Lucky Day, eerste emmertje haring is binnen... met Ms. Theo op de Grevelingen
Zeevissport Agenda, 21 april, haring of ankervissen met de Ms. Theo vanuit Den Osse. Een matige opkomst, maar deze die erbij waren hebben een zeer leuke dag beleeft op de Grevelingen. Met wat er de laatste dagen of weken gevangen is op de Grevelingen hadden velen hierin de moet verloren, maar niets is minder waar. Ik belde nog met de schipper Theo op de dag voor onze trip en zij dat het niet zoveel soeps is. Waarop ik hem vertelde, het zou de eerste keer niet zijn dat wij als eerste een goede haring dag zouden hebben, want het dit enkele jaartjes terug ook mee gemaakt. Ja, zegt Theo dat is vissen natuurlijk! Zo de trip ging sowieso door met het goede weer in het vooruit zicht, dus het licht kon op groen gezet worden op onze Agenda online pagina.

Zo vroeg uit de veren op zondag ochtend, eerst een lekker potje koffie zetten en wat lekkers mee in de viskist, en niet vergeten het zeeaas voor de bodem visserij. Om 6u dan vertrokken richting Den Osse, met nog weinig verkeer op de baan, na een pit stop dan uiteindelijk rond 7:40u in de haven gearriveerd. De bende van Willy stonden al klaar om me te begroeten, en mee de spullen op de boot te zetten, leuk zo want je komt toch altijd handen te kort. En heb altijd meer spullen bij dan ik nodig heb.

Iedereen aan boord en dit met 10 man hadden we ruim plek, om met twee hengels te vissen. Een eerste ligplaats was aan, de rand van de gele boeien lijn, daar een klein uurtje gevist maar buiten enkel tikjes op de gevoelige hengeltoppen hebben we geen vis gezien. Dit was niet naar de zin van Theo, dus besloot hij om gelijk richting brouwerssluis te varen om daar eens op de haring te gaan proberen. En dit bleek een geweldige zet van Theo, wan we vingen gelijk haring, niet volle bak maar hier en daar lande ze aan dek. Later kwamen ze al met meerdere naar boven, als je maar geluk had om juist in een schooltje te gooien. Uiteindelijk hadden we om 14:30u allen een leuk emmertje haring de man, wat ruim voldoende is om zo ook nog de buren wat verse haring te bezorgen voor op de BBQ. Ik zelf viste met zeer ligt materiaal een hengeltje MAG Pro 10/40 gr van Mitchell met een PENN Fierse 2000 molentje en dit geef een mooie dril.

Algauw stroomde meer botjes toe als ook de Hendrik H kwam naast ons liggen en ook de Hobie Kayaks waren hier op het water te zien, later kwam er zelfs nog een zeilboot bij die ook wel een harinkje wilde strikken. Op de sluis zelf was er ook veel bedrijvigheid, kort om het was weer lekker druk op en rondom Brouwersdam.

Zo weer een geslaagde dag met dank aan schipper Theo en zoon voor de goede zorgen en de leuke haring dag... welke zeker top was!

Voor zij die deze dag gemist hebben zou ik zeggen gewoon boeken de haring is binnen...!

Volgende weekend sta ik weer langs de stranden van het NK om ons Nederlands Zeevisteam aan het werk te zien.Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:54