Vidal Limbourg, winnaar 3ť Wedstrijd en Finale winnaar Belgium Hobie Kayak Fishing Trophy 2014...!
Harm Deiman, winnaar Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014...!

28 Juni start van de 3ť Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014 en ditmaal was de vislocatie in het Nederlands Nationaal Park De Biesbosch een traject vanaf de Spieringsluis. Vertrek basis bij een kajak insteekpunt nabij de Spieringsluis. De weersvoorspellingen waren niet zo optimaal men zou in de namiddag regen verwachten met onweersbuien, maar deze bleven bij wonder weg en kregen in de plaats een mooie stralende zon te zien. Wat een bofkonten zijn we toch weer!

De Hobie tent en beach vlagen herrijzen weer uit Mark's promo wagen en staan in een fractie te blinken voor dit Finale Event. Voor Ruben had Mark een leuke verrassing in petto een Hobie Kayak Sport staat voor hen te pronken voor de Hobie vlaggen. En bij deze is dit alvast de eerst jeugd deelnemer die mee vist buiten wedstrijd op dit Belgisch Kampioenschap kajakvissen.

Om 7u verwachten we de eerste deelnemers. En zij komen weer allen voor het strijden naar een eerste plaats, want alles is nog mogelijk om die begeerde plek en trofee te bemachtigen. Tot 8u heeft men dan de tijd om zijn Kayak te installeren en nabij de kajaksteiger te plaatsen. Daarna konden we overgaan met de Briefing waar we konden melden dat de meetgoot met Hobie Kayak montage een update mee kreeg. Vervolgens nog even de andere standaard procedure omtrent veiligheid op het water. En na twee wedstrijden was een ieder mee met de reglementen van dit Event.

Rond 8:30u konden de Hobie Kayaks te water gelaten worden en dit met omzichtigheid en de grootste zorg. Een ieder vaart naar de verzamelplek twee eilandjes verder en dit met de roeispaan vanwege een ondiep stukje. Eenmaal alle op de verzamelplaats mocht Ronny het startsein geven met de toeter.

Zo de beslissende wedstrijd kon van start gaan en dit op een mooie locatie van de Biesbosch wat voor de meest hier ook weer nieuw visgebied is. Voor hen was het dus uitzoeken welke vis het meest actief is in dit water. Al snel werd duidelijk dat het geen eenvoudige opdracht is want de vis laat zich niet zomaar vangen vandaag. En tikketje geluk moest je dag hier vandaag wel goed maken samen met de goede plug keuze, al werd deze toch met regelmaat veranderd. De weinige vangsten waren in de eerste en laatste uurtjes genoteerd. Op de middag was er veel activiteit van roofblei, met momenten sprongen ze bijna in men kajak zo dichtbij kwamen deze zilveren krachtpatsers verderop sprong er eentje volledig uit het water en schat deze zo rond de 80cm, mooi is dat! Helaas te snel voor het oog van de kamera. Hierop vissen was haas niet mogelijk, vreemd toch zoveel vis en geen eentje liet zich vangen.

Het weerbeeld werd steeds maar beter met het verderen van de wedstrijd. En rond 15:15 varen enkele al terug naar de startlijn. Ook ikzelf was daarbij, want moet dan weer de mensen opvangen bij de aankomst. En plots hoor ik Kevin roepen 'Ja heb beet'! Zijn eerste snoek van 54cm kon dan zo nog op de valreep geregistreerd worden.

15:30u einde wedstrijd en een ieder bracht netjes zijn SD kaart binnen voor registratie en konden we zo al een balans opmaken. De score van de Belgium & Open deelnemers werd alvast bekent gemaakt. Maar eerst werden de mensen beloond die bij elke wedstrijd een grootste vis hebben gevangen. En dit was voor de eerste wedstrijd Rudi van Doninck met een geepvangst van 75cm; voor de 2e wedstrijd was dit klaus Barschow met een snoek van 70cm; en voor deze 3e wedstrijd is dit Vidal Limbourg welke een Snoekbaars ving van 55cm. Zij ontvingen nog van onze sponsors een leuk tasje met visspullen en een leuke Event sticker. Leuk is dat Mark van dijk Yachting nog een extra prijs in deze discipline stop en voor de grootste vis op heel dit Event heeft hij een waarde bon van Ä100 ingezet met een Free Ticket op het Wereld Kampioenschap welke in september plaats vind te Nederland! En deze komt Rudi van Doninck toe met zijn geepvangst van 75cm!

Gaan we over naar de winnaar van deze dag en van het 3e deel van het Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014. En hier is de winnaar Vidal Limbourg hij ontvangt de derde trofee van dit gezamenlijk Belgium & Open Event! Ook nog ontving hij een tasje met visspullen en een leuke hengel geschonken door de sponsors van dit Event!

En nu gaan we over naar de uitreiking van de Open kampioenschap wat en kop aan kop rees was tussen Harm en Peter, zonde is wel dat onze Duitse collega's wegens omstandigheden niet konden deelnemen want dit maakte het ander voor Harm een meer uitdagende wedstrijd. Maar goed Harm Moest vandaag vel scoren met een vis te vangen en dat deed hij ook twee maal zelfs. Hierdoor werd hij ook winnaar van de Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014!

