Met octopus vissen op schar met de Marie-Louise...!
Zaterdag 13 april had ik een boot geboekt voor een bedrijf in Beerse, en omdat ze bijna allen geen zee ervaringen hadden vroegen ze me om een keertje mee te gaan zodat ik ze de kneepjes van het vissen kon aanleren. Het plan was om eerst op kabeljauw (gul) te gaan vissen, maar ik rade dit een beetje af omdat de vangsten hier niet zo super zijn. Ankervissen op platvissoorten leek me een beter alternatief voor een eerste ervaring met het vissen op zee. Als Charter boot koos ik bewust voor de catamaran Marie-Louise van de North Sea Charters met schipper Ludo. Deze Catamaran heeft een zeer stabiele ligging op het water, heeft een ruim dek met afdak en bankstel.

13 april het is zover om 8u afgesproken aan de steiger aan Neeltje Jans, de ploeg van Beerse was zes man sterk, en we deden daar nog enkele leden van Zeevissport bij zodat we met 10 man de trip konden aanvatten. Het weer zag er beter uit dan men voorspelde toch in de voormiddag stond er nog een goed windje wat voor een stevige golfslag zorgde, maar na een uurtje vissen ging het steeds rustiger.

Op het eerste plekje geankerd mocht ik als eerste een schar verzilveren, en dan klok het al gouw ‘wie eerst een vis vangt moet toch trakteren op een pintje’! Helaas kon ik ze maar enkel een emmer vers zout water aanbieden, maar die werd dan toch benut om de visbakken te vullen. Want het ging goed vooruit met de vangsten niet wild maar er kwam vis boven. Toch zijn we op de middag gaan verankeren, en op die plek zouden we volgens Ludo ook meer kans hebben op schol, want we hadden enkel nog schar in de visbak.

Patrick lid van Zeevissport kwam traag opgang maar begon ons later ook af te drogen en hij mocht wel als eerst een mooie platvis landen. Dus de schipper had wel gelijk, maar ze zaten er niet meer zo dik als enkele weken terug vertelde hij. We vingen op deze trip merendeels schar en er zaten er ook mooie tussen tot 33cm welke ik zelf kon verzilveren, daarbij werden ook bij regelmaat bot gevangen allen 30cm+ formaat. Deze gingen wel terug te water zo ook als te kleine schar wat goed was voor een bootwedstrijd klonk het aan boord.

Nu weten we allen dat er op de wrakken met octopus onderlijnen voorzien van een vette klos pieren goed vissen is op kabeljauw. Nu een van de Beerse groep stelde de vraag aan me ‘ kan je met zo’n octopus ook op schar vissen’? Hierop antwoorde ik ‘nou ja het zou de eerste keer niet zijn dat je met een rare combinatie vis zou vangen’… zodoende monteerden we samen een octopus aan de bovenste haak en ook met een piertje aan de haak en daarop nog een halve zager. Hop heel de zooi in het water en afwachten maar. En je gelooft het niet maar de eerste schar aan een octopus was een feit. Al gouw wilden ook de andere dit experiment eens uitproberen en monterden ook zo een oranje/gele octopussy aan de lijn. En ja gek genoeg werkte dit systeem ook bij de andere gasten!

Misschien zorgen de tentakers van de octopus wel voor wat zand verstuiving of trekt de kleur aan? Maar goed het werkt wel echt en dit door een groepje met een eerste boot trip ever.

Vroeg aan de schipper om hoe lat we zouden stoppen, en maakte niet zo veel uit… dus nog even doorgevist, want er kwamen ook grotere scharen aan boord. Wat natuurlijk leuk vissen is, tussendoor ook onze vis netjes gekuist. Zodat we rond 18u de terug weg aanvatte wat toch een unicum is om nog 2 uurtjes extra te vissen, maar we zijn niet anders gewoon van Ludo.

Iedereen was voldaan met een gemiddeld portie van 10 vissen, mocht meer zijn volgens de schipper maar we hebben zeer mooi weer gehad zoals je op de foto’s kan zien. De sfeer was opper best iedereen een leuk portie vis wat kan je nog meer wensen..!

Aan schipper Ludo nog een hartelijk dank voor deze mooie visdag aan boord van de Marie-Louise deze dag kunnen ze ons al niet meer afnemen ;-)

Volgende boottrip op ons programma is vissen op de Grevelingen met Ms. Theo en wie mee wil met ons steeds welkom!.Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:54