Peter Eberz, winnaar 2ť Wedstrijd op 3 van de Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014

7 Juni start van de 2ť Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014 en ditmaal was de vislocatie op Steenbergse Vliet een traject van Boven Sas tot voor de Brug bij Steenberge N259. Vertrek basis bij de haven van "De Heen" bij het Restaurant 't Goeleven waar we s' avonds na afloop nog een stukje gaan eten. Deze dag beloofde een van de warmste te zijn, want men voorspelde 30įC en meer! De voorspellingen waren dus tamelijk correct, maar het was best benauwd.

Mark en Klaus stelde de Hobie Kayak Tent weer netjes op nabij een Kajak steiger dus dat is best handig. En trouwens die steiger zag er best keurig uit, dit is in BelgiŽ nog ondenkbaar. Maar goed wat is dat hier een mooie locatie met veel mogelijkheden voor de recreatieve watersporters en hengelaars. De huisjes staan hier letterlijk op het water! En doet me weer denken aan men onkel die de eerste Paalhuis gezet heeft op het Veerse Meer.

Zo, om 7u verwachten we de eerste deelnemers, maar ze waren best ruim op tijd. Ze zijn er echt weer op uit voor deze 2ť editie! Tot 8u heeft men dan de tijd om zijn Kayak te installeren en aan de kajaksteiger te plaatsen. Vervolgens was het Briefing waar nog even de aandacht werd gelegd op het maken van goede foto's zodat de gehele vis duidelijk te zien is in de officiŽle meetgoot van Zeevissport. Voldoende afstand houden van elkaar en rekening houden met eventuele andere kant en bootvissers.

Rond 8:30u konden de Hobie Kayaks te water gaan en opmerkelijk hier was dat de hond van Peter mee achterop de Pro Angler gaat. Verder op de wedstrijd kan je ook zien dat hij alles goed mee opvolgt en geeft zo ook tal van mooie beelden met zich mee. We varen in groep tot aan de uiteinde van de Jachthaven en Klaus kon daar het start schot geven met de toeter.

9u Het feest kan beginnen een ieder heeft hier nog niet gevist, dus dit wordt zowat een heuse verkenning, maar snel bleek dat dit water gewoon prachtig is voor op snoek te vissen. De vissen hebben hier tal van schuilplaatsen door de verschillende wildgroei van rietbosjes en andere. De eerste Snoeken en Voorn zijn al in de meetgoot geplaatst voor registratie met de digi, daarna werden deze netjes terug geplaatst. Zo werden ook merendeels snoeken gevangen, gevolg door voorn, baarsjes en brasem.

Een snoek wist bij Patrick die voor zijn eerste maal mee vist van uit een Hobie Kayak te ontsnappen en dit na vijf pogingen hem in de meetgoot te landen. Boven dien was het nog eens een snoek die met een behoorlijke lengte uit de meetgoot uitstak! Deze had wel 125cm op het score bord van Patrick extra kunnen weergeven en stond hij zo een stuk hoger in de rangschikking! Zonde, maar goed, Patrick vertelde me dat hij het niet erg vond hij heeft nog nooit zo genoten op het water als deze dag! Dan ben je uiteraard heel sportief bezig met je hobby, petje af voor deze gozer!

Peter was ook sterk bezig en had op de namiddag al 8 vissen op de digi vast gelegd hij zou wel een grote kanshebber zijn voor deze ronde! Pascal had zijn zinnen gelegd op de witvis, en kon ze ook pakken op de ochtend, in de namiddag lieten deze het wat afweten.

15:30u einde wedstrijd en een ieder bracht netjes zijn SD kaart binnen voor registratie en konden we zo al een balans opmaken. De score van de Belgium & Open deelnemers werd alvast bekent gemaakt. En zo werd de Duitse deelnemer Peter Eberz winnaar van deze 2ť Editie Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy en dit geeft deze wedstrijd een internationaal tintje weer! En dit tot zijn eigen grote verbazing komt Peter naar voor toe om de mooi Hobie trofee in ontvangst te nemen gesponsord door Mark van Dijk Yachting en Zeevissport vzw, mooi is dat! Proficiat aan Peter een dik verdiende overwinning van deze 2ť Ronde! Bovenop werd hem nog een mooi spinhengel geschonken door Mega-Fish en nog Fishing stuf van Spro, Arca-Bifa en Fish- Impact.

