Koninginnedag, in Zeeland voor de 10 Belgen Catamaran trip met de Marie Louise...!
30 April stond in teken van de Nederlandse feestdag namelijk Koninginnedag. Terwijl alle Nederlanders deze dag aan het vieren zijn met al de nodige Orange gadgets habben wij lekker de Oosterschelde monding voor ons alleen. En zo gingen we met 10 man een Catamaran trip te gemoed van uit Neeltje Jans, en daar liggen al aardig wat charter boten waaronder deze van de vree sympathieke schipper Ludo met zijn Cat. de "Marie Louise" verder ook bekent als North Sea Charters.

Afspraak vroeg in de morgend en wel om 6:40u te Neeltje Jans om zo toch om 7:00u te kunnen uitvaren. Twee man ontbraken nog op het appel en hadden zich over slapen hun rit was 1:30u voor ze hier aan wal stonden, dus besloten ze de plaatsen en het aas te vergoeden en onthielden zich van deze trip wat wel zeer netjes van ze is! Dus welle verder met 10 man trossen los en op naar een leuke schol/platvis stekken op de Oosterschelde Delta.

Bij aankomst waren alle hengels netjes opgetuigd en stonden leuk te glimmen op het immense dek en klaar voor de eerste inworp. Al snel kwam er leuk vis aan boord zelf had ik al gelijk een trippeltje schar ook bij men naaste beuren kwam er schar boven, maar aan de andere zijde kwamen er mooie platvissen aan dek. Na een tijdje waren de rollen zowat omgekeerd, en nog wat later gingen de vangsten totaal los. De jongens uit Berendrecht vingen zowat nog bijzondere vis zoals een mooie Rode Poon van 41.3cm en hors makrelen van 32cm lieten zich ook zien.

Effen een break, Ludo kwam af met lekkere Limburgse vlaai en koffie lekkere genieten maar... Het weer kwam zoals de visvangst ook helemaal los bijna wind stil en een blauwe hemel wat boffen we vandaag toch weer en de dag is nog maar net begonnen. Een ieder kon zowat met twee hengels vissen en dan was het echt wel werken geblazen we stonden geen minuut stil. De vangsten bestonden voornamelijk in volgorde uit Platvis, Schar, Bot, Wijting, Hors makreel.

Bij de redactie van Zeevissport komen met regelmaat wat vragen binnen zoals deze "hoe wordt een zandhaai getagd"? Wel de meeste charters waaronder ook North Sea Charters en Big Marlin hebben de taglebels al aan boord en je kan dus je vangst laten taggen door de schipper. Er worden dan vooraf enkele zaken opgemeten zoals; lengte, gewicht, plaats van de vangst en datum. De zandhaai wordt dan getagd en terug in het zelfde gevangen water geplaatst. Zo'n tag kan je hier onder bij de foto's bekijken.

Zo tot hier dit verslagje van een mooie en wel geslaagde vistrip met natuurlijk dankzij schipper Ludo van de Catamaran Marie Louise! Een fijne stabiele en ruime visboot en wil je dit zelf ook een keertje meemaken kijk dan beslist even op de Charter zijn website (klik op de banner onder de foto's) waar je ook zo kan boeken.

Op naar het volgend Event en dat is op 19 mei te Westkapelle aan de Westkaap voor een leuke geepvisdag waar één ieder welkom is, maar je moet je wel even inschrijven en dit kan je doen via onze online Agenda.Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:39