Team Zeevissport op schattenjacht met Ms. Big Marlin...!
Zoals velen onder de bootvissers word er wel eens een tripje uitgesteld wegens te veel wind en som tot tweemaal achter elkaar toe, zo was het ook bij ons. Maar op maandag 16 januari ging onze lang verwachte boot trip eindelijk door. Zeevissport kreeg daarvoor de opportuniteit van Dré Vriends een keertje met zijn boot op scharren tocht te gaan en dit in Full option formule, dus volledig gesponsord. Dat vinden we uiteraard best toppie en we keken alvast uit naar deze vistrip.

Leon regelde de communicatie onder het Team en kwamen met een ploegje van 8 man: Leon, Leo, Marco, Eelco, Jan, Bram Eric en ondergetekende Eric. Ja we zijn met twee Eric(en) in het Team dus dat wordt even wennen voor de lezers.

Om 4 uur eruit en hop richting Zeeland na een verwelkoming aan boort van de Ms. Big Marlin met een bakje koffie konden de trossen los richting delta gebied. Daar wachten de verborgen schatten of was het nu scharren op ons. Een eerste stekje vingen we gelijk schar, maar de schipper vond het nog iets te woelig om aangenaam te kunnen ankervissen, dus gelijk en verderop gevaren op een veel rustiger stekje. Daar was het gelijk leuk vissen en de haken waren verschillen gevuld 1, 2 of drie scharren met af en toe een mooie bot en Eelco weet daar alles van maar dat verhaal laat ik aan hem over.

Het weer was mooi, open hemel en een windje oost- zuidoost wat nog best meeviel. Op de middag zouden we onze plaatsen wissel doen, dus allen vier plekjes opschuiven. Zo kon ieder toch eens op een beter plekje staan. Op de middag werden we verwend met een lekker erwtensoep en een flinke rookworst wat altijd heerlijk smaakt als je op vistrip bent in dit weerbeeld. De soep tasjes hadden ditmaal geen oortje dus konden ze dit maal geen soepkommetje aan men haak knopen als ik even in de cabine ging.

Onderlijnen van Mr. Gastel en lood van Jakko Willibrodussen werden ons ook ter beschikking gesteld en men heeft hier al flink wat getest want dus lijntjes zijn voorzien van een loodje aan de afhouders zodat het aas aan de bodem word aangeboden, wel een vereiste is dat je voldoende draad geeft zodat de volledige lengte van je onderlijn de bodem raakt. Deze lijntjes ging nooit in de war dus best een toplijntje welke je uiteraard aan boord kan aanschaffen dit ook voor het lood welke super stevige ankers heeft.

De vangsten waren best goed ik hoorde niemand klagen en denk dat de vangsten schommelde van 15 tot 45 stuks per persoon die 15 waren de mijne uiteraard en de 45 denkelijk van het kale gevaar wat had je anders verwacht van die gozer. Andere team leden vingen dus ook een leuke portie schar welke trouwens een lekker vissoort is.

Ik ga hier bij laten zodat ik voor de men collega's nog wat vrij laat. En voor jullie, ga er ook een keertje op schatten jacht van de boot of van de kant pak die hengels van de plank en ga lekker vissen!

Alvast nog hartelijke dank aan Dré en Mariette voor het bezorgen van deze fijne vistrip met de Big Marlin en Team Zeevissport het was voor ons alvast een aangename scharren trip!
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:39