Nog opmerkelijk in de 2ť ronde is het toetreden van een nieuwe inschrijving bij name Vidal, hij twijfelde in begin nog wat voor deelname, maar bij het zien van onze eerste editie kon hij de drang niet weer houden en ging een ronde mee vissen voor de gezelligheid. Alleszins bracht hem deze dag onder de Belgische deelnemer een 1e vette plaats op! Ook Proficiat voor jouw Vidal en we zijn benieuwd of je de 3e Ronde ook mee vervist!

Na twee wedstrijden kunnen we al een Ranking opgeven, want er moeten minimaal twee wedstrijden vervist worden door de deelnemers en wie er drie vervist mag de twee beste resultaten laten gelden voor de eind Ranking. en Zo staat op het ogenblik voor de Open wedstrijd Peter Eberz aan de leiding en voor de Belgisch Kampioenschap staat Pascal Rosseau aan de leiding.

Verder is weer opgevallen dat de sfeer en gemoedelijkheid onder de deelnemer zeer optimaal is en dat zien we graag. Een ieder helpt elkaar met vistuigjes, tips en het verplaatsen van de kajaks. Kortom een fantastisch deelnemers veld en dit mag ook wel eens vermeld worden!

Langs deze weg bedanken we onze sponsors weer van harte voor hun bijdragen aan deze tweede editie. En we kijken allen weer uit naar de derde en wel eens beslissende ronde om zo tot een "Over All Winnaar" te komen. En zo naar de scorebord te zien is er nog veel mogelijk!

Mijn dank aan een ieder en graag tot de 28 juni dan wordt er gevist op een traject in het Nationaal park Bies Bosch te Nederland!
Op de parking installatie van de Hobie Kayaks


Briefing van de 2e wedstrijd ditmaal op het zoete
Te waterlating en uitvaren naar de startlocatie

In volle strijd voor een 1ť plaats

Bij zondere opnames

Uitslag 2ť Wedstrijd, winnaar is Peter Eberz
Dikke Proficiat, Herzlichen GlŁckwunsch ...!Met dank aan deze sponsors ...!
Uitslagen 2e Wedstrijd + Ranking 2/3
2nd Competition Results and Ranking 2/3

Belgium & Open Hobie Kayak Trophy 2014 Competition 2
Score Cm'ters Fish Quata No Ranking Land Tag nr. Name
1 383 10   Duitsland 12 Peter Eberz
2 207 4   BelgiŽ 15 Vidal Limbourg
3 168 3   BelgiŽ 8 Steve de Medts
4 142 5   BelgiŽ 7 Pascal Rosseau
5 124 3   Nederland 14 Harm Deiman
6 102 2   Duitsland 11 Philipp Eberz
7 70 1   BelgiŽ 2 Klaus Baschaw
8 66 1   BelgiŽ 3 Patrick Spiessens
9 43 1   BelgiŽ 5 Rudi van Doninck
0 0 0   BelgiŽ 4 Nicolai Spiessens
0 0 0   BelgiŽ 9 Filip Imbrecht
  Out of Competition     BelgiŽ 2 Ronny Helaers
  No Participation     BelgiŽ 6 Kevin van Puyvelde
Belgium Hobie Kayak Trophy 2014 Competition 2
Score Cm'ters Fish Quata Ranking 2/3 Land Tag nr. Name
1 207 4   BelgiŽ 15 Vidal Limbourg
2 168 3 2 BelgiŽ 8 Steve de Medts
3 142 5 1 BelgiŽ 7 Pascal Rosseau
4 70 1 3 BelgiŽ 1 Klaus Baschaw
5 66 1   BelgiŽ 3 Patrick Spiessens
6 43 1 4 BelgiŽ 5 Rudi van Doninck
0 0 0   BelgiŽ 4 Nicolai Spiessens
0 0 0   BelgiŽ 9 Filip Imbrecht
  Out of Competition     BelgiŽ 2 Ronny Helaers
  No Participation     BelgiŽ 6 Kevin van Puyvelde
Open Hobie Kayak Trophy 2014 Competition 2
Score Cm'ters Fish Quata Ranking 2/3 Land Tag nr. Name
1 383 10 1 Duitsland 12 Peter Eberz
2 124 3 2 Nederland 14 Harm Deiman
3 102 2 3 Duitsland 11 Philipp Eberz


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:14