En nu moment supra de winnaar van het Belgisch kampioenschap kajakvissen gaat naar Vidal Limbourg hij ontvangt ook de mooi begeerde "Belgium Hobie Kayak Fishing Trophy 2014 en plaats zich met deze overwinning op een deelname aan het wereld kampioenschap te Nederland!

ALs verrassing hadden we nog voor elke deelnemer en organisatoren een leuk aandenken in de vorm van een Hobie Medaile. Ook de delnemers die niet aanwezig konden zijn aan de derde editie zullen deze medaile ontvangen.

Aan alle winnaars van dit Event een dikke proficiat jullie mogen hier best fier op zijn! Ook alle deelnemers dit, jullie hebben dit Event zeer sportief vervist en er was een leuke samenhorigheid onder elkaar dit maakt dit Event eens te leuker voor deel te nemen. Jullie waren alvast een fantastische groep en hoop jullie volgend jaar weer te zien voor een nieuwe strijd om de eerste plaats in 2015! We kunnen alvast melden dat onze Duitse collega's zich weer hebben opgegeven, maar als ik de positieve reactie zo in deze groep mocht aanhoren denk ik beslist jullie allen weer terug te zien. Ook nieuwe Belgische deelnemers hebben oren naar dit Event en hoop zo ook nog wat buitenlandse deelnemers te ontvangen zodat daar de ook meer concurrentie ontstaat.


Bij deze mijn speciale dank aan de mensen die dit Event mede hebben georganiseer; Mark van Dijk, Ronny Helaers, Klaus Barschow, Cindy de Keuster en Pascal Rosseau! Ook aan de sponsors een grote dank, want met toekennen van jullie bijdragen word een Event als deze best alleen maar mooier! Als vereniging Zeevissport vzw willen wij nog Hobie Kayak Benelux (Mark van Dijk Yachting bedanken om dit Event te organiseren. Het is alvast een mooi Event geworden waar we best fier op zijn! Een Event als deze heeft ons om extra inzet gevraagd maar het is alvast een leuke verrijking in ons programma! Ook onze deelnemers nogmaals hartelijk dank voor jullie sportieve opkomst!
Installatie van de Hobie Kayaks

Briefing 3e wedstrijd - Nationaal Park de Biesbosch
Te waterlating en uitvaren naar de startlocatie
Bijzondere plaatjes
In volle strijd voor een 1ť Finale plaats


Leuke kikjeOpmeten van de vangsten en punten telling
Mooie prijzentafel


Een woord van dank aan een ieder, door Mark van DijkWinnaars Grootst vis, over all grootste vis; winnaar 3e wedstrijd;
winnaar Open HKFT 2014  -&-  Belgium HKFT 2014


Huldiging aan alle deelnemers en organisatoren met een medaile
Groepsfoto 3e en Final WedstrijdMet dank aan deze sponsors ...!
Uitslagen 3e en Finale Wedstrijd + Ranking 3/3
Results 3rd and Final Competition + Ranking 3/3

Belgium & Open Hobie Kayak Trophy 2014 Competition 3
Score Cm'ters Fish Quata No Ranking Land Tag Nr. Naam
1 79 2   BelgiŽ 15 Vidal Limbourg
2 54 1   BelgiŽ 6 Kevin van Puyvelde
3 34 2   Nederland 14 Harm Deiman
4 26 1   BelgiŽ 8 Steven de Metds
0       BelgiŽ 7 Pascal Rousau
0       BelgiŽ 5 Rudi van Doninck
0       BelgiŽ 1 Klaus Baschaw
0       BelgiŽ 3 Patrick Spiessens
0       BelgiŽ 4 Nicolai Spiessens
0       BelgiŽ 16 Marc Laumen
0 Buiten wedstrijd     BelgiŽ 2 Ronny Helaers
0 Geen deelname     Duitsland 12 Peter Eberz
0 Geen deelname     Duitsland 11 Philipp Eberz
0 Geen deelname     BelgiŽ 9 Filip Imbrecht
Belgium Hobie Kayak Trophy 2014 Wedstrijd 3
Score Cm'ters Fish Quata Ranking Land Tag Nr. Naam
1 79 2 1 BelgiŽ 15 Vidal Limbourg
2 54 1 3 BelgiŽ 6 Kevin van Puyvelde
3 26 1 4 BelgiŽ 8 Steven de Metds
0 Buiten wedstrijd 0   BelgiŽ 2 Ronny Helaers
0 0 0 2 BelgiŽ 7 Pascal Rousau
0 0 0 6 BelgiŽ 5 Rudi van Doninck
0 0 0   BelgiŽ 3 Patrick Spiessens
0 0 0   BelgiŽ 4 Nicolai Spiessens
0 0 0 5 BelgiŽ 1 Klaus Baschaw
0 0 0   BelgiŽ 16 Marc Laumen
0 Geen deelname     BelgiŽ 9 Filip Imbrecht
Open Hobie Kayak Trophy 2014 Competition 3
Aantal  Number Cm'ters Fish Quata Ranking Land Tag Nr. Naam / Name
1 34 2 1 Nederland 14 Harm Deiman
0 No Participation   2 Duitsland 12 Eberz Peter
0 No Participation   3 Duitsland 11 Eberz Philipp


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:13