NK Kustvissen - Locatie: Callantsoog
Zaterdag 9 november stond het NK kustvissen op de kalender. Heel de week al angstvallig de weersvooruitzichten in de gaten gehouden, en waar ik bang voor was kwam natuurlijk uit: veel wind recht op de kant! 6 - 7 bfr.

Degene die een gooi deden naar het NK werden om 7.30 uur verwacht in de sporthal in Den Helder (of all places). Dat betekende heel vroeg het warme mandje uit.... Ik was ruim op tijd, dus eerst maar een bakje koffie en een praatje maken met conculega's. Herbert vertelde dat er vrijdag 8 november wel 80 man aan het voorvissen waren!, en dat de vangsten op sommige plaatsen goed waren, maar wisselvallig. Trof je een muitje dan zat je goed! Ook Arjan vd Zande had hetzelfde verhaal. Dus nu maar hopen op een goeie stek!

Om kwart over 8 zijn de wedstrijdkaarten uitgedeeld en ik stond in vak A op 3. Helemaal aan het begin dus, ter hoogte van Callantsoog. Vanwege de harde, maar afnemende wind zou de wedstrijd een half uur later beginnen. Op naar de stek! en toen ik de duinen overkwam werd duidelijk dat er een gigantische branding stond! Overal schuimkoppen en het water stond bijna nog tegen de duinen. Maar het was aan het afgaan. Na een tippel van een half uurtje mijn plekje gevonden. Zou hier een muitje zitten??

Om 10.30 uur ging de toeter en vlogen ca. 200 loodjes de zee in. Het eerste uur kwam nergens een visje boven. Ik viste met mijn nieuwe Shimano Power Aero met de stevige top. Door de harde wind was toch niet te zien of je nu wel of geen beet had. Dus om de 8 min. het aas verversen. Na een uurtje haalde mijn buurman een botje boven, vals gehaakt, maar toch. Daarna kwam er bij bijna iedereen in mijn omgeving een visje boven. Nu zou het toch wel eens mijn beurt zijn!

Gelukkig na 2 uur haalde ik ook een visje boven. en half uur later weer een. Ik deed weer mee! Scherp blijven vissen, hopen dat er meer zitten. Het laatste uur moest het gebeuren. Arjan vd Zande die 100 meter verder op stond had er al 6 op dat moment! Die had het dus getroffen met de stek. Mijn buurman links naast mij, een lokale visser, had een gouden half uur! Hij wist nog 3 mooie botten te vangen! en helaas voor mij bleef het bij 2 botten.... Er werd links en rechts nog wel een visje gevangen maar de grote hoeveelheden van de dagen er voor zijn niet gevangen. De harde wind op de kant had roet in het eten gegooid.

In de verte kwam er een gigantische onweersbui opzetten.. ook dat nog. Slecht gevangen, geen topcompetitie en dan ook nog een onweersbui op je nek. Snel spullen opgeruimd en enigszins teleurgesteld verlaat ik het strand met hagel en regen op mijn kop. Lekker een half uurtje terug wandelen. Het zat er vandaag niet in! Geen muitje, geen vis. Maar niet te lang getreurd! volgend jaar weer en kans. Ik had gezellige vissers rond mij, dus ondanks de slechte vangst wel een leuke dag beleefd.

En het volgende vis avontuur staat alweer voor de deur! Op 16 november is er de Memorial Linda Delvaux Cup 2013 - Strandvissen. Een prachtig evenement op visstek Kijkduin van 17.00 - 21.00 uur. Op jacht naar scharren en wijtingen.

Wens ik jullie ook nog veel visplezier.
Groeten,


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:46