Belgian Boat Show Gent 2014

Beste hengelsport fanaten, in februari wordt er bijna geen graat gevangen in het zilte water. Dus wat te doen? Naar de Belgian Boat Show te Gent is een mooie optie en dit nog wel voor twee lange weekends naast elkaar. Dankzij Mark van Dijk Yachting konden we onze Zeevissport Desk op deze beurs opstellen. Dit komt dan weer ten goede aan onze leden om ze informatie te bezorgen over onze activiteiten.

Maar, voornamelijk kwamen we mee voor de ondersteuning van het kajakvissen en we mogen toch vast stellen dat het stilletjes aan meer bekendheid heeft bekomen de laatste jaren. Mark van Dijk Yachting en Zeevissport vzw nemen al sinds jaren het voortrekkers touw in deze wel begeerde hengelsport discipline met het vissen vanuit een kayak. Vorig jaar pakten we dan ook als eerste europees land uit met een Belgische competitie "BK Kajakvissen 2013" en wel is waar met een nog bescheiden karakter, maar met die korte tijd in het vooruitzicht maakten we er toch iets moois van.

Met dit pionierswerk in het organiseren van een wedstrijd kajakvissen hebben weer een berg aan ervaring en nieuwe ideeën opgedaan. Zodoende hebben we met versterking van 'Ronny en Klaus' een nog mooier parcours neergezet en dit met een meer professioneel karakter. Hoe het er juist in zijn geheel gaat uitzien zullen we later nog toelichten, maar je zal iets bijzonder ervaren dat kunnen we nu al meegeven.

Verder naar de beurs toe kunnen we zeggen dat het een zeer sterk publiek is die doelgericht op hun noden en wensen afgaan en dit is toch opmerkelijk. Goed is ook dat er de hengelsport wordt bij betrokken en is nog in groeiende fase. Het is wat onze ervaring betreft een goede combinatie gezien de grote interesse in de hengelsport.
 
Cindy en ondergetekende gingen op deze boten beurs met de Canon op beelden rooftocht en konden vele leuke kikjes op de digitale kaart neerzetten. Zoals in eerste plaats de Hobie Kayak stand en onze Zeevissport Desk die de blikvanger waren pal voor de ingang van deze beurs.

Op de tweede zaterdag van deze beurs konden we via het ‘Varen’ magazine een stabilitijd test doen met de Pro Angler 12 Ronny was de demonstratie man. Aan de beelden hier onder weer gegeven kan je zien dat het heel moeilijk gaat en Ronny moet echt aan de rand gaan zitten met de bennen in het water om de Pro angler tot kantelen te krijgen. Natuurlijk hebben we hier geen invloed van stroming en golfslag. Maar dan nog zal het niet eenvoudig zijn om te kantelen. Belangrijk is dat je weet hoe je met golven te water omgaat. Ga best met rustig weer vissen dit is aangenamer vissen en ook veiliger.

In de grote centrale hal waar ook de grotere zeilboten staan zien we toch enkele leuke sportieve giganten staan met zelfs 2x 250Pk power aan buitenboord motoren dit op de trailer en voort getrokken door een BIG Taste van een Fort 4x4 wagen. Ook is er zeer veel rand materiaal zoals kledij, dieptemeter, touw, zeil, vlagen etc, kortom alles wat je zou kunnen benutten in de maritime sector. Kortom leuke beurs welke voor ons alvast voor herhaling vatbaar is.

Wil ik nog heel onze standgroep bedanken voor de fijne samenwerking onder elkaar en wat een zeer leuke ervaring is! Fotograve Cindy ook weer van de partij en tevens ook de jarige op de stand en daarvoor wordt dan ook een flesje champagne gekraakt!

Hoop jullie allen weer terug te zien op een volgend Event ...!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:13