PENN Korps Competitie, zaterdag 15 maart 2014, strand Noordwijk

Op zaterdag 15 maart 2014 hebben we de 1e wedstrijd van 2014 van de PKC (PENN Korps Competi-tie) gevist op het strand van Noordwijk. Het team bestond vandaag uit Jan Overbeeke, Eelco van Westen, Kees Overweel, Harm Deiman en 2e reserve Dennis van den Dries.

Na een lange reis waren rond 08.00 uur alle Teamers aanwezig en werd onder het genot van een bak koffie in clubhuis “De Sportvisser” zoals gewoonlijk uitgebreid de strategie en tactiek voor vandaag besproken. Vervolgens werden de nummers geloot met het volgende resultaat: Harm vak A, Dennis vak B, Eelco vak C, Jan vak D en Kees vak E, allen op nr. 6.

Met behulp van platte karren en tractoren zijn we rond 08.30 uur op onze stek gebracht, waarna we onze hengel hebben opgetuigd en diverse, wetenschappelijk verantwoorde onderlijnen startklaar heb-ben gelegd. Lange lijnen, korte lijnen, rode, blanke, gele en zwarte haaklijnen, haak 4, 6 en 8, anker-lood, botlood, torpedolood, piramidelood, enz. En als aas verse zeepieren, slikzagers, mesheften, gezouten pieren en andere lekkernijen. Culinaire vishoogstandjes waar een gemiddeld 3-sterrenrestaurant jaloers op is!

Om 10.00 uur klonk het startsignaal, waarna een kleine 150 onderlijnen te water werden gelaten. De ene zo ver mogelijk weg en de andere met de feeder enkele tientallen meters uit de kant in één van de talrijk aanwezige muitjes.

De strategie van ons team was om zoveel mogelijk te variëren in aas, onderlijnen en afstand. En na-tuurlijk je ogen en oren goed de kost geven en kijken wat er links en rechts werd gevangen. Dit laatste resulteerde echter alleen in stijve nekspieren, want ook bij de buren was het bedroevend. En dat terwijl er de afgelopen week op deze stek toch redelijk werd gevangen. Lag dit aan het feit dat het weer deze dag was omgeslagen of toch gewoon visserslatijn?

Zoals gewoonlijk hadden we regelmatig contact met elkaar via onze groeps-whatsapp, maar ook dat heeft weinig geholpen. Er zat simpelweg geen vis, zodat er meer sprake was van een loterij dan een echte wedstrijd. Maar ook dat is blijkbaar (wedstrijd)vissen.

Tot opluchting van velen klonk om 14.00 uur gelukkig het eindsignaal, waarmee een einde kwam aan deze martelgang. Dus snel inpakken en terug naar de auto. Hier bleek dat we vandaag zeker geen podiumplaats hadden behaald. Oorzaak …??? Wie het weet, mag het zeggen …

Eindresultaat individueel:
• Harm 10e in vak A met 1 vis van 24 cm
• Dennis 22e in vak B met 0 vissen
• Eelco 9e in vak C met 1 vis van 16 cm
• Jan 22e in vak D met 0 vissen
• Kees 22e in vak E met 0 vissen

Eindresultaat team: een schamele 24e plaats van de 29 deelnemende korpsen.

Gelukkig geen laatste plaats, maar ook geen resultaat om over naar huis te schrijven. Laten we het er maar op houden dat wij “slow-starters” zijn en nog even warm moeten draaien. Ondanks het mooie weer en de gezelligheid, toch een behoorlijke tegenvaller. En we hadden onszelf nog wel zo goed voorbereid …

De volgende PKC-wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 31 mei 2014 van 10.00 tot 14.00 uur op het strand van Zoutelande. Voor een aantal van ons een bekende stek en daarom misschien een beetje een thuiswedstrijd. Garantie voor succes? We zullen het dan zien. Dus wederom alle hulp en geeste-lijke bijstand van de leden van Zeevissport en anderen is absoluut welkom!!!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:16