Vliegvissen te Weiswampach Luxemburg - Een Zeearend lust ook wel een forel...
Op zaterdag 21 september zijn we met een vast groepje van 5 personen onze vlieg kunsten gaan botvieren. Het groepje is bestaande uit Mark, Filip, Gunter, Rudi en Eric. Met vliegkunsten bedoelen we het vliegvissen wat al een kunst op zich is en dan zetten we eventjes het vliegbinden opzij. Mark verkoos ditmaal voor de locatie van Weiswampach een 200km vanuit Antwerpen voor wel een speciale reden, tevens beloofde hij ons een kratje bier als we geen forel zouden vangen. Het weer was weer een meevaller op de morgend wat mist en op de middag brak het zonnetje erdoor en zo goed als windstil. Alle ingrediënten voor een leuke dagje vliegvissen.

Na een rit van 200km en met een tussenstop om snel te laten voorbijgaan komen we aan in een nog slapend dorpje Weiswampach. We nemen halte in een cafeetje op een zijstraatje van de hoofdbaan waar we dan ieders een dagvergunning aankochten van €10 en kreeg je een blauwe kaart mee en reglement. Hier op stond dat we vier forellen mocht mee nemen voor consumptie, doch zette de meeste onder ons de gevangen vis terug. Ik vernoem wel vis, want er zitten ook andere vissoorten op dit water.

Zo, bij aankomst op de parking een Duitse collega vliegvisser met Belly boot, en met wat babbelen in Jean-Marie taal kwamen we aan het uitpakken toe. Met alle vliegen in diverse vormen en kleuren onder de arm, de hengel in de hand wijzend naar achteren... welle weg. Het duurde wel even voor de eerste forel zich aanbood en ze waren niet zo bijzonder groot van formaat. Dus hierbij wat dunnere draad nemen, ondertussen klaart het wat op en laten we de mist achter ons. Een straaltje zon komt opzetten en de forellen springen het water uit met de duim op hen neus, en dagen ons hartelijk uit.

Voor mezelf is het steeds aanpassen om met een vlieghengel te werpen, wat zwaaien met een hengel lijkt eenvoudiger dan het is, en ik kom helaas meters te kort om bij die speelse gozers te komen. Rudi en Mark hadden dit meteen door en schaafde men werptechniek wat bij, en met succes! Dit schol al zeker een hoop... ik gooide haast tweemaal zo ver, bedankt Rudi en Mark!

Op de middag kon je in de bijhorende kantine een middagmaal bestellen 'plat du jour' noemen ze dit daar? Voor Mark nog onbekende taal, maar wil niet meer zeggen dan 'schotel van de dag' niet te verwarren met een dagschotel van FC de Kampioenen uiteraard, want dit is heel ander bier. Nu de schotel van de dag was bestaande uit frieten een hamburger en wat groentjes. Helaas waren de frietjes wat aan de haarde kant, Mark zijn melktandjes konden het maar amper verdragen. Maar goed, een zacht frietje bakken blijkt hier misschien ook een ongekende kunst te zijn.

Genoeg gefriet... hop, weer klaar voor een partijtje vliegvissen, ditmaal ging ik naast een bosje bomen staan waar ik menige forellen zag springen. Aan de oever van dit stukje kon ik een mooie libel op de plaat zetten ze beschermde haar eitjes wat je kan zien op een van de onderstaande foto's. t' Ja zondagje als deze is voor mij twee hobby's in een klap, geweldig! Na wat mooie plaatjes kon ik al snel een van hen strikken en wat een vechtertjes zijn die kleine gozers. Zo die gaat terug, en verder nog wat experimenteren met andere vliegen en voorslag te monteren. Op de avond kregen we veel aanbeten op de droge vlieg het water was dan ook zo vlak als een spiegel te noemen en kon je de aanbeet beter zien, wat ik eigenlijk leuker vind. Op de avond kwam er een wel mooi getekende visarend over het domein vergezeld door een groep zwaluwen de visarend dook na een kwartier cirkelend rond de vijver in het water en nam tussen de klauwen een forel mee, mooi om te zien!

Een ieder ving zijn forelletje tegen het einde van de dag en dit bespaart Mark alvast enkele kratjes bier. We kunnen weer terug kijken op een ontspannende vliegvis trip en bij de terugweg bleek de helft van ons in 't slaap te vallen.

We kijken weer uit naar een volgende vliegvis dag en u ziet ons vast hier weer verschijnen.


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:45