Winters karakter op de Memorial Linda Delvaux Cup Geepvissen 2013...!
Op zaterdag 25 mei vervisten we ons jaarlijkse tweeluik evenement die ontstaan is uit de "Mega Eventing" later hernoemt naar de "Memorial Linda Delvaux Cup" dit ter ere en nagedachtenis van de mede oprichtster van Zeevissport vzw Linda Delvaux. Elk jaar hangt er op dit Event een zeer leuke sfeer en ditmaal was het niet anders en dit met een weerbeeld van winters karakter waar alle 50 deelnemer de warme kachel thuis lieten voor wat het was en trokken allen naar Colijnsplaat met een dikke winterjas. Het is voor ons zeker een teken dat men dit Event zeker niet voor geen goud wil missen en dat men hier graag aan deelneemt vanwege de leuke sfeer die er heerst, en dat is natuurlijk top! Colijnsplaat is voor ons een nieuwe en geschikte locatie om 50 geepvissers te plaatsen. De rede van deze nieuwe locatie is dat men nog tot het einde van het jaar de dijken aan Zierikzee aan het vernieuwen zijn.

Paaseilandenbeelden bij Goest

Wie op de heenweg naar Colijnsplaat via de A58 te Goes gerden heeft zal opgemerkt hebben dat er aantal mysterieuze paaseilandbeelden te zien zijn. De beelden, waar het Polynesische eiland Rapu Nui vol mee staat, zijn niet van tufsteen, maar van karton. De Zeeuw Jacob Roggeveen deed op paaszondag 5 april 1722 ooit een onverwachte ontdekking van deze enorme beelden. Leuke is dat was op mijn verjaardag, althans 244 jaar voordien. Tijdens Pasen 2013 doken deze replica's op in Goes. Een stukje Latijns-Amerika in het Zeeuwse landschap.

Zeevissport visemmer
Uitzonderlijk op dit Event mocht een ieder een gratis Zeevissport visemmer in ontvangst nemen op voorwarden dat er geep in zou belanden, toch is er weinig geep beland in de emmers en hebben we geen enkele emmer terug gekregen! Nee hoor, men mocht deze handig emmer behouden, want het is voor onze controleurs een handigheid om de vis op de strandwedstrijd de vis op te meten. Een onaangekondigd geschenk maar wie aangesloten is op onze Facebook pagina kon het alvast opmerken.

Het rode licht van Zeevissport ...!
Op onze rubriek 'Foto v/d maand' liet lid 'Mitte uit Boom' ons allen weten hoe belangrijk het rode licht is van Zeevissport. Deze geeft namelijk aan op onze online Agenda of een evenement al dan niet zal doorgaan. Er word ook verwezen om deze pagina te 'Vernieuwen / F5 toets' maar dit was Mitte even ontgaan en zag het rode verkeerslicht niet! Zo doende is hij vertrokken naar onze voorgaande geepwedstrijd op Westkapelle bij de Westkaap en oude vuurtoren. Bij aankomst bleek hij er echter alleen te staan en stond hij daar moederziels alleen op de dijk met vraagtekens boven het hoofd. Een voorbijgaande man vond hem best moedig om in dit ruwe weerbeeld te komen geepvissen en nam van Mitte een foto met een duidelijk aanblik op het gezicht. Voor zijn toch moedige inspanning hebben we Mitte een soort van pechprijs voorzien en mocht hier op de uitreiking een jaar abonnement op hengelsport magazine Zeehengelsport ontvangen.


Wat een weer!
We hebben nog een geluk gehad dat we in deze winterse meimaand toch nog een dag hebben kunnen uitpikken met wat zon, vooral geen regen, maar toch een tikje teveel koude wind voor deze tijd van het jaar. Maar goed, gezien de voorgaande regen dagen mochten we dik tevreden zijn. Een uitstel datum was een optie, maar ook dan is het voor velen vakantie en missen we dan hierbij weer een aantal leuke deelnemers niet zullen zien. Dus uiteindelijk zijn we er allen voor gegaan en was dit wel een uitdagende geepwedstrijd waar een ieder er wel voor gegaan is en dat is toch wel een heel moedige prestatie. Een ieder viste op hun uiterste best, dit tot zowat een uurtje voor het afsluiten begon de wind wat harder aan te zetten en hebben we de wedstrijd om 11u afgeblazen.


Waar zit de geep?
Er is wel degelijk geep aanwezig in de Oosterschelde maar liet zich niet zien in dit weerbeeld op deze wedstrijd, toch wist een Belgische deelnemer een geep aan de haak te slaan en dit in het eerste half uur van de wedstrijd met een 59cm op de meetlat genoteerd. Alvast proficiat voor David Nevens, want hij viste zich met deze enige geep op de eerste plaats en mocht daarbij de haak trofee "Memorial Linda Delvaux Cup Geepvissen 2013", een jaar abonnement op magazine Zeehengelsport en een leuke geephengel van Ms. Big Marlin in ontvangst nemen. Alle andere 49 deelnemer mochten zich tevreden stellen met een mooie 2e plaats en mochten via loting ook allen een leuke prijs kiezen uit de toch weer zeer mooi samengestelde prijzen tafel en dit weer dank zij de gulle sponsors die mee werkten aan dit eerste deel van dit Event "Memorial Linda Delvaux Cup Geepvissen 2013".


Gsm tasje met halssnoer
Een ieder kreeg voor de prijs uitreiking nog een leuk orange gsm tasje met halssnoer geschonken door ING bank. Dit met vooruitziend oog om de Communicatie ten velde of andere situaties te verbeteren. Dus hierbij is de oproep om je gsm nummer even aan ons door te mailen naar het volgend mail adres info[at]zeevissport.com met de melding "mijn naam + GSM nr'.


Met speciale dank aan:
Hierbij hartelijke dank aan alle sponsors: Pure Fishing - PENN, Dieter Eisele, Mateijsen Watersport, Ms. Big Marlin, Zeehengelsport, 't Zagertje, Super Catch, Van der Poel, Ms. Theo, North Sea Charters, Hielkema, Mega Fish Merksem, Bass, Marco Nieuwenhuize, Havfiske. Zonder deze mensen was dit allemaal niet mogelijk geweest, ook dank aan de wedstrijd coördinator Leon voor het indelen en uitzetten van deze wedstrijd, ook dank aan Marco, Eric, Bram, Jan en Kees, leden Willy en Karl voor de helpen de hand en Cindy voor de mooi fotografie op dit Event!.


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:50