Paasmaandag op Ms. Theo...!
Althans we enkele weken terug zo goed als zomerweer hadden was het op maandag 9 april wat anders. Op een toch vrij goede weersvoorspelling site 'Windguru" zag ik vrij veel wind op de late namiddag rond 14:00u dus met een beetje geluk dat deze wind vlaag uitblijft kunnen we nog een leuke dag vissen. En inderdaad de felle wind kwam maar opzetten na 15:00u. Rond zeven uur in de ochtend was ik al vrij vroeg, maar de Willy alias 'De Stille' stond al op de parking met vismaat Jef. Voor deze die een GPS toestel hebben geef je best op "Nederland - Den Osse - Jachthaven".

Na de telling van 21 man was iedereen aan boord van het leuke gelijknamige naam van schipper Theo, trossen los en richting Scharendijke. Zo als Herman al eerder schreef ging Theo net aan de rand van een richel ankeren. Weet dat dit best een goede visplek is. De lijnen konden aan hun vrije val beginnen opzoek naar de platvis die hier in de meerderheid zijn. En dat viel me al enkele maanden eerder op dat deze vis hier aan een opmars is 'lees maar in een eerder bericht van me.

De vangsten kwamen stilletjes opgang en bestonden meestal uit; platvis, schar, schartong, wijting, puitaaltjes, zeedonderpad en haring. een 10% van de gevangen vis kon mee naar huis voor op de stalen plaat te leggen. De andere zetten we graag terug en dat lukte meestal wel een schol is natuurlijk sterker dan een wijting.

Als onderlijnen gebruikte men vismaat Bert en ikzelf gekochte lijntje wegens tijdgebrek van SuperCatch en Mega Fish maar als je bij onze sponsors kijkt zul je in je buurt ook een hengelsport zaak zijn die lijntjes en toebehoren aan de man brengen. Belangrijk is dat je fijne lijntjes voorziet met een 60gr rond lood zodat de vis minder weerstand voelt bij een aanbeet, het zogezegde Oostende lood laat je hier best thuis. Men vismaat ging voor de eerste maal op de Grevelingen vissen en ik werd gelijk door hem gevloerd. Hoe noem je dat weer? Beginners geluk of ik kan niet vissen zeker... Leo weet er alles van...! Verder nog een stukje nostalgie aan boord met Janssen Sport vispak.

Geen topvangsten vandaag toch was het leuk vissen aan boord en weet zeker dat Theo weer het uiterste uit de kan heeft gehaald. En het leuke is vissen is steeds anders en dat maakt het nu juist zo spannend. Moesten we allen emmers vol vangen dan was de pret gelijk over. Een bedank nog langs deze weg aan schipper Theo en vrouwtje voor de bediening als ook de leden en vismaten voor hun sportieve opkomst!

De volgende trip is voor 30 april dan gaan we met Catamaran "Marie Louise" van schipper Ludo. De boot is reeds volgeboekt, maar belangstellende kunnen nog altijd op Ludo zijn site kijken voor een tripje.Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:39