Hobie Kayak Try Out Event bij Brechtse Yacht Club
Op 8 juni organiseerden we voor het eerst ook een Hobie Kayak Try Out in België en meer bepaald aan de Jachthaven van Brecht aan het Kempisch kanaal Dessel-Schoten. Het weer was voor de eerste maal eens mooi met veel zon toch een wat wind uit het noorden, maar was zeker geen spelbreker. We hadden een drie modellen te water, Outback, Revolution en de begeerde Pro Angler 12 en lid Ronny bracht ook zijn uitgebouwde Pro Angler 12 mee en stelde deze ook ter beschikking van deze Try Out dag!

De opkomst was minimaal, maar wie echt interesse had kwam toch een kijkje nemen en uiteraard ook de drie modellen uitproberen met positieve bevindingen. Ook de passanten die langs het kanaal met de fiets vertoeven staan vol verbazing en bewondering te kijken, deze kajaks zijn voor het grote publiek nog ongekend. Voor ons dus nog veel werk om hier verandering in te brengen, maar we pakken dit ook op een geleidelijke manier aan.

Uit eindelijk hebben we op deze dag ook drie deelnemers bij ingeschreven voor de komende Belgium Hobie Kayak Competition en dat is best leuk, zeker dat men dit ook een goed initiatief vind dat er in België ook wat voor onze kajak visser georganiseerd wordt.

Na afloop nog even gebruikgemaakt van de gelegenheid om het vliegvissen vanuit een Hobie te ervaren. Ik had al eerder gezien dat men ook vist vanuit een belly boot dus van uit een kajak zou het toch ook mogelijk zijn? Wel ja, het bevalt me prima zo, even aanpassen om de lijn hoger te werpen maar dat gaat goed. Dus dit zou ik nog eens graag doen op een meer.

Nog even voor onze leden deze tip mee geven; wie zijn kajak bij de Brechtse Yacht Club te water wil laten kan met een kleine vergoeding van €7 van al de faciliteiten van de haven gebruik maken. Dus met andere woorden je kan gebruik maken van de parking, verlaagde steiger, sanitaire voorzieningen en cafetaria. Bij een bezoek wel even de havenmester op de hoogte stellen per gsm welke ook kan terug vinden op de link hier boven. Tevens laat je bij aanmelding in de haven je ledenpasje zien van Zeevissport vzw. Hier kan je de locatie op Google Maps bekijken van de Brechtse Yacht Club.


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:51