3e Hobie Kayak Friends dag - Toertocht door Nationaal Park De Biesbosch - door Mark Van Dijk Yachting
Op zondag 15 september organiseerde Marc van Dijk Yachting een 3e 'Hobie Kayak Friends Dag' op zulke dag stippelen zij een leuke kajak trip uit waar dan iedere Hobie Kayak fanaat kan deelnemen. Ditmaal hebben zij een toertocht op het programma geprikt door een stukje ongerept natuur van onze noorderburen het Nationaal Park De Biesbosch van Nederland. De Biesbosch mag je een van de grootste zoetwatergetijdegebied nomen van Europa, want deze beschikt over tal van rivieren, kreken, moerasbossen, grienden, rietvelden en graslanden. Dit alles zou ontstaan zijn door een heuse vloed in 1421 'de Elizabethsvloed'. Hierdoor is een zeer grote verscheidenheid ontstaan aan fauna en flora welke je op enkele foto's hieronder zal opmerken.

Een ontvangst met koffie, thee en koffiekoek rond de klok van 10u werd ons aangeboden door Mark en Felicia die samen deze kajak trip hebben uitgestippeld. Parkeerplaats was er voldoende zodat je hier met kayak trailer hier weg kon. De opkomst was zeker groots, zo waren er ook vele nieuw gezichten te zien die voor de eerste maal mee gingen. Leuk is het zoveel mensen bij elkaar te zien waaronder opmerkelijk ook visser en zodoende ook leuk om wat ervaringen een grootse verhalen te delen in de maten van het vissers Latijn. Voor vertrek kreeg één ieder nog een rijkelijk gevulde picknick mand mee dat word smullen op de middag.

Alle Hobie's het water in wat wel een leuk zicht is met al die verschillende modellen en kleuren. Tussendoor merk je dan wat andere bezigheden op zoals een klein knaapje met hondje die voorbij vaart met een motor bootje en iet wat oudere man doet het wat rustiger aan en vist zo van op het achterdek van zijn jacht. Iedereen met zijn Hobie in het water, dus klaar voor vertrek en laat de natuur maar op ons afkomen.

De kajak trip gaat door grote kanaal zones over naar kleinere rivierstromen mooi is dat, zo zien we onderweg en aalscholver op een meerpaal en toch niet zo talrijk, een zilver reiger, twee arendsvalken en een groepje verontwaardigde ganzen die nog nooit een Hobie kayak gezien hebben, een zwaan die als een boeing opsteigt, een boom die door de bliksem is neer gehaald. Na een vierde route te hebben afgelegd gaat een groepje door een smallere vaarroute waar je enkel met de pedels kan doorvaren, een andere groep kiest voor de bredere rivierstroom verder te volgen. Na enige tijd vloeien de twee groepen weer samen zodat we met zijn allen de picknick kunnen aanvatten. De dekentjes werden uitgerold en het lunchpakket word rijkelijk benut daarbij worden nog wat broodjes bedeeld en werd er wijn geschonken door Mark wat zeker niet verkeerd is!

Met al dit lekkers hebben weer wat krachten opgedaan om de trip voort te zetten, en omdat de smalle vaarroute met de pedels zo mooi was beslisten we om met z' n allen deze trip over te doen, en dit was echt wel bijzonder te noemen. Tevens een goede oefening om met pedels te varen wat bij sommigen toch niet zo eenvoudig bleek te zijn. Nu dit pedellen beviel me zo erg dat ik zo een laatste stuk van de trip heb afgelegd als proef en ik bleef alvast niet achterop, maar had wel letterlijk de wind in de rug.

Iedereen terug op de eindbestemming en waar we ook gestart zijn, de voldoening was alvast groot. Een ieder mocht weer een leuke ervaring op zijn palmares schrijven de zon was ook mee tot we naar huis gingen begon het wat te regenen, dus perfect getimed.

Nog dank aan Mark en Felicia voor deze leuke dag!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:52