Pascal Rouseau, winnaar 1ť Wedstrijd op 3 van de Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014

Na veel voorbereidend werk door een klein groepje was het zover de 1ť Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy 2014 kon van start gaan. Na het slechte weer van afgelopen week was het toch voorzichtig uitkijken naar een goede locatie waar we zo weinig mogelijk hinder zouden hebben met de wind. Er werden 4 locatie nader onderzocht en Gorishoek bleek op deze dag een van de betere te zijn. En zo werd ook maar pas enkele dagen voor de Wedstrijd deze locatie bekent gemaakt. Veiligheid staat boven alles en daarvoor hebben we ook een RIB of Reddingsbrigade ter beschikking gesteld en deze mensen kunnen we echt niet uitsluiten op een Event als deze.

Het weer zat ons ditmaal echt wel grandioos mee, want er was maar nauwelijks wind 2 bfrt mag je wel stellen en een stralende zon. Maar eerst even de stand van dit Event opstellen en Mark had hiervoor een leuke Hobie Tent met de nodige tafels en banken, nog enkele meters hoge beach vlaggen, en uiteraard enkele vlagen van onze sponsors ARCA-BIFA, SPRO en MegaFish.

Op deze locatie is de parkeergelegenheid best ruim te noemen en er zijn twee trailerhellingen en deze aan de buitenzijde was voor ons best goed. Een groen tapijtje werd uitgerold om beschadigingen te voorkomen.

7:00u hier verwachten we de deelnemers ze hadden tot 8:00u de tijd om hun kajak op te tuigen. en Pascal Rouseau had voor uitstekend zeeaas gezorgd van komende van "De Dierenwinkel Wemeldinge" zij hebben dagelijks verse steekzager en hebben tevens mede een extra Goodie Bag voor een ieder samengesteld dat is toch wel echt top te noemen

8:15u hoog tijd om met de briefing te starten, Mark van Dijk gaf als eerste het woord en dankte zo alle mede organisatoren, sponsors en vrijwilligers, gevolgd door Eric de Keuster die wat uitleg gaf of het meten van de vis, en veiligheid op het water, Ronny Helaers gaf nog wat tips ivm de Key Tag en fotograferen van de vis, en tot slot gaf Pascal Rouseau nog locatie tips en rekening te houden met fuiken en dieptes van het water. Nadien werden de Key Tags, meetgoot, meetlat en de Goodie Bags bedeeld met leuk wat vismateriaal in geschonken door onze sponsors van dit Event waar voor grote dank aan deze mensen! Je kan de sponsors allen terug vinden onderaan de foto series.

9:25u Iedereen kon zijn Kayak te water laten en even halte houden aan de zijlijn zodat iedereen op het water was. En dat was zo gebeurd op 3 min. van het startschot van timing gesproken!

9:00u Startschot werd gegeven door Mark die de knop van de druk toeter goed wist in te drukken. Op nog geen 10 min lande er al geep in de meetgoten, die vernuftig zijn gemonteerd aan de zijkant van de Revolution, Outback en Sport modellen en uitvinding zeg maar van Zeevissport! De Pro Anglers hebben immers plaats in overvloed om zo een metergoot weg te bergen achter hun luxe zitje. Voor het meten van platvis hadden we ook nog een meetlat aangemaakt met de bekende sticker van Sportvisserij Zuidwest Nederland, handig want hier staan ook de minimummaten op!

Een ieder ving leuk wat geep en dat maakt de sfeer opper best natuurlijk tegen de middag zaten sommigen al aan 8 gepen, op andere vis als zeebaars werd ook gevist maar deze hapte niet toe. Geep was dus troef vandaag dat was zo duidelijk als een klontje.

Op de middag ging ik even te water rond voor de catering, met de menukaart van de Zeester aangereikt door Mark en een notitie blaadje. Zowat iedereen koos voor Bief Steak friet, helaas mijn poging om Geep in't groen aan te bieden namen ze niet serieus. Spear Ribs waren ook van de partij en gamba's. Aanrader voor de Bief Steak is er rode wijnsaus bij te nemen! Middag het water was laag en zo plat als een vijg, de vangsten minderde tijd om een boke te eten van de eigen lunch pakket. Cindy had mijn lunch in zo een koeltasje gestoken met van die koel elementen in en moet zeggen met dit warme weer blijft dit goed fris.

