4e Penn Korps Competitie, zaterdag 11 oktober bij Wijk aan Zee

Zaterdag 11 november de vierde Penn Korpsen Competitie. Plaats: Wijk aan Zee

Om kwart voor acht s morgens met het hele team afgesproken bij de strandtent in Wijk aan Zee. Hier moest het gebeuren! Voor ons zeevisteam zeker! We hadden de eerste 3 wedstrijden nog niet laten zien wat we echt kunnen en staan daardoor op de 26 plaats. Met alle respect voor alle deelnemende teams, dit is beneden onze stand! We zijn geen topteam die er veel tijd en studie in kunnen steken, maar wel goede amateurs of liefhebbers die de kennis en de kunde hebben en goed weten hoe het werkt. Dus vandaag iets recht zetten!

We loten plaats 13 in de vakken en volgens Harm brengt dat geluk.... vanwege het feit dat dat zijn geboortedag is. Het team vandaag bestaat uit: Bram (vak C) Harm (vak D) Erik (vak E) Kees (vak B) en Jan (vak A). Na een bakje koffie en een gezellig praatje over de tactiek zoeken we de stekken op. Het strand bestaat grotendeels uit Zwinnen (sommige erg diep) en daar gaan we met licht materiaal in vissen, althans in het begin.


Om 10 uur gaat de toeter en kan het feest beginnen. Ik had besloten met de feeder te beginnen, een normale onderlijn met blanke dwarrellijnen, haakje 10 en een slikje en een piertje. Dit had direct resultaat! Binnen 20 sec. een prachtige beet en binnen 30 sec. lag er een bot van 32 cm. het strand. Een vliegende start! Snel de andere onderlijn weer het water in en ook hier snel een beet! Dit keer weer bot maar die viel er in de branding af en verdween snel het diepe water in ... balen!


Harm en Bram melden ook al snel een bot dus ons team was goed gestart! Kees en Erik hadden na 1 uur vissen nog geen beetje gehad en waren nog aan het zoeken naar vis. Maar dat zou snel veranderen. Na 1 uur kon ik gelukkig mijn 2e bot van 25 cm. landen en ook Bram en Harm vingen hun 2e en 3e visjes. Mijn buurman van korps Westkapelle, Marijn Gabriels, had een andere tactiek. Hij viste heel licht met zeer kleine haakjes met witjes en ving veel kleine vis in de vorm van botjes en zeebaarsjes. Hij had veel 1 punters en dan gaat het niet snel.


Al snel melde ook Kees en Erik dat ze vis hadden zodat heel het team van de nul af was. En dat is altijd goed voor het eindresultaat. In het derde uur had ik regelmatig beet maar kon geen vis aan de haak krijgen. Ik denk ook veel kleine baarsjes en botjes die aan het snoepen waren. Uiteindelijk nog wel 1 baarsje kunnen vangen zodat ik met het ingaan van het laatste uur al 70 cm op de kaart had. Volgens controleurs deed ik goed mee! Van het team kreeg ik ook regelmatig goede vangsten door!. Nu ook het laatste uur knallen.


Door het afgaande water was de zandbank achter het zwin boven gekomen en moest je om de zee te bereiken hier overheen werpen. Dat viel nog niet mee aangezien dit zeker 100 meter was. Het zwin was nog te diep zodat je er nog niet doorheen mocht waden. Dan maar er overheen werpen in de branding. Dat had Harm ook gedaan en die zag met het binnendraaien een grote bot op de droog gevallen zandbank klapperen... Harm wilde geen risico nemen door de bot door het zwin binnen te draaien en liep toch maar door het diepe water (illegaal) naar de zandbank om de bot op te rapen. tot hilariteit van de andere vissers. Maar dit was wel de moeite waard aangezien de bot 31 cm was!


Mijn buurman van Westkapelle wist zelfs een doublet op deze manier te vangen en draaide de botten wel door de diepe zwin en had geluk dat dit goed uitpakte. De 2 mooie botten bleven gehaakt en brachten hem de winst. Hij wist uiteindelijk 21 vissen te vangen waaronder 11 ondermaatse met een totale lengte van 174 cm. Hiermee behaalde hij een eerste plek in ons vak en ook van de wedstrijd.


Het zeevisteam van zeevissport deed het ook heel goed vandaag en liet zien dat we beter zijn dan de 26ste plaats op de ranglijst. Ik behaalde met 70 cm de 9 plaats, Kees behaalde met 48 cm de 12 de plaats, Bram behaalde met 117 cm de 3de plaats, Harm behaalde met 92 cm de 6de plaats en Erik behaalde met 52 cm de 16de plaats. Al deze goede uitslagen zorgden voor een 6de plaats in de einduitslag van de PKC vandaag!! Goed gevist mannen! Deze 6de plaats in de 4de PKC brengt ons op een 22 ste plaats in de rangorde. Met nog 1 wedstrijd te gaan richten we onze pijlen om een notering binnen de top 20. Dit betekend ook de laatste wedstrijd te knallen. Ook ons beste resultaat van vorig jaar, 15de plaats, is nog binnen bereik. Maar daar is ons huzarenstukje van vorig jaar voor nodig.. De laatste PKC winnen! Het kan, maar dan hebben we wel een beetje geluk nodig!
Wordt vervolgd.


Volgende week, 18 november doen we ook mee aan de Federatiecup. Hier hebben Harm, Jan, Bram, Marco en Dennis zich voor op gegeven. Ook hier gaan we gas geven en proberen te winnen natuurlijk. Deze wedstrijd is op het parcours van het NK wat op 1 november plaats vind. En mooie voorbereiding dus voor Jan. Harm en Eelco. Die hebben zich geplaatst voor het NK en hopen op een mooi resultaat!

Wens ik jullie veel visplezier en hoop jullie snel te zien aan de Waterkant!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:15