3e PENN Korps Competitie, zaterdag 6 september 2014, bij De nieuwe Waterweg

Zaterdag 6 september stond de derde PKC op het programma. De wedstrijdvissers waren: Kees, Harm, Eelco, Erik en Bram. Ik was die dag reserve maar vanwege de teamspirit ook om half acht aanwezig in het strandpaviljoen de Stormvogel, waar de loting was. Veel bekenden natuurlijk en een gezellig weerzien met het team. De loting was: Bram vak A, Eelco vak B,

Erik vak C, Harm vak D en Kees vak E op plaats 6.

Vak A en B werden vooraf door de meesten gevreesd omdat hier materiaal verlies aanzienlijk kan zijn. Maar Bram wist daar wel raad mee.

De tactiek doorgenomen zoals altijd, het aas verdeeld wat weer perfect verzorgd was door Erik, en we waren klaar voor de strijd.

Om 10.00 uur vlogen er 150 loodjes de Waterweg in. Ik stond bij Bram en die had een paar keer proef gegooid. Geen materiaal verlies! mooi, hopen dat het zo blijft. Dit gedeelte Waterweg is zeer diep en grote vissen zijn hier mogelijk. De eerste 2 draaien nog geen vis. Wel bij zijn buurman Remie Lindhout. Die ving de tweede draai een mooie schar! Later bleek dat Rico het Mannetje met een paar mooie gullen eerste was geworden met 300cm., vis. Bram is geëindigd met 4 vissen en 73cm wat hem de 12de plaats in zijn vak opleverde.

Bij Eelco was het allemaal kleine tot zeer kleine grondels wat de klok sloeg. De tactiek hier was net achter de stenen vissen op 10 - 15 uit de kant. Ver vissen leverde vooralsnog weinig vis op. Eelco had er al een paar in de emmer en had voortdurend beet! Maar het viel niet mee om alle beten te verzilveren. Eelco eindigde uiteindelijk op de 20ste plaats met 6 vissen en in totaal 17cm. Veel kleine visjes dus onder de 10cm.

Bij Erik hetzelfde verhaal, veel kleine grondels vlak onder de kant... Ook Erik had er al een paar in de emmer. Erik had ook nog de pech dat zijn feeder stuk ging.. al met al geen gelukkig optreden. Uiteindelijk 22ste geworden in zijn vak.

Harm had ook een goede start! direct vis waaronder een mini platvis van 7cm.. Een 1 punter dus. Maar vis is vis. Net toen ik er was ving zijn buurman een mooie Houting, De Houting komt oorspronkelijk voor in rivieren en kustwateren van de Noordzee, waaronder het stroomgebied van de Rijn, Maas, en de Schelde. Maar door vervuilde rivieren was deze vis zo goed als uitgestorven. Begin 2000 opnieuw uitgezet en zo te zien gaat het steeds beter met deze vis. Gelijk daarna ving zijn ander buurman een prachtige bot... nu was het toch wel tijd voor Harm. Maar na een goede start wilde het niet zo lukken. Harm is 18de geworden in zijn vak met 5 vissen en 48cm.

Kees zat in vak E en dat was voor hem een vertrouwde stek. De laatste wedstrijd (niet PKC) had hij er goed bot(jes) gevangen op 10-20 mtr. uit de kant. Maar dat was s'avonds. Nu overdag was het ook hier grondel, grondel, grondel. Allemaal tussen de stenen en net erachter. Ook hier veel beet, maar niet altijd vis. Ook een gevaarlijk tactiek want hierdoor zat je vaak vast. Kees ving in totaal 6 vissen(jes) wat 73cm. opleverde en de 14de plaats in zijn vak.

Kees Westdorp zat ook in vak E maar dan in de hoge nummers en had een hele andere tactiek. Hij viste met een voerkorfje en als aas gebruikte hij mestpieren. Dit is niet tegen de regels en was van te voren gecheckt bij de wedstrijdleiding. Deze tactiek werkte uiteindelijk zeer goed, want hij ving 5 Winde's. Dit is eigenlijk een zoetwatervis maar in brak water ook goed te vangen, Geniale tactiek moet ik zeggen waar Kees Westdorp succes mee had, hij is uiteindelijk 4e in vak E geworden.

De tweede helft van de wedstrijd konden we geen goed gevolg geven aan de goede start. We vingen nog wel vis, maar te weinig om echt mee te doen. We zijn uiteindelijk 23ste geworden. Niet goed! Vooraf toch meer van verwacht, maar de competitie is sterk! Dit jaar nog 2 wedstrijden en hopelijk sluipen we met een paar goede uitslagen de top 20 in! Kunnen we het huzarenstukje van vorig jaar herhalen??

De vierde PKC wedstrijd is op 11 oktober bij Wijk aan Zee.

Wens ik jullie verder nog veel visplezier!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:15