Visma Beurs 2012 een terugblik
Ook dit jaar was de Visma Beurs goed voor vier dagen achter elkaar voor de sportvissers van Big Game tot vissen met de vaste stok was hier top en top aanwezig. Dat het steeds minder goed gaat op zulke mega beursen is een beetje te danken aan niet enkel de mindere vangsten mochten die er al zijn, maar eerder om onze slecht draaiende economie. Hoop dan ook voor een ieder dat dit snel gaat veranderen en er veel meer gedaan word voor een goed draaiende economie en voor deze die een zaak willen opstarten deze mensen meer kansen geven.

Zondag een dagje uitgestippeld om zoals jaarlijkse gewoonte deze beurs eens rustig te verkennen, veel al vertrouwde standhouders en een daarvan is alvast deze van Pure Fishing. Onlangs heb ik samen met Leo Stoutjesdijk van Pure Fishing en Eddy Mares van Havfiske een Skrei Fishing reis achter de rug na een weekje terug thuis te zijn van dit avontuur heb ik een mooie collectie van beelden en foto's kunnen samenstellen van onze toch wel indrukwekkende Skrei Fishing trip. Nu deze beelden werden dan ook exclusief op deze stand van Pure Fishing met genoegen getoond aan het publiek echt top... mijn dank aan de heren van Pure Fishing ! Uiteraard waren ook Big Danny en Yve Verryckt op de stand van Pure Fishing en Yve demonstreerde een van de sterkste knopen, welke ook goed zijn om nylon aan gevlochten lijn of Nanofil te knopen. Beslist bij hun even halte houden het is zeer eenvoudig maar goed om bij te leren.

Iets verderop vond ik de stand van Havfiske.nl waar Eddy fier uitpakte met zijn Skrei vangst van 37Kg wat een beer op de foto (Eddy of de vis?) En wat een toeval... jawel, de boot waar we die Skrei visserij mee deden was een Arvor en kom hem hier 'nog een keer' bewonderen en ook onderdeks... soms wel een handig. Op de stand van Eddy zag ik de shads terug welke we uitgetest hadden, ze werken super in ieders geval dit ook voor de Van Staal molens, PENN en ook de hengels niet vergeten welke Eddy aanbied één voor één allen geschikt voor het vissen in de Scandinavische landen. De materialen die Havfiske aanbied zijn enkel van het sterkste en dat is maar goed ook zo'n 35kg speel je echt niet graag kwijt door breuk of falen van je spullen!

Gans achter in de beurs vond een demonstratie vliegvissen plaats een hengel discipline die me ook nauw aan het hart ligt. Wat deze heren laten zien spreekt tot alle verbeelding de vlieg heeft daar alle uithoekjes gezien van de vijver maar ook van het dak. Als je achteraan geen plaats hebt voor je lijn dan gooi je deze toch gewoon naar boven !? Top, als ik zover ben horen jullie het wel... kan ook zijn dat ik men hengel met vlieg uit de boom zal moeten plukken.

In deze zelfde zaal zat een gozer welke met de fijnste mesjes een houten balk omtovert tot een vis alsof deze echt is, gewoon mooie kunstwerkjes wat deze man doet. Geef hem een foto van je uitzonderlijk vis die je vangt en hij snijd deze voor jouw wel uit en beschilderd deze dan alsof de vis opgezet is. Zou hij het Zeevissport logo ook aankunnen? Wie weet...

Zoals het zout op de frietjes ontbraken ook niet de mensen van Sportvisserij Nederland en de vooral voor de kids Ed stoop en Marco Kraal van VisTV ook altijd leuk om deze heren aan de slag te zien.

Volgend verslag zal na 9 april zijn want dan gaan we vissen met de Ms. Theo op de Grevelingen en heb je zin om met ons mee te gaan boek dan snel nu er nog plaats is. en tussen haakjes voor de Belgen is het alvast een verlof- of brugdag dus dat betekent zo goed als in het Latijns 'visdag'!

Als toemaatje nog een leuke HD film waar je me nog nauwelijks ziet achter de Monster Skrei Fish...!Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:39