2e PENN Korps Competitie, zaterdag 31 mei 2014, strand Domburg

De eerste PKC wedstrijd van dit seizoen was niet echt heel goed gegaan. Dat leverde ons uiteindelijk een 24ste plaats op... terwijl we de laatste competitie wedstrijd vorig seizoen nog gewonnen hadden! We kunnen het dus wel, maar het lukt niet altijd, zullen we maar zeggen.

Ter voorbereiding op deze wedstrijd zijn Harm en ik gaan voor vissen op Hemelvaartsdag 29 mei. We hebben een locatie gekozen achter het begin van de Golfbaan richting Domburg. Dit bleek later vak B te zijn. S'morgens om 9.00 uur begonnen en we waren niet alleen. Het eerste uur nog een beetje afgaand en stilstaand water en geen visje gezien.. Met het opkomende water veranderde dat. Ik ving regelmatig een botje en zelfs een maatse zeebaars. Dat ging lekker!. Ik stond naast een palenrij en dat was wellicht een voordeel. Harm stond midden in het vak en ving 2 botjes. Bij andere vissers een beetje hetzelfde verhaal. Wel een visje maar niet overdreven veel.

Harm en ik hebben vooral de Portugese lijnen uitgeprobeerd met staande (drijvende) lijnen maar daar vingen we geen enkel visje op. De standaard onderlijn met gele Amnesia deed het beste.

Dan de dag van de 2e PKC wedstrijd. Ons team bestond uit Harm vak E, Jan (ondergetekende) vak D, Erik vak C, Bram vak B en Eelco vak A. s' Morgens om half 8 waren we allemaal present in Westkapelle Ook de grote baas Erik de Keuster was aanwezig. Hij wilde er die dag graag bij zijn voor foto's te maken, wat sfeer te proeven en Erik had ook onze nieuwe softcell jassen van Gamakatsu bij. Superjassen trouwens! Nog bedankt Erik! Ook Steve was er en heeft het hele zeevisteam voorzien van prachtig nieuw vislood in allerlei gewichten en vormen. Ook leverde Steve het aas dus wat kon er nog fout gaan?? Nog bedankt Steve! echt super van je om je zo in te zetten voor het team!

We hadden plaats 20 geloot en om half negen was het tijd om het strand op te zoeken. Harm en ik mochten tegen een schappelijke prijs in Domburg parkeren.... En na een gezellige wandeling vond ik mijn stekje. Ik stond naast Remie Lindhout en Johan of Theo van den Hoogen. Geduchte tegenstanders!! Om 10.00 uur begon het feest. Ik startte met gele Amnesia en blanke lijnen als haaklijnen... standaard onderlijn op 50 mtr. uit de kant met de feeder. En ja hoor na 1 minuut had ik al beet!, maar helaas leverde dit geen vis op. Daarna bleef het 1 uur lang stil. Ook van mijn teammaats nog geen berichten. Toen het water aan het opkomen was kwam de beet er beter in, maar vooralsnog geen vis. Te grote haken?? teveel aas?? Gelukkig na 1,5 uur mijn eerste botje. Ondertussen op een Portugese onderlijn overgeschakeld want ik zag dat mijn buurman Remie daar succes mee had. Al snel ving ik mijn tweede botje, maar helaas bleef het daarbij. Ik heb nog wel verschillende beten gehad, maar de vis wilde niet haken.

Vanwege het mooie weer was het aardig druk op het strand met badgasten die allerlei vragen hadden en er waren een paar oude mensen die graag een duik wilde nemen. Ik heb ze nog proberen wijs te maken dat het water bij mijn buurman warmer was, maar daar trapten ze niet in. Dichtbij vissen was het laatste uur geen optie meer, dus maar met de power aero het lood richting de horizon gelanceerd. Dit leverde helaas ook geen vis meer op. Van Harm hoorde ik dat hij 2 botjes had en in de branding een mooie zeebaars had verspeeld... balen!!! want dat had de nodige cm. en punten opgeleverd.


De vangsten vielen tegen! wat ik ook probeerde, wat het team ook probeerde.. de vis wilde niet bijten of haken. Erik en Eelco waren die dag nog ongelukkiger en konden geen vis in de emmer krijgen. Er was die dag wel een positieve uitzondering in ons team. Bram Zonnevijlle. Bram wist 6 vissen te vangen en een 4de plek op te eisen in zijn vak.. Super Bram!


Voor de statistieken nog even de gehele uitslag; Vak A -Eelco 28ste plek, Bram vak B - 4de plek, Erik vak C 28ste plek, Jan vak D 19de plek en Harm vak E 18de plek. Dat moet de volgende keer veel beter dus! Het was een moeilijke visserij vandaag. Ik denk dat een goede Portugese onderlijn vandaag wel het verschil maakte en natuurlijk het geluk van een goede stek.

Na afloop nog gezellig nagepraat met het team onder het genot van een biertje en een hapje. De spirit en de sfeer is goed! En met de kwaliteit in dit team moeten de prestaties beter! Onze reserve Kees is ons die dag ook nog komen aanmoedigen wat ook aangeeft dat de sfeer goed is! Kees mag de volgende ronde zijn kunsten weer vertonen en dat hebben we nodig... kunsten :-)


De volgende PKC is zaterdag 6 september op de Maasvlakte. Die locatie kan nog wijzigen ivm suppletie werkzaamheden.

Wens ik jullie verder nog veel visplezier en laat de andere lezers weten wat de vangsten zijn!
Overzicht parcours Domburg
Zeevissport Zeevisteam zetten hun beste beentje voor..!
Bijzondere strand kikjes
Enkele deelnemers in de kijker...


Toeristen aan het strandWaterJet stuntmannen bij het Veerse meer..!

Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:15