Einde jaar bootvistrip met Ms. Marjoes op de Grevelingen, 'a beautiful day for fishing'
Op 29 december hebben we traditie getrouw een einde jaar boot vistrip en dit al enkele jaren met de Ms. Marjoes een prachtig schip van Henk Hoogerwerf.

Patrick kwam mij ditmaal vroeg in de ochtend ophalen met Francois. Het was nog pikkendonker buiten en iedereen leek nog in een winterslaap te zitten zo rustig op de baan. Bij aankomst in de Jachthaven van Den Osse stonden al enige opstapper uit te laden. Handjes schudden en leuk weer bekende gezichten terug te zien. Twee nieuwe leden mogen ontvangen op deze trip welke zich achteraf goed vermaakt hebben en dat is steeds leuk om te horen. Verder laat de gps ons soms in de steek naar deze locatie dan heb ik voor jullie nog een eenvoudig alternatief volg bij Zierikzee de bordjes "Jachthaven Den Osse" en je komt zeker op je bestemming.

Henk was ook al aanboord om alles op te starten en Herman zorgde gelijk voor een lekker bakje koffie. Hengeltje uitpakken en deze moeten zeker niet te zwaar van kaliber zijn, want voor deze visserij is light takle de boodschap. Spinhengeltje met klein molentje doet het is best prima en vist ook lekker ligt je hebt ook een veel betere actie. Zelf gebruik ik hiervoor men Mitchell MAG-PRO met daarop een PENN Fierce 2000 molentje op de spoel een blauwe gevlochten lijn op van PENN de International Premium Braid 0.12mm 9.6kg en met een spoeltje van 270m kom je zeker toe.

Als onderlijn gebruik ik meestal lijntjes van SuperCatch en dit zijn er met zeer dunne stalen afhoudertjes welke sterk en flexibel zijn zou merkt de vis minder weerstand bij een aanbeet.

Slikzagertjes van de schipper gaan ophalen en dus hierbij klaar voor 'a fine fishing day'. Op zee varen we soms wel eens 3uur eer we op bestemming zijn hier is het een kleine 20 minuten en het anker kan dan gelost worden. En na een tweede maal geankerd te hebben hadden we een leuk plekje waar we bij regelmaat beet hadden. Je moest natuurlijk wel actief vissen en zo kon je ook de meeste aanbeten verzilveren. Een ieder begon al wat wijting te landen welke meestal net niet de maat hadden, maar toch er zijn toch wat maatse wijtingen geland. Denk dat Jan van ons Zeevisteam hier koploper was en verwonderd me trouwens niet hij heeft al mooie prestaties voor het Zeevisteam neergezet! Dat er vis op de Grevelingen zit is overduidelijk ook nog zeer veel kriel terug te vinden bij het onthaken van de wijting wat alvast een zeer goed voorteken is voor de visstand hier op het meer.

Het weer was een dikke meevaller gezien de vele stormen her en der komen we hier vandaag weer goed vanaf. Het zonnetje brak er stevig door en achter het glas in de kantine smeulde je gezicht haas weg van de warmte stralen van het zonnetje. Hier aten we dan ook even een leuk uitsmijtertje op aanrader is hier de hamburgerspecial geloof je buikie is weer goed gevuld!

Op de namiddag ging deze visserij weer leuk voort en hier een daar dook er nog een haring op en ook nog wat komkommervisjes of spiering welke toch lekker ruiken.

Voor de luchtvaart was het precies ook een leuke dag er vlogen namelijk twee heli's voor bij waar onder één gele van de SAR die tamelijk laag vloog de andere zat wat hoger in de lucht een was denkelijk een privé vluchtje.

Tot hier weer deze leuke trip volgend jaar zetten we deze traditie weer voort het is trouwens altijd leuk om iedereen nog een terug te zien voor de jaarwissel! Met dank aan schipper Henk voor deze leuke dag en Herman voor de geweldige hulp in de kantine! Iedereen nog een fijne jaarwissel en tot 2014 voor hopelijk weer een leuk visjaar!Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:52