Colijnsplaat Club bootwedstrijd
Op de eerste zaterdag van september heeft de haven van Colijnsplaat ieder jaar een Club feest waar dan een heuse feesttent word opgesteld en er diverse activiteiten zijn. Zo is er dan op zaterdag een vis bootwedstrijd en tevens een zeilwedstrijd. Via een clublid Eugene hebben we 3 jaar terug de vraag gekregen om hun bootwedstrijd verder te zetten, want de vroegere organisator had te veel om handen en zo kwam Eugene bij Zeevissport terecht. Eugene is helaas niet meer onder ons, maar ter ere van Eugene zetten we deze samenwerking elk jaar voort. En zodoende steken wij als Zeevissport vereniging een handje toe aan de organisatie. Zeevissport leden Willy en Jef en mezelf zijn dus ook dit jaar weer van de partij. Willy en Jef staan in voor de weging van de gevangen vis en ikzelf ga samen met de jonge schipper van de RIB (Redding Interventie Boot) het zilte water op voor de veiligheid te garanderen en een oogje in het zeil te houden of één ieder zich aan het wedstrijd reglement houd. Ook kunnen de deelnemers ons oproepen via de marifoon als ze een haai hebben gevangen zodat we deze kunnen opmeten, wegen een foto maken, daarna kan de haai weer terug het water in. Zo hebben we op deze dag vier haaitjes kunnen registreren op de vangsten lijst én waarvan twee getagd zijn. Alle vier haaitjes waren boven de 80cm en wat natuurlijk door tikt op de weging.

Ander vangsten bij dit toch mooie weerbeeld waren schar, tong, plaatvis en bot de wijtingen waren allen nog ondermaats en werden niet voor weging aangeboden. Eén boot slaagde erin om een 3 kg platvissoorten bij elkaar te vangen terwijl het bij andere vissers de scoren op een drie tal platvissen bleef staan. Enkele boten hadden helaas geen vis kunnen landen. Maar goed, dit kon de sfeer niet drukken want één ieder ging voor een gezellige dag vissen op het water en dat hebben ze allen ook gekregen. Bovendien heeft elke deelnemer prijs ook al hebben ze geen vis gevangen, van waar kennen we dit nog? De drie eerste met het meeste gewicht aan vis mochten als eerst hun prijsje uitkiezen, de andere prijzen werden door loting bedeeld. Een formule die we deels ook terug vinden op onze Memorial Linda Delvaux Cup. Uiteindelijk hebben we toch een winnaar die er zelfs in slaagde twee mooie zandhaaitjes te landen en een plaatvis goed voor samen een gewicht van over de 6kg proficiat alvast voor de twee kompanen van de boot "Rover" met hun overwinning van de Colijnsplaat Club bootwedstrijd!

Voor en na de prijsuitreiking was er nog een toespraak van de club voorzitter van Colijnsplaat nadien gevolgd door een frisdrank en warme snack. Daarop volgde een diner waar je kon kiezen tussen spaghetti of mosselen met friet. De meerderheid verkoos de mossel friet boven de spaghetti, een leuke verdeling van Noordelijk en Zuidelijk top product kwam hier tot zijn recht, mosselen uit Nederland en de friet kwam van uit België.

Met een leuke opkomst van 19 boten was dit toch niet mis, een leuke anekdote is dat Willy en Jef op de boot zaten met de naam ‘Gezonken schip’! Ja, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Verder toch aan heel de organisatie een dikke proficiat, want de vrijwillige inzet van tal van club leden van Colijnsplaat brachten dit geheel tot een leuk evenement en deze hulp is van onschatbare waarden! Ook dank aan Willy en Jef voor hun bijdragen en steeds leuk sfeer met deze twee. Volgend jaar zijn we er alvast weer bij voor weer een ondersteuning te kunnen bieden aan dit leuke Event.

Toch mogen we de inzet van René niet vergeten hij heeft deze bootwedstrijd binnen de Colijnsplaat vissers commissie in zijn eentje georganiseerd, dus René echt wel Top van je vriend! De voorbereidingen vergen veel tijd en geloop om alles in goede bannen te krijgen en is niet te onderschatten. Daarbij doen we graag even een oproep aan de Colijnsplaat bootvissers; wie René wil ondersteunen voor volgende Events vanuit Colijnsplaat mag dit altijd kenbaar maken aan René, weet dat hij je of jullie met open armen zal ontvangen!

Tijdens de wedstrijd hebben we mooie beelden kunnen vastleggen met hoge resolutie hiermee kan je alvast leuke dingen mee doen zoals foto boekje samen stellen of er een leuke muurfoto van maken. Wie foto’s van zijn boot en prijsuitreiking wenst te bekomen op CD kan deze bij ons aanvragen via info@zeevissport.com mits een kleine vergoeding van €10. De opbrengst van dit alles gaan we wederom investeren voor een leuke prijs voor komend jaar. We beschikken ook nog foto's van de 2 voorgaande jaren die zullen we er dan ook aan toevoegen.

Nog onze dank aan allen voor de sportieve opkomst en de gastvrijheid van de Colijnsplaat Yachthaven Club, we hebben veel blije gezichten gezien en dit is voor ons allen vast een leuke voldoening!

Klik hier voor de uitslag te bekijken


Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:53