Tijdens de wedstrijd zorgde Cindy weer voor diverse mooi actie beelden en best top gedaan! Verder houden Mark en Eric een oogje in het zeil, maar alles liep vlekkeloos. Een meer geep werd er nog bij gevangen.

15:30u Even een flinke dreun op de toeter einde wedstrijd. Tot 16:00u heeft men dan de tijd om zich aan te melden voor het inleveren van de Key Tag waar het SD kaartje in zit. Met deze info kunnen we dan aan de slag om de metingen van de gevangen geep te bekijken. Andere vissoorten werden niet gevangen misschien wel een goede strategische keuze. Met het opmeten van alle vissen komen we op een uiteindelijke winnaar die maarliefst 16 gepen wist te landen met een totaal aan 911cm. Pascal Rouseau een dikke Proficiat een verdiende eerste plaats op deze eerste wedstrijd van de Belgium & Open Hobie Kayak Fishing Trophy!

Pascal ontving een kleine Hobie kayak Trophy, geschonken door Mark van Dijk Yachting & Zeevissport vzw, een jaar abonnement van Zeehengelsport magazine, ARCA BIFA Geephengel van Mega Fish en nog een extra kustaas van SPRO en FISH Impact.

Een ieder heeft er op zijn manier van genoten en dit over gans de lijn, nadien is ook een ieder in de Zeester blijven eten wat de sfeer helemaal ten top doet stijgen. De belevenissen van deze dag komen letterlijk aan tafel en vroegere vistrips via Tablet en i-phone werden gretig bekeken.

Tot hier deze eerste ronde op 7 juni zijn we allen weer, en ditmaal te Steenbergse Vliet. Geniet verder nog van de sfeerbeelden!
Opbouw van de de stand en Hobie Kayaks

Briefing van eerste zoute wedstrijd
Te waterlaten van de Hobie Kayaks
Aanwezigheid van Reddingsbrigade (RIB)


Paparatsi en controleurs


Kajakvissen hier gebeurd het...


Uitslag 1ť Wedstrijd, winnaar is Pascal Rosseau
Dikke Proficiat ...!

Met dank aan deze sponsors ...!
Uitslagen 1e Wedstrijd
Belgium Hobie Kayak Trophy 2014 Wedstrijd 1
Score Cm'ters Fish Quata Land Naam
1 911 16 BelgiŽ Pascal Rosseau
2 565 10 BelgiŽ Kevin van Puyvelde
3 555 9 BelgiŽ Rudi van Doninck
4 356 6 BelgiŽ Klaus Baschaw
5 155 3 BelgiŽ Steven de Metds
6 Buiten wedstrijd   BelgiŽ Ronny Helaers
0 Geen deelname   BelgiŽ Patrick Spiessens
0 Geen deelname   BelgiŽ Mike Spiessens
0 Geen deelname   BelgiŽ Filip Imbrecht
0 Geen deelname   BelgiŽ Raf de Graef
Open Hobie Kayak Trophy 2014 Competition 1
Score Cm'ters Fish Quata Land Naam / Name
1 562 10 Nederland Harm Deiman
2 453 8 Duitsland Eberz Peter
3 170 3 Duitsland Eberz Philipp
Belgium & Open Hobie Kayak Trophy 2014 Competition 1
Score Cm'ters Fish Quata Land Naam
1 911 16 BelgiŽ Pascal Rousau
2 565 10 BelgiŽ Kevin van Puyvelde
3 562 10 Nederland Harm Deiman
4 555 9 BelgiŽ Rudi van Doninck
5 453 8 Duitsland Eberz Peter
6 356 6 BelgiŽ Klaus Baschaw
7 170 3 Duitsland Eberz Philipp
8 155 3 BelgiŽ Steven de Metds
9 Buiten wedstrijd   BelgiŽ Ronny Helaers
0 Geen deelname   BelgiŽ Patrick Spiessens
0 Geen deelname   BelgiŽ Mike Spiessens
0 Geen deelname   BelgiŽ Filip Imbrecht
0 Geen deelname   BelgiŽ Raf de Graef
 


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:14