Voorselectie NK 2012 van Westkapelle tot Domburg
Op zaterdag 14 april werd de voorselectie van het NK kustvissen vervist en georganiseerd door sportvisserij Nederland. Vorig jaar werd Eric van den Dries van ons zeevisteam met een vierde plaats beloond en had daarbij een mooi mediale verdiend. Dit jaar schreven we ook zelfs in met een korps waarvan volgende leden aan deelnamen; Marco vD, Eelco vW, Eric v/d D, Jan O en als nieuweling Harm D. Bram Z en Kees O. onthielden zich voor deze dag wegens andere verplichtingen.

Inschrijvingen vonden plaats in een club locaal te Koudekerke welke op dezelfde route als je naar Zoutelande zou rijden althans als je van de A58 af komt. Verdeling van de controleurs en van de deelnemers vond daar alvast plaats zodat iedereen zijn plekje wist op het terrein. En misschien leuk om bij een volgende maal een overzicht kaartje bij te voegen van het parcours en de parkeer gelegen heden, want voor nieuwkomers is het best moeilijk om te weten waar je juist vist.

Startsein werd gegeven om 12u en de lijnen konden ingegooid worden. Er werd niet ver gegooid, want het was nog afgaande tij dus gooide ze net tot de verste brandinggolf. De eerste vissen werden al na een kwartiertje vissen op de latgeplaatst waaronder ook in ons naast liggend vak een mooie stekelridder van 42cm dacht ik zo en dat telt meteen door. In ons vak ging het matig goed er werden zowel kleine schollen als grote botten geland van 36cm. Dan wat opmerkelijks tussen twee vissers gebeurde op ons parcours waar we net bij stonden, één mooi bot had twee visser gevangen en dat is wel letterlijk! Het is namelijk zo dat er twee haken van twee lijnen in één vis gehaakt worden de vangst niet mee telt. Dat is balen voor deze jongens uiteraard, maar voor ons ook niet leuk om de vis af te keuren, maar goed zulke dingen gebeuren nu eenmaal als je met zon bende van 200 man gaat vissen. Verderop liet een visser zijn vis van over de 40 van de haak vallen en weg was ie en ziet zo ook een leuke vangst voorbij schieten. Zelf stond ik samen met een Zeeuwse dame in vak D als controleur en we hadden het best druk bij het noteren. In van A, B en E ging het blijkbaar wat minder.

Er werd afgeblazen en iedereen terug naar het verzamelpunt bij de Courburg voor de uitslag. Daar werden alvast de drie eerste korpsen bekend gemaakt, als ook de eerste reeks individuele vissers waar onze Jan Overbeeke zich op een mooie 7e plaats kon zetten met iets meer dan 1.5m vis in vak D en kreeg daarvoor een mooi plak van Sportvisserij Nederland, nog een dikke proficiat Jan, top!

Zo dat was het beste visser de totale uitslag word nog bekendgemaakt op de website van Sportvisserij Nederland. Verder was dit weer een leuk gebeuren en bedankje aan de organisatie van SVN en de inzet van vrijwilligers van de deelnemende verenigingen en niet te vergeten de opkomst van Zeevissport Zeevisteam!

Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:39