen een mooie dag te bezorgen. Ook de deelnemer hartelijk dank voor jullie sportieve opkomst. En we kijken er vast naar uit voor de editie van 2015!
Wedstrijd foto's
Haaivangsten Catch & Release
Prijsuitreiking Club bootwedstrijd Colijnsplaat

Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:13